Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MAJAGA
Nov uporabnik

Nakup novega avta

Napisal/-a MAJAGA Po sep 18, 2006 8:34 pm

Lep pozdrav, prosim če mi lahko kdo pomaga pri nakupu novega avtomobila. Imam dve leti staro Corso in mi nenormalno pije olje. Rada bi zamenjala avto in me zanima kaj menite o Aveotu.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po sep 18, 2006 8:44 pm

katerega si si pa nagledala? kratkega ali limuzino?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po sep 18, 2006 9:10 pm

mogoce ti pusca ole ven. more bit res zjahan orng, da bi ful olja pil pr taki starosti.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po sep 18, 2006 9:22 pm

http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Aveo

Sem ze vozil aveota. Meni se zdi primerljiv z getzom. Ostali(razne corse, clioti, vw grupa) pa so nekako kvalitetnejsi. Ampak se najdejo tudi razlogi za nakup aveota ;)

Ce slucajno kdo zna..... koliko drazja je kia rio s primerljivo opremo?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po sep 18, 2006 9:38 pm

dobro za polota ne rečem, samo v čem je corsa kvalitetnejša od novega avea? se vozim vsak dan v corsi in aveu pa se ne strinjam ravno s tabo.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po sep 18, 2006 9:56 pm

robertos_664 je napisal/-a:dobro za polota ne rečem, samo v čem je corsa kvalitetnejša od novega avea? se vozim vsak dan v corsi in aveu pa se ne strinjam ravno s tabo.

Aveo mi deluje bolj "reven", pust. Mislim predvsem na notranjost.
Starost projekta se vidi lahko po tem, da pri aveotu se ne da dobit esp-ja.
No corse se nisem vozil, pa se ne spomnem ce sem jo videl v notranjosti....
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
topsi
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Napisal/-a topsi Po sep 18, 2006 10:02 pm

Zakva pa ne zamenas corso za corso, ker chevrolet res ni en opevan avto.
Jst ga ne bi kupu, Če bi zbiru se med corso bi vzel corso te novejsi opelni sploh niso slabi avtomobili...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 19, 2006 4:44 pm

Ce pa bejbiki pije olje.
Saj zato ga bo pa menjala.

MAJAGA
Nov uporabnik

Napisal/-a MAJAGA To sep 19, 2006 5:42 pm

Ojla hvala za odgovore, avto ima prevoženih 53000 km kam gre olje mi ne zna povedat noben serviser. Za tamalega Aveota sem se odločila zato ker je isti cenovni razred kot moja korsa. Na vsakih 4000 km ostanem brez olja a je to normalno
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To sep 19, 2006 5:44 pm

Ni normalno, na moji corsi po 16000 km voznje ( pe ne sparam jo kaj preveč) ni zmankala niti kaplica olja...kaj mas za en motor not? Drugace bi ti pa glede opelice znal več povedat na opelfurumu. Lp
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To sep 19, 2006 5:45 pm

Ti kar vzemi aveota kaj dosti ne moreš zgrešiti.
Vsaj cena je skoraj da najugodnejša.
BMW E46

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 19, 2006 5:47 pm

Ja in bo zgubila tolk dnarja pr menjavi avta, da bi lhka kupila ola še paše :roll:
Ma sej Majaga, ti lhka kupš nov avto, ti nč ne branm, mogoče pa bi mogla zamenjat olje z drugim proizvajalcem. Kakšno olje dajaš not? Proizvajalca pa temperaturno oznako povej? (nprimer 10w40- to mam v mislih)

MAJAGA
Nov uporabnik

Napisal/-a MAJAGA To sep 19, 2006 7:04 pm

Ojla olje imam Walvoline 10-40 na začetku sem imela TXT, tega so mi taprvo dal na servisu. Denarja bom pa zgubila 500 tisoč v dveh letih. Kaj pa vem kaj bo z mojo mašino, lahka mi samo še razspade. Mislim da se ni stem za igrat.
LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup novega avta

Napisal/-a Mojster Miha To sep 19, 2006 7:15 pm

MAJAGA je napisal/-a:Lep pozdrav, prosim če mi lahko kdo pomaga pri nakupu novega avtomobila. Imam dve leti staro Corso in mi nenormalno pije olje. Rada bi zamenjala avto in me zanima kaj menite o Aveotu.

Meni osebno se zdi tvoja CORSA boljša izbira kot AVEO - z drugo besedo greš na slabši avto. In bi v primeru, da se želiš tvoje CORSE znebit - kupil novo CORSO - zdej ko je predstavljena naslednica bo nakup starejše generacije še ugodnejši (cena, finančne ugodnosti, popusti, več opreme ...)

Pri tvoji CORSI bi se bilo za pozanimat, če gre pri tej "izgubi" olja za t.i. serijsko napako

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To sep 19, 2006 7:17 pm

še vedno nisi povedala kak motor maš?...pa mislim da majo opli 2 leti garancije...kaj porečejo na servisu? taka poraba olja ni normalna. čeprav se itak zavarujejo s predpisano porabo olja 1l na 1000 km :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To sep 19, 2006 7:21 pm

MAJAGA je napisal/-a:Ojla olje imam Walvoline 10-40 na začetku sem imela TXT, tega so mi taprvo dal na servisu. Denarja bom pa zgubila 500 tisoč v dveh letih. Kaj pa vem kaj bo z mojo mašino, lahka mi samo še razspade. Mislim da se ni stem za igrat.
LP

Imaš to CORSO redno servisirano na pooblaščenem servisu ?

Kot sm zgoraj napisal - če je redno servisirana bi se jst pozanimal in vsekakor pritožil - motor normalno "izgublja" olje zgolj v prvih nekaj 1000 km (koliko natančno oz približno je težko reči ker je odvisno od motorja do motorja) - po tem ko se motor kot rečemo "uteče" bi se morala poraba bistveno zmanjšat. "Zdrav" motor med servisnimi intervali (posebno če gre za novejše vozilo - z malo km) praktično ne potrebuje dolivanje olja, sicer je z njim nekaj narobe - lahko npr. tudi olje, ki ti ga na servisu nalijejo v motor - to pa je že njihova napaka

LP

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 19, 2006 8:59 pm

Ja Majaga, ti kr povej kakšen motor imaš, pa če si Corso kupila novo in kam si hodila na servise, ter kdaj se ti je pričelo to dogajat (pri kateri kilometrini). Pa zanima me še, kakšne relacije delaš z avtom?

MAJAGA
Nov uporabnik

Napisal/-a MAJAGA Če sep 21, 2006 6:10 pm

Ojla, najlepša hvala za odgovore.
Mašina je 1,2 16V. Moj prvi servis je bil na 4000 km. Pri 15000 km sem prvič ostala brez olja. Bila sem na vseh možnih Oplovih servisih v Ljubljani, pa so vsi rekli da je to normalno. Garancja mi je potekla. Delala sem redne servise tako, da glede tega ne bi smel biti problem. Dnevno delam 80 km na dan ali več. Zdaj mi ponujajo da mi lahko razstavijo mašino in pogledajo kaj je narobe. To pa nanese dodatnih dvesto tisoč.
Avto sem kupila nov.
LP maja

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi Če sep 21, 2006 7:19 pm

MAJAGA je napisal/-a:Ojla, najlepša hvala za odgovore.
Mašina je 1,2 16V. Moj prvi servis je bil na 4000 km. Pri 15000 km sem prvič ostala brez olja. Bila sem na vseh možnih Oplovih servisih v Ljubljani, pa so vsi rekli da je to normalno. Garancja mi je potekla. Delala sem redne servise tako, da glede tega ne bi smel biti problem. Dnevno delam 80 km na dan ali več. Zdaj mi ponujajo da mi lahko razstavijo mašino in pogledajo kaj je narobe. To pa nanese dodatnih dvesto tisoč.
Avto sem kupila nov.
LP maja

Kako pa voziš avto. A si kdaj mrzlega tiščala v visoke obratr???
A je kakšna luža od olja pod avtom - ne vem morda ti čep na karterju spušča - dihtnga
Morda so ti na servisu filter za olje slabo gor dal, ali pa imaš kako čudno varianto filtra in spušča na spoju.

Če pa ni nič od tega pa reklamiraj avto. Kljub temu da ni garancije ti morajo avto pregledat ker imaš servisno knjigo in ti oni garantirajo da od servisa do servisa ne bo nič narobe z avtom - oziroma te stvari ki tih oni montirajo v avto naj bi zdržale.
Valvoline pa nikoli ni bilo olje - šit od šita - baje ni dovolj pritiska niti v traktorju)
Natoči olje ki je predpisano v knjižici pa ga testiraj.
V najslabšem primeru pa zamenjaj staro za novo - pa bog nedaj Aveota. Od korejcev samo bejži čim dlje če ne misliš le za bencin delat pa se nekonfortno vozit- trda plastika, plastični sedeži, velika poraba in izredno nesttrokovni in nesposobni servisi.
Boris

MAJAGA
Nov uporabnik

Napisal/-a MAJAGA Če sep 21, 2006 8:40 pm

Ojla
Nikjer ni nobene luže, nobenemu ni jasno kam gre olje, niti iz avspuha se mi nič ne kadi. Na servisu mi noben ne zna nič pametnega povedat samo to da je to normalno. V sevisni knjigi piše pol litra na 1000 km potem se pa sliki. Vsi se zgovajajo samo na to. Mislim pa da nisem preveč pritiskala na gas, da bi imela preveč obratov. Drugače je pa imel moj avto že v štarti serijsko napako (ketna), stikalo so mi že zamenjal , ker so mi zadnje luči "crknile" sploh ne vem kaj naj rečem. Obupala sem nad mojim avtom. LP maja
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov