Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jimbo123
Nov uporabnik

Zelo slaba izkušnja s prodajalci v avtohiši Mlakar Grobelno

Napisal/-a jimbo123 Po avg 28, 2006 4:34 pm

Glede na to da lahko tukaj napišem pohvale in kritike prodajalcev sem se odločil, da napišem mojo slabo izkušnjo, ki sem jo imel, ko sem si ravnokar kupil accenta.
Na internetu sem našel 2 linka kjer sem lahko videl vso ponudbo starih avtomobilov po vsej Sloveniji. Hotel sem, da je avto srednje velik s 5 vrati, tip limuzina, letnik najmanj 2000, cena največ 1 200 000 SIT.

Odlična podudba je bila v Lescah, vendar je avto že bil prodan. Naslednji najbolj ugodni sta bili v Celju in v Stopčah (Mlakar). Avto v Stopčah je bil leto mlajši 2001 kot tisti v Celju, imela pa sta oba isto opremo. Na podlagi tega sem se odpravil v Stopče. Še pred tem sem poklical po telefonu in se prepričal da še vedno imajo ta avto.

Tukaj se problemi začnejo.
Ko sem prišel v Avtohišo Mlakar tega avta tam več ni bilo. Prodajalec mi je rekel, da so ga že zdavnaj prodali, čeprav sem jih dan prej klical in so mi rekli da je še vedno tam. Potem sva s prodajalcem šla v pisarno, da sem mu ga sam pokazal na 2 internetnih straneh kjer je bil ponujen. Njegov odgovor je bil, da so moderatorji internetnih straneh pozabili odstraniti oglas.
Potem sem pol ure čakal tam dokler prodajalec ni nekoga poklical in mi nato povedal, da imajo še enega popolno istega vendar s prevoženimi 30 0000 km več od tistega katerega sem jaz hotel.
Kljub temu sem se odločil, da ga kupim. MOJ NASVET: Nikoli si ne ogleduj umazazanega ava!!! Kljub temu da je bil umazan sem videl da je barva na nekaterih mestih na odbijaču poškodovana (nisem pa opazil da je poškodovana tudi na vratih). Dogovorila sva se da mi pobarvajo oba odbijača in za 50 000 SIT spusti fiksno ceno avta. Cena naj bi znašala sedaj 1 100 000 SIT, pobarvana naj bi bila odbijača, instalirali bi mi novo zaščitno gumo na oknu pri desnih vratih in servisna knjižica naj bi bila potrjena.
To vse bi bilo narejeno v roku 5 dni (na ogled sem prišel v soboto po avto pa naj bi prišel v petek).

Tukaj stvar postane zanimiva. Tretji, četrti in peti dan sem klical, da preverim, če je avto že pripravljen. Zmeraj dobim odgovor da je že vse urejeno.
V petek sem pri nijh. Avto je še zmeraj v delavnici, zaščitne gume ni nikjer, odbijača nista pobarvana oz. je pobarvana samo desna stran prvega odbijača na zadnjem odbijaču pa so narejene samo korekcije. Mimogrede še tole. Prodajalca, ki mi je prodal avto ni bilo nikjer. Na GSM je bil nedostopen ves četrte in petek. Prodajalcu ki je v petek bil v službi sem povedal, da se tako nismo dogovorili in da naj pokliče svojega kolega. Potem se je ta začel dreti name da vsi vedno hočejo dobiti nov avto ko kupijo starega. Povedal sem mu da nočem nič drugega kot tisto kar je bilo dogovorjeno.
Z mano sta bila še oče in mati, ki pa sta začela popuščati ker se je prodajalec drl na ves glas, tako da je dosegel svoje in samo spustil ceno še za 10 000 SIT. Mi bo kdo pobarval odbijača za 10 000sit? :x

Avto smo plačali v gotovini računa pa nismo dobili (samo blagajniški prejemek) ker naj bi bil avto kupljen preko leasinga v Ljubljani. Račun naj bi prišel na dom čez 3 dni, dejansko pa je prišel šele čez 5 dni. Tukaj nastopi novo presenečenje. Račun je za 100 000 SIT nižji!!! Potem pokličem v Ljubljano in izvem da naj bi imela avtohiša Mlakar za 100 000 SIT stroškov pri popravilih avta, ki pa jih v resnici sploh ni opravila.
Opravila je samo korekcijo na zadnjem odbijaču in pobarvala desno stran sprednjega odbijača. To naj bi zneslo 100 000 sit?! :x
Še eno presenečenje. Prodajalec ne more najti homologacije za avto. NE VE KJE JE!!!
Še sedaj nimam homologacije. Pri registraciji in tehničnem ki sem ga opravil v Mariboru so mi šli na roko in pustili da ju opravim. Kljub temu so mi rekli, da mi prodajalec mora dati homologacijo.
In še eno presenečenje. Tudi servis ni bil opravljen, čeprav so rekli da je. Zadnji servis je bil opravljen pri 52 000 km, avto pa jih ima sedaj 84 000 km. TO STA 2 SERVISA ZAMUDE.
Sedaj je poteklo že več kot 2 tedna in še zmeraj nimajo zaščitne gume da bi lahko prišel k njim ponjo in da mi lahko naredijo servis.
Mimogrede sam lahko dobim to zaščitno gumo (stane 10000 sit) takoj in sicer v Mariboru. Vem pa da je ta guma na zalogi tudi v skladišču v Ljubljani in sicer že več kot 1 teden.
Ko sem jim preko telefona povedal da lahko jaz sam kupim gumo in jo dostavim če jo oni ne morejo v 14 dnevih se je šef začel dreti name da jih izsiljujem in da guma zagotovo bo v sredo... in če v sredo ne bo potem bo odpustil delavca in mi plačal 100 000 sit (to so njegove besede)
Pa še tole za konec. Rekli so mi da je avto letnik 2001 kar tudi ni res ampak je letnik 2000 kar sem šele ugotovil ko sem hotel sam naročiti zaščino gumo v Mariboru. Prodajalec v trgovini me je namreč vprašal za identifikacijsko številko avta da je lahko preveril, če je guma na zalogi in mi takrat povedal da je moj avto model 2000.
Prodali so mi torej 1 leto starejši model kot je bilo dogovorjeno.

Če bo slučajno kdo rekel, da mi model mora pisati v prometni se moti. Pri meni je ta vrstica prazna kakor tudi nekaj drugih. Verjetno zato ker nimam homologacije.

Kako že gre tista pesem od Jana Plestenjaka.
Oni laž...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po avg 28, 2006 4:39 pm

Sej na forumu je dosti napisanga o tem Mlakarju, znano je da so lopovi, da jim ni para. Na tvojem mestu bi avto TAKOJ vrnil nazaj in zahteval vrnitev kupnine. Verjem da obstaja velika verjetnost da so ti tudi zbili kilometre. TAKOJ na inspekcijo, k odvetniku in vglavnem vrni avto nazaj če le lahko ker so te po domače nategnili. Pa za letnik 2000 si dal absolutno preveč, sploh glede na stanje avta.

evo ti primer ka dobis za 1100 000

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=997638
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po avg 28, 2006 5:16 pm

Jst bi tut odvetnika, pa inspektorja klicu. Mater kaj pa zascita potrosnika:!: Sam je uprasanje kolk bos ti kej dokazal. Sprintej si oglas na internetu, ce je se gor, drgac ti bo pa inspektor kej vec znal povedat.

LP, pa velik srece.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po avg 28, 2006 5:18 pm

Takoj bi si vzel odvetnika in na njih spravil inspekcijo pol bi se pa drugace pogovarjali saj to ni res danes kaj vse se dela z prodajo avtomobilov obup res :? :?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 28, 2006 5:38 pm

sj u 8 dneh lah vrnes avto pa zahtevas dnar nazaj to nared.bo bol.po pa jm se ti pou delov ne vrnt.al pa jm prometne ne dat nazaj rec da si jo pozabu doma.pa poj jim jo en mesec vracaj

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 28, 2006 5:48 pm

ma pa lenivec tut point.k si vidu da zavlacujejo pa da neki mutijo bi sam se obrnu pa su.ampak zj k to nis naredu pa nared neki od tega kar smo ti zgoraj napisal

jimbo123
Nov uporabnik

Napisal/-a jimbo123 Po avg 28, 2006 6:20 pm

Fantje najtežje je dokazat. Ne morem dokazat da sva se dogovorila za letnik 2001, ne morem dokazat da sva se dogovorila da bi pobarva oba odbijača, ne morem dokazat da mi je rekel da je servis opravljen. Gre za njegovo besedo proti moji. Lahko reče da se vsega tega sploh nisva dogovorila.
Vse to je bilo ustno. Edino za zaščitno gumo imam dokaz.
Poleg tega imam že opravljeno registracijo, zavarovanje in tehničnega, kupil sem si preobleke in avtoradio. Pa še za odvetnika bi potem imel dodatne stroške.

Če bi vedel kakšen je ta Mlakar potem sploh nebi šel tja.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po avg 28, 2006 7:02 pm

Na žalost so oni res pravi nateguni.Imam tut jaz eno slabo izkušnjo z njimi, pa sem jo uspel rešit na "klasičen" način. To z odvetniki, mediji, itd...mislm da so tile avtotrgovci že počas imuni na te zadeve.Zato se pa avta nikol ne kupuje brez kake mehanika. Če pa nimaš takega prijatla ti ostane še kak servis kamor se avto odpelje in ti ga za par jurjev pregledajo.Pa še takrat je lahko to tombola :?
Sicer pa še en hint: za Mlakarja dela kar neki teh takozvanih hendlerjev, ki uradno sploh NE delajo. Tko da ko kupuješ avto tam je ponavadi tako, da je od avtohiše, ko pa nastane problem, pa za tistega ki ti ga je prodal še slišal niso. Kolikor jaz vem je tam delal samo en k je bil ok, pa še ta je šel pol na svoje...

BTW: jaz bi mu pa vseeno probal mal sranja narest...če ne že zarad druzga zato da bi se pol boljš počutu. :twisted:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po avg 28, 2006 7:23 pm

kar delajo je res sramota, vendar si si čisto sam kriv, da pustiš da s tabo delajo ko svinja z mehom. po vseh pizdarijah si avto plačal, pa še računa nisi dobil takoj :roll: še dobro da obstajajo tako naivni potrošniki dandanes, da lahko banda šušmarska dela kar hoče.

jimbo123
Nov uporabnik

Napisal/-a jimbo123 Po avg 28, 2006 9:36 pm

robertos_664 je napisal/-a:kar delajo je res sramota, vendar si si čisto sam kriv, da pustiš da s tabo delajo ko svinja z mehom. po vseh pizdarijah si avto plačal, pa še računa nisi dobil takoj :roll: še dobro da obstajajo tako naivni potrošniki dandanes, da lahko banda šušmarska dela kar hoče.

Problem je bil, da avto ni bil njihov ampak od Leasinga iz Ljubljane. Ljubljančani so jim ga samo dali da ga prodajo. Jaz sem dobil blagajniški prejemek od Mlakarja, tako da sem imel potrdilo da sem plačal avto. Ljubljančani pa so mi poslali račun in to z zamudo pa še za 100 000 sit manjšega kot sem plačal. Ko sem Ljubljančane nazaj poklical zakaj za 100 000 sit nižji račun so mi povedali da naj bi Mlakar naredil za 100 000 sit popravil (kar seveda ni res).
Sedaj jih imam za teh 100 000 v šahu. Če mi v sredo ne naredijo servisa in zamenjajo zaščitne gume potem vpričo njih pokličem na inšpektorat.

lenivec je napisal/-a:lej nerabiš dokazovat, 8 dni maš čas davrneš avto.

Saj avto sploh ni tako slab (vsaj za moje pojme). Je 1,5 GLS s 5 vrati in ima isto opremo kot TOP-K razen ABS zavor.
Najbolj me jezi da mi ni pobarval tistega za kaj sva se dogovorila in ker mi ni naredil servisa, dobavil zaščitne gume in ker nimam homologacije.

Servis in zaščitno gumo mi je obljubil za to sredo, homologacijo mi urejajo v Ljubljančani za barvanje pa je žal sedaj prepozno. Starša sta bila preveč prestrašena ko se je prodajalec začel dreti zaradi barve in sta popustila. VAS OBVESTIM KAKO BO V SREDO.

Lahko se zgodi da če jim vrnem avto in si nekje drugje kupim drugega ponovno naletim na kakšnega ˝˝Mlakarja˝˝˝. Nimam več živcev za ponovno zajebavanje. Če nebi bilo mojih staršev zraven pri nakupu potem bi odšel že takoj ko sem videl da ni bilo popravljeno tako kot smo se dogovorili.

Nekaj mi povejte fantje. Ko kupujete star avto a vam na računu napišejo kaj vse so naredili na avtu (mislim na morebitne popravke) ali vam samo napišejo ceno?

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Po avg 28, 2006 10:36 pm

No tud jst sm mel s tem mlakarjem eno štorijo, ko sm kupoval accenta. Prodajal je enga srebrnga, l. 01, 53.000 km, 1.5 gls, vse kul, par lepotnih problemčkov na odbijačih, za 1.100.000 takrat (pozimi). Pridem gor, pogledam avto, grem na testno vožnjo, mal po ovinkih, čutim da avto neki zateguje čudn, gledam še mal okol, slabe gume, motor od olja,... sm reku, da mi ni kul... pol je pa začel, 1.000.000, pa 1.000.000 pa nove gume, pa 900.000 pa nove gume pa štrihanje odbijačev, pa mojga bi mi u račun vzel (isto accent l.96, 250.000 km) za 100.000. sm reku kaj čem jst s takim avtom, pa sm šel. mel pa je mojo številko zgleda, k sm ga pač poklicu k sm se odpravljal gor. In dečko me čez pol ure pokliče, da mi ga da za 700.000 pa nove gume pa štrihanje pa servis, pa za mojga 150.000. Rečem ne hvala, pa adijo. Kliče še mal kasnej, da mi ga da za 590.000 pa gume nove pa štrihanje pa servis pa za mojga mi da 200.000.

joj, ker k****n sm bil, da sm spet reku ne, pa bi dobu sicer uvožen avto, zje..an do konca, ampak z vso opremo skor, za 390.000 sit, l.01, 53.000 km, evo pa bi zaslužu ene 800.000 sit, hehe, sam vest mi ni dala, j... ga

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po avg 28, 2006 10:43 pm

si pa dokazal da si karakter 8)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 28, 2006 11:25 pm

Jaz bi avto takoj vrnil, če bi se pa šli frajerje bi jim ga pa v pisarno zapeljal.

Halo?!?! Ne si dovolit takega nategovanja. 8 dni fore imaš, z inšpekcijo ne čakaj, obvesti jih PISNO o vsem kar se je zgodilo, da imaš dokaz, potem pa v akcijo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo To avg 29, 2006 1:28 am

Poglej... Ni se ti treba razburjat sploh. V roku 8 dneh se da čuda uredit, če jim le omeniš določene ustanove (tržni inšpektorat, urad za varstvo potrošnika,...) Seveda se moraš o vsem tem pogovarjat z vodjo! Če pa še to ne daj na mizo reklamacijski zahtevek za uveljavljavnje Stvarne napake (o stvarni napaki si preberi na tem linku: http://www.uvp.gov.si/index.php?id=8441 ali pa v Zakonu o varstvu potrošnikov). Pri tej varjanti nimaš kaj izgubit, ker kar si napisal govori samo v tvojo prid. Po rešeni reklamaciji pa le poročaj kako si uredil.

Lp

PS: ne skrbi ker zadeva ni nova; za rabljeno blago velja 1 leto za uveljavljanje stvarne napake.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To avg 29, 2006 1:36 am

Brez vazelina na suho so te.. Glej da v drugo ne ponovis iste zgodbe, pa upaj da ti bo avto delal bp ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 29, 2006 9:14 am

combe je napisal/-a:joj, ker k****n sm bil, da sm spet reku ne, pa bi dobu sicer uvožen avto, zje..an do konca, ampak z vso opremo skor, za 390.000 sit, l.01, 53.000 km, evo pa bi zaslužu ene 800.000 sit, hehe, sam vest mi ni dala, j... ga

Hheh, kupu bi ga, pa ga nazaj prodal za ene 800 jurjev :twisted: :twisted: :twisted: Čudn, d ni še parkrat klicu, pa d bi na konc ti reku, da ti ga šenka, pa d ti da za tvoj str avto še 300.000 nazaj. Neb blo slabo, ne?
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To avg 29, 2006 10:41 am

To je ta an?
http://www.avtomobilizem.com/modules/se ... .php?id=80

Še malo sem napišite, da opozorite tiste, ki iščejo samo preko slovenskih iskalnikov.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov