strmi je napisal/-a:lp vsem. kupujem golfa mk2 country-ja, pa me zanima vaše mnenje:
- kako se to vozi (na dlje časa, na testu sem ga imel samo pol ure)
-kje to dobit (avto.net, e-bay, autoscout24 in podobno probal, pa brez uspeha),
-ZAKAJ je tolko prevrnjenih (vsi ki sem jih vidu imajo strehe pa stebričke menjano)
-vzdržljivost menjalnika ko vgradim 1,9tdi 90PS (paše tudi 1,6td, 1,9tdi 110PS)
hvala, STRMI
esem je napisal/-a: Oprosti, ampak zakaj permanenten pogon potrebuje visko sklopko? Da v primeru potrebe odklopi pogon ali kaj? Torej ni permanenten, če ima visko sklopko?
Za vse modele novega Foresterja je na voljo tudi petstopenjski ročni menjalnik v navezi z viskozno sklopko z omejenim zdrsom in sredinsko ležečim diferencialom zmanjšanih dimenzij za izboljšano porazdelitev mase in navora. Pri že izredno tihem menjalniku z reduktorjem prenosa in dvema območjima delovanja pri različici 2.0 X, je bil uporabljen prilagodljiv vztrajnik, ki še dodatno ublaži možne vibracije in zvok.
Tehnologije prenosa
Izkoriščujoč naravne odlike stalnega štirikolesnega pogona in povsem linearne postavitve koloteka, smo ročne in avtomatske menjalnike v novih Foresterjih načrtovali tako, da nudijo gladko menjavo prestavnih razmerij brez vibracij, na cestišču ali zunaj njega. Pri Foresterju vse deluje v popolni slogi, ki vam daje natančen oprijem in učinek kadarkoli in kjerkoli ju potrebujete.
pilgrim je napisal/-a: v navezi z viskozno sklopko z omejenim zdrsom in sredinsko ležečim diferencialom zmanjšanih dimenzij za izboljšano porazdelitev mase in navora.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov