toclarraju je napisal/-a:Pol leta nazaj je na mojem Meganu šla vodna pumpa in jasno avto se je pregrel, ter šel na servis k REALU. Zamenjal so vodno pumpo, pobrusili glavo motorja in zamenjali tesnila ter računali 130.000 SIT. Prav, samo, da so avto poštimali in, da bo vse OK. Po tem je bil avto pri njih še na rednem letnem servisu in tehničnem pregledu, po tem pa kar na enkrat KATASTROFA! Avto je zaribal! Po odštetih 130.000 SITih, ki naj bi garantirali, da so v REALU naredili vse, da se kaj takega ne bi zgodilo. Mašina se pri pregretem motorju odpre prav z namenom, da se pregleda oziroma popravi ali zamenja morebitne poškodovane dele. Očitno pa so pri REALU zamenjali pumpo in fino pokasirali. In za nameček so mi danes dejali, da bi že takrat morali menjati vse kar bodo menjali sedaj, to pa so bati in blok motorja!!!! Takrat pa niti z besedo kaj šele pisno niso omenili, da je kljub servisu kaj takega mogoče! In znesek popravila: 550.000 SIT! Ampak tokrat, so pa prebili mejo dobrega okusa, zato grem to pot do konca s pomočjo Zveze potrošnikov Slovenije, Urada RS za varstvo potrošnikov, Tržnega inšpektorata, sodnega izvedenca oz. cenilca, Revoza in Renaulta Slovenije! Mimogrede na ZPS so me seznanili s študijo oziroma publikacijo o nerazumno številčnih in hkrati velikih okvarah Renaultovih avtomobilov, ki jo pripravljajo. Tudi pri meni ni to prva zares velika okvara na tem avtomobilu (šel je tudi že diferencial), je pa definitivno zadnja. In zakaj to pišem? Ljudje nikar ne hodite v Avtohišo REAL in nikar Renaulta! Pokličite Zvezo potrošnikov Slovenije in jim povejte o svojih tegobah s temi jajci in njihovimi kvazi serviserji, da bodo potem lahko o naših in vaših tegobah obvestili tudi povprečno informiranega Slovenca.
Poglej si še moj topic o tej zadevi. Lahko vam slike od podrtega motorja pokažem, samo bo mel kdo še nočne more verjetno zarad groze.
Zaradi te (pardon izrazu) k.... avtohiše Real se je meni in moji familiji totalno zameril Renault in avtohiša Real sploh. Z fotrom bova oba zamenjala Cliote. Jaz bom zamenjal za novega Yarisa in fotr za novo Corollo.
Res je žalostno kako nategujejo folk. Da o njihovih cenah rezevnih delov sploh ne govorim (ki so kao baje najcenejši kar jih lahko dobiš). Primer: Luč z dvojno optiko pri Realu stane 33.000 sit, ista luč pa pri AvtoNet stane 17.500. Vodna pumpa stane pri Realu 17.000 brez ddv, pri avtonet je pa ista vodna pumpa 6.500 Z DDV! Če mene vprašate je to kriminal. Žal mi je edino tistih strank ki nasedajo osladnim delavcem in jim plačujejo mastne vsote denarja za take bedarije. Na koncu koncev pa ostaneš praznih rok ker se oni opirajo na navaden (zopet oprostite izrazu) k... papir na katerem je napisano neko amatersko ugotovitev kao nekega hudega sodnega izvedeneca (govorim za moj primer, saj ste brali topic ane?). Pazite to: one je določil da je do preboja tesnilke motorja prišlo zaradi preteranja motorja, pa glave motorja sploh odprl ni da bi tesnilko sploh videl. Strokovnjak pa tak, my ass...
Jaz sem nekaj le dosegel ker sem jim naredil ful slabe reklame in povsod govorim kake s... so. Sej bi se spustil v tožbo, pa za take stvari nimam več živcev in denarja. To pa vejo tudi oni in zato to z pridom izkoriščajo.
Fantje in dekleta: kakor vidite nisem imel samo jaz slabe izkušnje z avtohišo Real ampak tudi drugi, tko da ne govorim kar tja v tri dni. Njihov odnos pa je daleč od prijaznega in profesionalnega. Najhujši so mehaniki. Ker pač že nekaj let šraufa Renaultove podrtije pa misli da je bog in batina...
Enostavno se mi ne da pisat, ker imam te robe za napisat za cel roman. Če mi kdo ne verjame, mu lahko pokažem vse papirje in predračune (oni so mi hotli za popravilo računat 230.00 sit, drug mehanik mi je pa poleg tega naredil še kompleten servis in me je prišlo 110.000 sit. In še nov akumulator se imel). Mam tudi spravljeno tesnilko in fotografije če koga zanima.
V glavnem tko kot pravi reklama za Hitovo odprto linijo: HUJŠ KOT SKRET!!!