DIZELAŠ je napisal/-a:Živjo!
Zanima me ,če je že kdo testiral novo Opel Corso in kaki so občutki iz testa.
Malo študiram dizel 1.3CDTI 75ks ali bencinec 1.2 Twinport 80ks vendar je v nabavni ceni bencinec precej cenej cca 360 000 sit pri isti opremi in razlike v porabi cca.dober liter.To pomeni,da moraš delat veliko veliko več kilometrov kot omenih 20.000km/letno.Kaj menite o motorju 1.2 Twinport 59kw-80ks,ki je z registracijo zelo ugoden.
Hvala za odgovore in lp!
ShowDown je napisal/-a:@speedfreak:
Bi mi ti poslal te cenike, če jih imaš slučajno v digitalni obliki? Na internetu jih ne najdem.ops:
Mojster Miha je napisal/-a:DIZELAŠ je napisal/-a:Živjo!
Zanima me ,če je že kdo testiral novo Opel Corso in kaki so občutki iz testa.
Malo študiram dizel 1.3CDTI 75ks ali bencinec 1.2 Twinport 80ks vendar je v nabavni ceni bencinec precej cenej cca 360 000 sit pri isti opremi in razlike v porabi cca.dober liter.To pomeni,da moraš delat veliko veliko več kilometrov kot omenih 20.000km/letno.Kaj menite o motorju 1.2 Twinport 59kw-80ks,ki je z registracijo zelo ugoden.
Hvala za odgovore in lp!
Vsi aktualni - točneje novejši "malčki" - CLIO, 207, CORSA ... so se "zredili" oz so opazno večji. Iz tega razloga "zahtevajo" zmogljivejše motorje, če hočeš dinamično vožnjo. 1,4 l bencinski motorji, ki so v teh avtomobilih pred recimo desetletjem veljali za več kot dovolj zmogljive so danes bolj ali manj "osnovni". S tega vidika je 1,2 l motor primeren zgolj za kakšno mestno vožnjo, krajše relacije, predvsem pa nobenih večjih obremenitev (klanec, več oseb, prtljaga ... ) - dokler bodo tvoje zahteve zmerne bodo temu primerno dovolj dobre zmogljivosti, poraba bo zmerna - ko boš zahteval več bo zgolj poraba narasla, "prirastek" zmogljivosti bo majhen.
Majhni dizelski agregati kot je 1,3 - 75 so zaradi dobrega navora zelo dobra rešitev - po dinamiki vožnje (prožnost) so enaki ali celo boljši kot 1,4 l bencin - o ostalih prednostih ( porabijo liter do dva manj goriva - med 4 l in 5 l/100 km pri normalni vožnji, zmorejo večjo avtonomijo .... ) ne gre izgubljat besed.
Zgolj če gledaš na vsak tolar in ti dizel na kratko ni všeč vzemi 1,2.
Sicer pa : testna vožnja z različnimi agregati pa izberi "naj"
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov