Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ssssss
Nov uporabnik

stilo-jtd, clio dci

Napisal/-a ssssss So sep 02, 2006 3:20 pm

Kupujem avto pa me zanima sledeče:
Izbiram med stilotom (1.9 jtd 115 KM) in cliotom (1.5 dci 82KM) za ceno med 1.5 mio sit in 1.8 mio sit, cliota vem da bi dobu mlajšega.
Zanimajo me vaše izkušnje kar se tiče porabe, pokvarljivosti, stroškov registracije...

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So sep 02, 2006 3:30 pm

Jtd je odličen motor, cliotov ne prebavlja dobro petrolove nafte.
Odvisno kok velik avto sploh hočeš.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So sep 02, 2006 3:39 pm

Moje iskusnje definitivno clio dci 85KM vsakih 30tkm redni servis in to je to nobenih tezav do sedaj pa imam za 3 leta starega prevozenih ze kar veliko kilometrov odvisno pa je tudi od voznika se posebi pri turbo dizelskih motorjih.. tako da moje mnenje odlocitev bo pa sevedaj tvoja upam da se bos odlocil za tisto kar ti bo boljse in da nebos imel nobenih tezav.. :D :D

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: stilo-jtd, clio dci

Napisal/-a Mojster Miha So sep 02, 2006 4:07 pm

ssssss je napisal/-a:Kupujem avto pa me zanima sledeče:
Izbiram med stilotom (1.9 jtd 115 KM) in cliotom (1.5 dci 82KM) za ceno med 1.5 mio sit in 1.8 mio sit, cliota vem da bi dobu mlajšega.
Zanimajo me vaše izkušnje kar se tiče porabe, pokvarljivosti, stroškov registracije...

Hvala za odgovore

Zanesljivost ni "vrlina" ne enega ne drugega - o težavah lahko najdeš tle na forum-u veliko zapisanega. Porabo lahko računaš pri CLIU v provprečju slabe 5 l/100 km, pri STILU kakšen liter več.
Registracija - odvisno koliko imaš "popusta" - sicer pa je najbolje, da sam izračunaš (in vneseš morebitne ugodnosti) natančno
http://www.amzs.si/?podrocje=5
Odločitev - katerega - je zelo težka. V primeru, da izbiramo zgolj ta dva potem FIAT. V primeru da imam "proste roke" - namesto STILO-ta raje recimo MAZDO 323 dizel, namesto CLIO-ta pa recimo YARIS dizel

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov