Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

metka.p
Nov uporabnik

Ali nakup punta ali getza

Napisal/-a metka.p Sr sep 27, 2006 4:03 pm

Ojla!

Sem pred veliko dilemo pri nakupu novega avta- dobila sem ponudbo za fiat punta1.2 8v Dynamic Safe v višini 2.150.000 SIT. Sem se že skoraj odločila za nakup, pa so me prijatelji začeli prepričevati, da so fiati zanič, da je bolje, da kupim getza. Kakšno je vaše mnenje.... prosim za hitre odgovore, ker se mi rok ponudbe izteka

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Sr sep 27, 2006 4:16 pm

a to grandeja?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr sep 27, 2006 4:19 pm

Punto se men sploh ne zdi slab, vendar mi je Getz vizualno lepši (tu ne govorim o Grande Punto) + to da se mi zdi da Getz zelo veliko ponuja za svojo ceno :D Kr best buy v svojem razredu glede na razmerje cena/oprema..

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr sep 27, 2006 4:20 pm

Fiat se statistično popravlja, je pred francozi, pa za hyundaiem. Je pa ponavadi tako, da
ženske (ne, to ni provokacija) kupijo avto, ker dobro izgleda. Novih vozil pa skoraj ne
delajo več slabih. Pomoje tile tvoji prijatelji še vedno živijo v svetu stoenk in fičotov.
Fiat ni več avto z generalnimi servisi na 10kkm. Primerjaj cene, opremo, nenazadnje
tudi izgled avtomobilov, pa se odloči. Pa varne kilometre!
LP
Martin

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr sep 27, 2006 4:33 pm

http://www.parkers.co.uk/choosing/carre ... del_id=343
http://www.parkers.co.uk/choosing/carre ... el_id=1469

Jaz sem za Puntota. V familiji smo imeli/imamo dosti fiatov, pa še z nobenim ni bilo večjih težav.

Lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 27, 2006 4:40 pm

še en glas za puntiča. je grande punto čist neki druzga kot pa prejšna generacija. tud varnost je boljša (če ti to kj dost pomen - 5 zvezdic)

a to kupuješ čist novga al rabljenga?
Slika

Uporabniški avatar
Mži
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mži Sr sep 27, 2006 5:04 pm

Mislim da kupuje novega starega punta oziroma model pred grandetom

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Sr sep 27, 2006 5:09 pm

Mži je napisal/-a:Mislim da kupuje novega starega punta oziroma model pred grandetom

tako se tud meni zdi, samo je potem ta cena absolutno previsoka...
za 1.2 8v
bi mogu bit vsaj 16 ventilc

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 5:12 pm

če je grande pol fiata, če pa ni grande pol getza ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr sep 27, 2006 5:15 pm

Če se ne motim, se za zgoraj napisano ceno dobi že osnovni model Grande Punta. Vsekakor boljša izbira kot stari Punto ali Getz

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr sep 27, 2006 5:15 pm

Getza, definitivno.

Putno je punto...pa kakorkoli okol obrneš je Fiat (fix it again Tony
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 5:18 pm

Templar je napisal/-a:Getza, definitivno.

tamplar templar--ccc..hyundai fan lawyer..cen it get worse :D ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr sep 27, 2006 5:26 pm

A ne gre tako: fix it again tomorrow?

Sicer ne vem, kaj govorite čez fiate, poglejte le oddelek popravila in okvare, koliko je težav (in kakšne so) v primerjavi z VW, Renault, Citroen pa tudi Hyundayem.

Sorodniki imajo hyundai accenta in hyundai lantro. Oba gnijeta, na obeh so že bli menjani amortizerji itd.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Ali nakup punta ali getza

Napisal/-a Mojster Miha Sr sep 27, 2006 5:28 pm

metka.p je napisal/-a:Ojla!

Sem pred veliko dilemo pri nakupu novega avta- dobila sem ponudbo za fiat punta1.2 8v Dynamic Safe v višini 2.150.000 SIT. Sem se že skoraj odločila za nakup, pa so me prijatelji začeli prepričevati, da so fiati zanič, da je bolje, da kupim getza. Kakšno je vaše mnenje.... prosim za hitre odgovore, ker se mi rok ponudbe izteka

Zgolj z vidika "kaj dobiš" je po mojem prepričanju boljši nakup GETZ - za ta denar dobiš že 1,4 - 70 kW agregat, ki nudi dinamično vožnjo in dobre zmogljivosti ter je seveda občutno zmogljivejši od tistega v FIAT-u, ki je mimogrede starejši model z 1,2 l agregatom in vsega 44 kW ali bolj po domače 60 "konji" - ki so bolj ali manj prešibki za dinamično vožnjo s prižgano klimo
Osebno bi še malenkost (100 tisočakov) dodal ali pa se s prodajalcem nakako dogovoril za popust in vzel GETZ-a z GL/TOP-K opremo, ki ima dodatno ABS, EBD in še nekatere malenksti - skupaj pa imaš več ali manj avto z vso opremo

Sicer pa je najbolje, da pogledaš in preizkusiš GETZ-a (tako kot si predvidevam FIAT-a) in se na podlagi slednjega odločiš

LP

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 5:34 pm

Primoz_86 je napisal/-a:

A ne gre tako: fix it again tomorrow?

Sicer ne vem, kaj govorite čez fiate, poglejte le oddelek popravila in okvare, koliko je težav (in kakšne so) v primerjavi z VW, Renault, Citroen pa tudi Hyundayem.

Sorodniki imajo hyundai accenta in hyundai lantro. Oba gnijeta, na obeh so že bli menjani amortizerji itd.

j amajo hyundaia kakih 10 let starga vrjetn :D ..kje pa si vidu getza, ki gnije? Pa amortizerji so nekak potrošni material a ne?..Pa osebno so mi fiati bolj lepi kot korejčki, sam čez zanesljivost hyundajev ni kaj za rečit ;)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr sep 27, 2006 5:43 pm

En je 7 let drugi okrog 10.

Pa amortizerji so nekak potrošni material a ne?

Nevem no, menjalo se jih je na accentu po 6-ih letih, ker ker so bili za se ubit :). Za lantro ne vem, morda so še originalni

Res pa nista nikogar pustila na cesti in ni bilo večjih okvar, ampak to velja tudi za šestih fiatov, ki so pri sorodnikih in doma :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 27, 2006 5:46 pm

najbl da gres sama na testno voznjo z enmu pa poj z drugmu pa se odlocs sama.pa pel tak modelk k ga bos kupla da ti naujo dal mocnjga puntota za testno po pa k ga kups pa se u svojga usedes(8v) bos pa razocarana.
jst priporocam getza.mam sam hyundaia pa sm zlo zadovoln.
aja pa se neki za isto ceno bos pr hyundaiu dobla velik vec opreme.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 5:51 pm

sej nikjer nism napisu da je fiat slab al pa da se kvari non stop..sam hyundai tud ni slab..punto je lepsi, modernejsi, prostornejsi, ma pa getz verjetno več opreme, bolj poskocen motor..odlocitev je precej tezka...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr sep 27, 2006 6:05 pm

Tisto o kvarjenju se bolj na Templarja nanaša. Če gre za starega Punta, bi bilo res bolje vzeti Getza. Nikjer pa nisem rekel da je Hyundai oz. Getz slab, le da je Grande Punto mogoče boljša izbira od Getza.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 6:06 pm

pol se strinjava ;) ..sam da ne bo spet kreganja brezveze, Templar je pa tak hyundai frik :D ..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov