Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

diver
Nov uporabnik

Smart for two

Napisal/-a diver To okt 10, 2006 8:22 am

zdravo

zanima me če ma že kdo od vas kaj izkušenj s Smartom For two?
predvsem me zanima kak je z mašino če so kvalitetne in s servisi?
tudi kaj se tiče zanesljivosti avta na cesti in podobno.

vesel bi bil vsake informacije...hvala!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr okt 11, 2006 6:11 pm

redki so pri nas, kar vidiš tudi po odzivih na forumu.
tudi jaz ti ne morem postreči z informacijami iz prve roke.
to, da je čisto mestni avtomobilček, ki s svojimi malimi merami prinaša vse s tem povezane omejitve tako najverjetneje veš.

pred časom je tod krožil video, kako se - mislim da s 70 milj na uro - smarti zaleti v zid. celica avtomobila je ostala cela kot žoga, ena od vrat so se celo dala odpreti. je pa bila varnost vprašljiva zaradi velikih pojemkov saj avto nima praktično nič zmečkljivih delov pred seboj.
a kdo se bo z njim zaletaval pri hitrosti čez 100 km/h?

če sodim po tujih izkušnjah, gre za super mestni avtomobilček v Rimu jih je npr. več kot 10 000 in veselo krožijo naokrog.

avto ni poceni, glede na to, kako majhen je.
nakup je stvar res dobrega premisleka.
sam bi, če bi bile mestne vožnje EDINO, kar bi z njim počel, resno razmišljal tudi o Smartu.
servisi in ostalo zna biti problem zaradi redkeih avtomobilov pri nas.

toliko. nič konkretnega, a vsaj odgovor je ;) ...
lp pilgrim

diver
Nov uporabnik

Napisal/-a diver Sr okt 11, 2006 8:18 pm

no vsej nekdo :) HVALA!

glej kot sem napisal vsaka informacija je dobrodošla. ne rabim met informacij strokovnjakov, vesel sem vsakega osebnega mnenja!

ja najprej kaj se tiče varnosti...maš prav...malo kje v mestu lahko dosežeš tako veliko hitrost, če pa se kaj hudega zgodi na avtocesti pa zna bit zanimivo?! :? (niti ne tolko) sej ravno zato je to mestni avto..in ga tudi nabavljam za mesto.

konkretno me zanima če je slučajno že kdo slišal kaj se rado kvari pri teh avtomobilih?
glede servisov pa je tak, če se ne motim (če se, me prosim popravite) smart spada pod koncern mercedeza in pogojno s tem sklepam da znajo bit servisi dokaj dragi?!

za konec pa se res strinjam da je prav praktičen mestni avto, če le potrebe voznika niso prezahtevne. pomoje tudi poraba ni kaj pretirana (v mestu) zna pa bit ravno nasprotno na avtocesti...

še bom pa vseeno vesel vskaga mnenja!

se tipkamo ;)

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Sr okt 11, 2006 9:32 pm

Nekaj malega sm ga vozil. Res je majhen :D

Avto kar solidno gre, menjalnik je ena zanimiva zadeva pr tem avtu(sekvenčni kao), tut zvok še kar proizvede.

Kvaliteta izdelave je dobra, sedeži so precej dobri in tut položaj za volanom je dobr. Prtljažnika je bore malo, ampak tako pač je.

Če imaš denar in se ti zdi pravi zate, potem kar.Ni slab.

Aja glede okvar: vozil sem sosedovega in v času ki ga ima(mislm da 3 ali 4 leta) ni imel omembe vrednih težav.Bolj ko ne samo servisi.
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Ne okt 22, 2006 12:28 pm

-----
Zadnjič spremenil blazp, dne Ne mar 18, 2012 8:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

diver
Nov uporabnik

Napisal/-a diver Po okt 23, 2006 4:14 pm

em.....ja "fajn" je blo videt ta filmček zdaj!!!

drugače pa ja...všeč mi je čisto realen test, kolko dejansko prenese avtomobil! res je da pri taki hitrosti bi mene verjetno setavlali kaki mesec skupaj ampak ok...ena stran še je bla vseeno cela. :lol: hec!

ja hvala za film...bo treba še 1x premislit, če se bi spravo z njim na avtocesto...

ima še kdo na zalogi kaki podobn test ali pa opis...jaz sem sicer iskal po internetnih straneh, samo je tega bore malo.

vsak komentar je dobrodošel...

smart4
Nov uporabnik

Napisal/-a smart4 Po okt 23, 2006 5:34 pm

OK, jaz vozim smarta že 4 leta in kar se tiče vožnje izven mesta nimam težav.
Tudi na avtocesti se obnese, vendar pa je pri hitrosti nad 100km/h malo nestabilen, pozna se vsak bočni veter. Problem pri smartu je tudi zelo slabo tesnenje. Zelo rad toči, še posebej spodnji rob vetrobranskega stekla. Kolikor pa se pogovarjam z ljudmi iz Britanije(obožujejo te male jajčke), mašina ni preveč zanesljiva in tudi ne zdrži toliko tisoč km kot ostali avtomobili, še posebej če ga tunaš.

Drugače pa, kaj naj ti rečem, če želiš zapraviti celo premoženje za servisiranje, nabavo zimskih ali letnih gum in prenašanje zelo neprijaznih ljudi na Smart servisu ga nabavi, če ti je všeč.
Jaz vem da bom naslednje leto nabavil novi model.
Če pa te še kaj zanima pa vprašaj.

smart4
Nov uporabnik

Napisal/-a smart4 Po okt 23, 2006 5:36 pm

glede servisov pa je tak, če se ne motim (če se, me prosim popravite) smart spada pod koncern mercedeza in pogojno s tem sklepam da znajo bit servisi dokaj dragi?!

Ja servisi so kar dragi od 30000sit do 70000+sit.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po okt 23, 2006 7:40 pm

Servis za smarta tolk? Pa kaj ga cenijo v zlatu? Bo pa že znal kak popoldanec narest kaj, sej mora bit to neka mala mašinca. Kolk ma? 700ccm? 2 valja? Ne vem, sprašujem...

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Po okt 23, 2006 7:56 pm

smart4 je napisal/-a:

Ja servisi so kar dragi od 30000sit do 70000+sit.

Kje ga pa gi servisiraš? Ali morde zmerej delaš še kako generalko zraven? :)

Sam imam Roastarja in mašina je v osnovi ista kot v fortwo-ju, le da imam jst še turbino zraven... Servis me pa košta 16-17k sit.. Sicer imam svoje olje, vendar dvomim, de je olje več kot 2-3 servisi :) Moje skromno mnenje je, de pride servis za fortwo-ja isto, ali pa kakšnega jurja cenej :) Res pa je, de govorim na pamet... :)

Pa še ustvarjalcu te teme... : Tudi z fortwo-jem imam precej izkušenj.. Res je draga nabavna cena.. ampak kar ti lahko ta avto ponudi.. ti ne more noben drug.. Lega je pa zelo dobra (glede na moje izkušnje), v ovinkih se neverjetno drži ceste, končna ni večja kot 140.. pa v končni fazi je niti ne rabiš.. poraba je pa ke pr fajrcajgu :)

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To okt 24, 2006 12:33 am

Je pa ustavljanje pri trkih s tem avtomobilom vedno velik problem, glede na veliko večjo težo nasproti vozečega vozila. Se gre vedno do 0km/h zelo hitro. Problem ni čas. Prej pot, ki se takoj preneha. Najprej npr. 50km/h, potem pa naenkrat -20/h. Sploh preživi človek te sile?

smart4
Nov uporabnik

Napisal/-a smart4 To okt 24, 2006 5:25 am

Kje ga pa gi servisiraš? Ali morde zmerej delaš še kako generalko zraven?

Sam imam Roastarja in mašina je v osnovi ista kot v fortwo-ju, le da imam jst še turbino zraven... Servis me pa košta 16-17k sit.. Sicer imam svoje olje, vendar dvomim, de je olje več kot 2-3 servisi Moje skromno mnenje je, de pride servis za fortwo-ja isto, ali pa kakšnega jurja cenej Res pa je, de govorim na pamet...

jaz ga sicer servisiram v Gradcu, ko pa sem enkrat spraševal v Lj pa so mi povedali take cene. 70000sit če se menjavajo svečke. Kolk daš pa za olje?
Pri 4-2 je menjava olja na vsakih 15k in jih delam malo več kot 15k na leto.

P.S.
Tudi 4-2 ima turbino.

prosko002
Novinec

Napisal/-a prosko002 To okt 24, 2006 6:28 pm

Za Castrola TXT sae5w-40 dam 1.700,-sit. Pretočim ga iz soda.

de imajo 4-2 tudi turbino pa nisem vedel... torej ima 60kw? toliko jih ima namreč moj... ali imaš morda cdi mašino not?

potem sklepam, de je tut servis kar nekaj dražji.. :)

lp

Prosko
Slika

smart4
Nov uporabnik

Napisal/-a smart4 To okt 24, 2006 7:22 pm

Nimam cdi imam bencinarja z 45kw.

To je skopirani iz uradne strani, če ne verjameš, da ima turbino.
Turbomotor suprex
Paket moci, ki ne obremeni valjev z dodatnimi grami: 3-valjni motor v zadku vozila s turbopolnilnikom in hlajenjem polnilnega zraka tehta piclih 56 kg. Izrazita moc, majhna poraba, majhne kolicine škodljivih izpustov

Maš pač srečo da lahko tak dobiš olje. Jaz vedno dolivam Mobil.A ga voziš na Smart center servisirat?
Kaj pa svečke? Sam menjaš?

Tu je en link do britanskega Smart foruma, res veliko izveš:
http://www.smartmania.co.uk/

diver
Nov uporabnik

Napisal/-a diver Sr okt 25, 2006 4:22 pm

no res lepa hvala za te informacije!!

ravno danes sem slišal še eno težavo...baje če na mašini kaj crkne, je treba celo mašino novo kupit? ne spomnim se točno kaj je blo na avtu narobe oz. kaj je crknlo, v glavnem gospa je mogla celo mašino novo kupit. zdaj pa me zanima, je z rezervnimi deli res tak problem, da se jih ne da kupit in moreš zaradi tega celo mašino kupit? ve kdo kaj o tem?...malo se noro sliši, samo še sam nisem mogo vrjet ...

drugače se pa res zahvaljujem za informacije!!! ko se srečamo mate pir v dobrem :lol:

prosko002
Novinec

Napisal/-a prosko002 Sr okt 25, 2006 6:33 pm

to o menjavi cele mašine je bosa... :) razen, če je ribnla, ker se je ponosni lastnik ponosno vozu brez olja.. :) pri trivalcih je treba pač malo večkrat pogledat koliko je olja not.. :)

poznam nekoga, ki ima zdele okol 35k km.. pa še ni naredil nobenega servisa... govorim za 4-2 smarta.. zaenkrat mu dela.. koliko časa pa bo.. je pa drug vprašanje :)

priporočen interval je namreč 10k km.

lp

Prosko
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr okt 25, 2006 6:49 pm

Kolk kubikov / konjev / porabe pa ima ta mlinček?

smart4
Nov uporabnik

Napisal/-a smart4 Sr okt 25, 2006 8:16 pm

Odvisno kakega kupiš.
Največ je 75 konjev za Brabus varianto.
Jaz imam takega z 60konji in porabim okoli 4,5l/100km.

Tista gospa je verjetno vozila z premalo olja ali pa je menjala napačne svečke. Običajno je mašina za na odpad v primeru da navijaš mašino.
Ravno zato nisem pristaš kakšnih popoldanskih servisov pri kvazi mehanikih, ki še Smarta niso videli od blizu. Raje uradni servis.
Kar pa se rezervnih delov tiče pa ni problem.
Greš na Smart center al pa na Mercedes pa naročiš in dobiš v parih dneh.

Jaz imam že 95000km in mašina dela kot švicarska ura, kako dolgo bo pa bomo videli.
Upam da čim dlje.

lium
Nov uporabnik

Re: Smart for two

Napisal/-a lium Ne avg 12, 2012 8:39 pm

Jaz ga vozim na servis v Avstrijo - Gradec - Wittwar in nikamor drugam, VEČ. Nič ni kaj dražje........in to storitve na nivoju. Na sprejemni številki je hrvat......

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Re: Smart for two

Napisal/-a Suicidal Po avg 13, 2012 12:21 am

Ja ich arbeite bei Wittwar, ich muss schon sagen, dass wir die besten sind :lol:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov