Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

živa
Nov uporabnik

Pomagajte! audi a4 2.0 TDI ali passat 4motion 2.0 TDI (140KM

Napisal/-a živa To sep 19, 2006 7:43 am

Prosim za pomoč pri odločitvi.Sicer mi je po obliki bolj všeč audi ampak dobim pri passatu mnogo več opreme in še štirikolesni pogon za isto ceno. A4 sem že vozila pa me ESP ni preveč prepričal... Kakšna pa je kvaliteta passata? Ali so to isti motorji in pogoni npr. quattro proti 4M? Naj še povem,da se kar precej vozim cca.250 km/dan in to v vsakem vremenu.Če ima kdo izkušnje naj ji prosim deli...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To sep 19, 2006 8:25 am

Audi je bolj za dinamično vožnjo kot passat (beri je bolj športno naravnan) in s tem tudi malo bolj utesnjen (pomanjkanje prostora na zadnji klopi).

Quattro in 4motion nista ista pogona - quattro je boljši.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To sep 19, 2006 8:48 am

definitivno passat. za manj denarja dobiš veliko več.

glede izdelave bom pa reku takole. oba sta ok narejena, vendar me je audi a4 razočaral glede zunanjih napak. recimo one kromirane letivce so na koncu zjale iz kanala ven kot neki alu wing (skor 1cm odstopanja so imele), pa zadnji branik je bil zamaknjen za 5mm na desni tam pri blatniku :? . da smo na jasnem je bil seveda audi nov.

glede passata pa bi tkole reku. izdelava me je prepričala v velik +, edino kar me je pri passatu totalno razočaralo je tisti stylish ključ, ki je zelo lep, vendar totalno čuden (za moje pojme). če se že spravijo take ključe delat mislim da bi tudi resno mogli razmislit o elektronskem vžigu (verglanju) :) , kar pa pri passatu niso in je vse skupaj precej čudno ko moreš ključ notr tiščat da verglaš avto. :?

čeprav jaz bi se odločil za passata, samo ne vem kako bi se ujel s tistim njegovim ključem. key less bi blo treba nujno nabavit, če se sploh da.

aja, pa da ne pozabim dodat. če sedaj voziš bencinarja, podi k enemu znancu ko ma zetorja, deutza al pa fergusona :) (upam da veš da so to traktorji) :) pa se vsedi noter in se vozi, ter se privadi na zvok motorja, ker ta dva imata skoraj isti zvok.

če prav ko se avto ogreje, veliko manj ropota, vendar še vedno precej.

to je moj hiter pogled če si zamislim ta dva avta.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To sep 19, 2006 8:58 am

Se moje mnenje. Jst bi uzeu passata, iz cist preprostga razloga: rekla si, da delas po 250km dnevno, torej ti komfort nebo bil odvec, poleg tega pa si rekla, da dobis pri passatu za isti denar vec opreme, in se 4kolesni pogon (4motion) - vozis se v vsakem vremenu ---- izbira je (vsaj zame) ocitna: PASSAT!
Ne en, ne drug avto ne izgubla na ceni veliko. Je pa res, da ce ti razum veli passat, srce pa audi, pol uzam audija.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To sep 19, 2006 9:00 am

ESP bi moral bit ze serijsko na avtih v tem razredu. V kaksni situaciji je lahko odlocilen, da se ne zgodi nesreca. Na tvojem mestu bi se premislu glede njega.

Stirikolesni pogon jemlje moc, tako da avto gre malce slabse in tudi poraba goriva se dvigne. Ce pa rabis avto tudi po snegu, bi lahko bil njegov nakup pameten.

Kljuc pri passatu je posebnost. Tisti klasicni kljuci v kljucavnici so nevarnost za kolena v primeru trcenja.

Lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 19, 2006 9:09 am

A nima passat 4 motion u bistvu quattro pogona?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo To sep 19, 2006 9:45 am

nebivedu je napisal/-a:A nima passat 4 motion u bistvu quattro pogona?

Tanov ne. Star pa.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek To sep 19, 2006 9:47 am

moja izbira bi bla passat. 8)

silvi_7
Nov uporabnik

Kraj: gradisce

Re: Pomagajte! audi a4 2.0 TDI ali passat 4motion 2.0 TDI (1

Napisal/-a silvi_7 To sep 19, 2006 10:39 am

živa je napisal/-a:Prosim za pomoč pri odločitvi.Sicer mi je po obliki bolj všeč audi ampak dobim pri passatu mnogo več opreme in še štirikolesni pogon za isto ceno. A4 sem že vozila pa me ESP ni preveč prepričal... Kakšna pa je kvaliteta passata? Ali so to isti motorji in pogoni npr. quattro proti 4M? Naj še povem,da se kar precej vozim cca.250 km/dan in to v vsakem vremenu.Če ima kdo izkušnje naj ji prosim deli...
KUPI PASATA K AUDI JE FUL MANJ KOMOT NOTER KOT PASSAT
silvi

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To sep 19, 2006 10:56 am

Pelji oba in se odloči... Osebno bi vzel audija... audi ima že v osnovni opremi skoraj vse (abs, esp, dvopodročno avt klimo, 6 airbagov,.....), tako da ne vem kaj ima lahko pasat več (mogoče usnjene sedeže..) Edino pasat ima na zadnji klopi malo več prostora...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To sep 19, 2006 11:40 am

več opreme+4 kolesni pogon za isto ceno ko audi? je tuki še kej za razmišljat sploh? passat seveda,boč vidla kok bo fain ko boš po snegu mela 4motion...vzem passata nč druzga ;)
Slika

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To sep 19, 2006 1:01 pm

Sh3bO je napisal/-a:

Tanov ne. Star pa.

In kako je pol quattro bolš k 4motion :? , če ga je pa tastar meu, tanou pa ne. K pomoje u tanou model niso ugradil slabšega sistema, kvečjemu bolšga. :roll:
Ali so mogoče u tem času nadgradili tudi sistem quattro :?:

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi To sep 19, 2006 1:05 pm

audi.... prednost je v tehniki :!:
Tigra ... by Opelklinika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To sep 19, 2006 1:23 pm

oba sta zelo udobna za vožnjo, passat je res malo bolj prostoren znotraj, audi je pa bol estetski zunaj...pač stvar okusa.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo To sep 19, 2006 1:31 pm

LudiLimun je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:

Tanov ne. Star pa.

In kako je pol quattro bolš k 4motion :? , če ga je pa tastar meu, tanou pa ne. K pomoje u tanou model niso ugradil slabšega sistema, kvečjemu bolšga. :roll:
Ali so mogoče u tem času nadgradili tudi sistem quattro :?:

Upam da veš kakšno je osnovno delovanje Quattro in kakšno 4motion pogona. Če pa ne veš, si pa malo preberi, ker se mi ne da razlagat.

In če veš osnovno delovanje, potem tudi veš zakaj je Quattro boljši (sicer je pa spet vse relativno - kakor za koga). Sam pogon pa je odvisen od namestitve motorja. Pa tudi stroški so tu. Quattro je dražji sklop pogona kot 4motion.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče To sep 19, 2006 3:19 pm

kukr vem je quattro staln štirikolesn pogon, 4M pa preklapla (takt k rab preklop na 4 kolesn pogon)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 19, 2006 4:54 pm

Pozdravljena.

No Audi A4 je noter neprimerno bolj utesnjen kot Passat. In tisti ki trdi, da je Audi udobnejši ( govorimo za A4 model ) se moti. Predvsem bi te opozoril, če se boš odločala za 4motion na skorajda premajhno moč 140KM. Res pa je tudi da pri nas ( še ) ni na voljo 170KM verzija z štirikolesnim pogonom.

Razlike med navadnim in 4motion je pa cca 380.000 jurčkov.

P.s. Če boš vzela karavana si privošči še električno zapiranje prtljažnih vrat. ;)

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar To sep 19, 2006 5:11 pm

Glede na to da na dan narediš zelo veliko kilometrov bi ti priporočil Audija. to pa samo zato, ker ima passat štirikolesni pogon, to pa pomeni da bo avto pil probližno 1l več. Na tvojem mestu bi premislil če res potrebuješ 4motion, ne rečem da je za zimo to zakon ampak mislim da se tistih par dni ko pri nas sneži da tudi malo bolj počas peljat.
TDI Power!!!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Pomagajte! audi a4 2.0 TDI ali passat 4motion 2.0 TDI (1

Napisal/-a Mojster Miha To sep 19, 2006 7:08 pm

živa je napisal/-a:Prosim za pomoč pri odločitvi.Sicer mi je po obliki bolj všeč audi ampak dobim pri passatu mnogo več opreme in še štirikolesni pogon za isto ceno. A4 sem že vozila pa me ESP ni preveč prepričal... Kakšna pa je kvaliteta passata? Ali so to isti motorji in pogoni npr. quattro proti 4M? Naj še povem,da se kar precej vozim cca.250 km/dan in to v vsakem vremenu.Če ima kdo izkušnje naj ji prosim deli...

PASSAT v primeru, da potrebuješ in ceniš vse kar prinaša 4 kolesni pogon - v nasprotnem primeru AUDI.

LP

živa
Nov uporabnik

Napisal/-a živa To sep 19, 2006 8:44 pm

Hvala vsem za odgovore!!! ampak čist sigurna pa še nism :?: - najboljš se bo res mal zapeljat - upam, da bodo meli pri kakšni avtohiši takšnega testnega passata. A4 TDI poznam, sem ga imela 3 leta in nobenih problemov z motorjem - se pa strinjam da končna izdelava ni v superlativih. Avto je bil kupljen nov pa so se potem začele luščit tipke za elektriko pa ESP pa tisto oblazinjenje tudi ni blo čist tipi top....

Če bi tale 4M bil ok- enkrat davno sem se peljala z A6 quattro in mi je bil super za po zasneženi cesti. Če še kdo ve kaj več detajlov kakšna je razlika med 4M in Q...PLS NE SE ŠPARAT - vidim da se tukaj kar spoznate!!! :D :D

Mal sem tud za novi A4 razočarana ker je ostal znotraj čist isti kot predhodnik...:(
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov