Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tinci
Nov uporabnik

clio III

Napisal/-a tinci Ne sep 03, 2006 7:01 pm

Kupujem nov avto in sicer do 3mio. Če bi vzela starega bi Golf IV ali novo Astro. Zadnje dni sem se zagrela za novi Clio Authentique Clim 1,5 dCi 3V 2.835.000sit. Kaj predlagate?
Pa še to ne vem, vozim se v službo in vsaki dan naredim 90km, pa me zanima kako je sploh z dieslom, je še vedno bolje ga vzet, al ni finte ker je cena toliko višja? :roll:

Hvala

Bom raje tako rekla, budget je 3mio, kaj predlagate. Črn mora bit, glede modelov pa mi dopade Golf V, nova Astra, nova Ibiza (ki jo baje odsvetujejo), Mazda 3...nism glih si omejila izbora, ker nism tolko zahtevna. Hočem le dobit najboljše za to ceno.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: clio III

Napisal/-a Mojster Miha Ne sep 03, 2006 7:49 pm

tinci je napisal/-a:Kupujem nov avto in sicer do 3mio. Če bi vzela starega bi Golf IV ali novo Astro. Zadnje dni sem se zagrela za novi Clio Authentique Clim 1,5 dCi 3V 2.835.000sit. Kaj predlagate?
Pa še to ne vem, vozim se v službo in vsaki dan naredim 90km, pa me zanima kako je sploh z dieslom, je še vedno bolje ga vzet, al ni finte ker je cena toliko višja? :roll:

Hvala

Bom raje tako rekla, budget je 3mio, kaj predlagate. Črn mora bit, glede modelov pa mi dopade Golf V, nova Astra, nova Ibiza (ki jo baje odsvetujejo), Mazda 3...nism glih si omejila izbora, ker nism tolko zahtevna. Hočem le dobit najboljše za to ceno.

Med naštetimi in glede na tvoje zahteve brez veliko razmišljanja GOLF V - motor 1,9 TDI - 105 + 6 prestav ;)

LP

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne sep 03, 2006 7:51 pm

Lp by Mare

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Re: clio III

Napisal/-a killah bee Ne sep 03, 2006 7:53 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
tinci je napisal/-a:Kupujem nov avto in sicer do 3mio. Če bi vzela starega bi Golf IV ali novo Astro. Zadnje dni sem se zagrela za novi Clio Authentique Clim 1,5 dCi 3V 2.835.000sit. Kaj predlagate?

Hvala

Med naštetimi in glede na tvoje zahteve brez veliko razmišljanja GOLF V - motor 1,9 TDI - 105 + 6 prestav ;)

LP

Kje dobiš golfa V za 3 mio :shock:
Slika

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Ne sep 03, 2006 8:41 pm

Prejšnji teden sem naročil Cliota 1,2 Authentic Clim Pack in z nekaj dodatki pride malo pod 3MIO.Kako se obnese ti lahko poročamkonec tedna. Ne pričakujem pa kakšnih bajnih pospeškov, brzine ter udobja.Kot avto za po mestu in mulce dvignit v vrtcu pa jeidealen.
Vsaj upam.

LP
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maki13 Ne sep 03, 2006 9:23 pm

Ja tud jaz bi ti predlagu polota tdi,al pa se rajs yarisa z dizlskim motorjem.V vsakem primeru pa pejt na kaksno testno voznjo in se odloci na podlagi vtisov,velik srece pri nakupu.
LP

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne sep 03, 2006 9:24 pm

Sam sem lastnik Cliota III 1.5 Dci 85 in zaenkrat sem zadovoljen! Ce delas 90 km dnevno je dizel vsekakor dobra izbira, odsvetujem pa ti 70KM model, razen ce se vecinoma vozis sama in pa po ravninah! Ce te pa kaj zanima pa vprasaj na PM.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne sep 03, 2006 9:50 pm

jst ne vem kako vi to svetujete
golf V in astra sta prevelika in predraga avtomobila, da bi jih dobil za 3 mio
pol maš pa na izbiro- puntota, 207, clia, polota, ibizo,....
zdej na tvojo kilometražo se splača reskirat pa kupt dizla- kar ti še dodatno zoža izbor
jst sicer ne poznam točno cen, vendar jarisa dizla se za 3mio vrjetno ne dobi, prav tako vprašanje če 207
so pa vsi ti novi avtomobili, tko da so isto ''sranje'' drugo pakovanje
nekih 75-90 km zadostuje za normalno vožjo- pa že to, da niso več tako lahki je minimum za klimo
je pa tako
pri japoncih praktično ni popusta, pravtako pri VW- pri francozih ga je ogromno, pravtako pri italjanih
tko da priporočam, da se odpelješ v avtohiše in zahtevaš končne cene, opraviš testno vožnjo, ker se bodo cene nemalo razlikovale od teh na netu
ker 3 mio je vbistvo res najnižja meja za nakup avtomobila z dizelskim motorjem in nekaj opreme
mogoče bi od aktualnih modelov še največ dobila pri oplu, saj je corsa praktično ''zastarela'', vendar so njeni resnični tekmeci clio storia v resnici še cenejši
primoročam da poskusiš dati še tistih 200-300 tisočakov, da ti ne bo žal pri podhranjenosti motorja oz pomankanju opreme
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne sep 03, 2006 10:47 pm

Ej a se spovneš tiste reklame za Toyoto. Dva se peleta po cest nakar zagledat eno žensko blbllblblblblbllb...sej veš reklama za toyoto.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Blindy
Nov uporabnik

Napisal/-a Blindy Ne sep 03, 2006 11:06 pm

sonček je napisal/-a:Ej a se spovneš tiste reklame za Toyoto. Dva se peleta po cest nakar zagledat eno žensko blbllblblblblbllb...sej veš reklama za toyoto.

A si že kdaj vidu pokvarjeno toyoto? 8)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Ne sep 03, 2006 11:34 pm

Za 3,3 mio dobiš grande punto z 1,4 16 V motorjem in solidno opremo. Popusta bi morala dobit še nekje 150 do 200k in imaš za 3,1 mio nov avto. To bi jaz vzel. Ali pa novo Ibizo za isti deanar.
Slika

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 7:18 am

Bencinski punto za 3,3 mio haha,za 3,1 dobis yarisa 1.4 d4d(dizel) z 90 KM z kr lepo kolicino opreme(klima,daljinsko centralno,el.stekla,el.ogledala,cd radio+4zvocniki,potovalni racunalnik,ABS,EBD,BA,4AIR BAG...
Mas pa na izbiro se druge opreme ta je osnovna za dizelski motor,ce pa rebis kej vec moras pa se mal doplacat mas pa na izbiro se avtomatsko klimo,9air bag,in se miljon drugih stvari ampak potem je tud cena vecja.
Avto sem vozil ze parkrat tko da ti lahko povem da je 90KM dovolj,avto je hiter,dinamicen,zelo lepo pospesuje,poraba nenormalno majhna...
Se en plus za toyoto je ze pregovorna zanesljivost(yaris je po adac,j.d. power ze vec let zmagovalec v zanesljivosti v svojem razredu)Pa tud cena je v primerjavi z Cliotom cez nekaj let obcutno visja ce ga nameravas prodati.
Lp

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi Po sep 04, 2006 8:32 am

zakaj pa odsvetujejo novo ibizo :?:
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po sep 04, 2006 10:00 am

maki13 je napisal/-a:Bencinski punto za 3,3 mio haha,za 3,1 dobis yarisa 1.4 d4d(dizel) z 90 KM z kr lepo kolicino opreme(klima,daljinsko centralno,el.stekla,el.ogledala,cd radio+4zvocniki,potovalni racunalnik,ABS,EBD,BA,4AIR BAG...
Mas pa na izbiro se druge opreme ta je osnovna za dizelski motor,ce pa rebis kej vec moras pa se mal doplacat mas pa na izbiro se avtomatsko klimo,9air bag,in se miljon drugih stvari ampak potem je tud cena vecja.
Avto sem vozil ze parkrat tko da ti lahko povem da je 90KM dovolj,avto je hiter,dinamicen,zelo lepo pospesuje,poraba nenormalno majhna...
Se en plus za toyoto je ze pregovorna zanesljivost(yaris je po adac,j.d. power ze vec let zmagovalec v zanesljivosti v svojem razredu)Pa tud cena je v primerjavi z Cliotom cez nekaj let obcutno visja ce ga nameravas prodati.
Lp

a si siguren
ker k je vn pršla sm jo gledu pa je bla z 1.0 bencincem in dobro opremo prek 3. mio

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 04, 2006 11:33 am

Škoda fabia elegance 1.4 TDi (80KM) za 3.1 mio - popust. Edina prava izbira ;)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po sep 04, 2006 2:56 pm

Se strinjam z lenivcem. Punto je zrasel na velikost bravota, yaris je pa komaj malo večji kot prejšna generacija puntota. Opreme je pa veliko, poleg ostalega še multifunkcijski volan.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 04, 2006 3:10 pm

kakšnih je pa teh 90 km vožnje? je to AC, magistralna cesta al kaj tretjega? ker tut bencinci znajo malo pokuriti na relacijski vožnji. saj pravijo da dizla kupi nekdo, ki se vozi okol 25kkm na leto, pa ga mora imeti vsaj štiri leta, da se mu povrne začetna višja cena, ki je lahko tudi do 15% višja od enako primerljivega bencinca. so pa tudi akcije (toyota?), kjer dobiš dizla za ceno bencinca....
moraš pa itak vsak avto poskusit na testni vožnji. pri resnih avtohišah pa lahko tudi izprosiš kakšen dan ali dva testne vožnje....
Slika

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 3:46 pm

Punto je pac samo vecji,to pa ne pomeni da je razred visji(polo 207 clio yaris)so si neposredni konkurenti.In po cem sklepas da je punto udobnejsi,sem vozu oba pa je punto svetlobna leta za yarisom po vsem razen mogoce obliki in pa ceni,ki je nizja ampak kakovost se pac placa,ne glede na to kok mate radi italjanski temperament pa oblikovanje pa mislim da je v teh cajtih bolj pomembna kakovost i pa drzanje cene po pretecenih letih,tuki pa punto nima kej iskat(poglej cene na avto netu,razlika med yarisom in puntotom istega letnika tud 500.000sit)Punca pa nej se odloci za tisto kar ji bolj ustreza,tko da je brezveze da se neki kregamo nej pac vsak od nas predstavi avto s kerim ma izkusnje in pove dobre in slabe stvari,Aja 90KM-je blo misljen 90konjev...
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov