Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kixs
Stalni uporabnik

Kateri avto bi se enkrat kupili?

Napisal/-a kixs Če okt 12, 2006 12:53 pm

Pozdravljeni!

Trenutno sem brez avta. Zadnjega (Alfo145) sem prodal v ponedeljek. Zdaj pa gledam kaj bi kupil. Pogoji so: majhna poraba (bencinar povprecna okol 6, diesel povprecna okol 5). Velikost avta ni pomembna, vendar raje manjsi kot vecji. Vzdrzevanje naj bo cim cenejse. Kar se tice lestnika in cene, pa cim novejsi za cimmanj denarja :)

Zelim, da napiste samo za avte, ki ste jih imeli oz. jih se imate. Ne pa v imenu koga drugega - kolega, sodelavca in o raznih govoricah (razen, ce je to kje na netu objavljeno).

Od avtov, ki sem jih imel (Yugo, Alfa 33, Citroen AX, Alfa 145) mi je najbolj pri srcu ostal ravno Citroen AX (mali stroski vzdrzevanja in majhna poraba). Ce danes pogledam, kaj se prodaja od AX-ov, je sama katastrofa :roll: . Je ze res, da so avti kar stari, 10 in vec let, vendar je bil tudi moj star 12 let.

Torej, s katerim avtom ste (bili) tako zadovoljni, da bi ga imeli se naprej!

LP
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če okt 12, 2006 1:05 pm

Katrca! Hvaležno je trpela moje mladostne norije, nazadnje sem jo po neumnosti "ubil", ker mi luč za temperaturo ni delala in sem pregrel mašino :evil: Placa, kolikor sem hotel, če sem vozil drva, sem enostavno pometel prtljažnik (za razliko od sodobnih tepihov). Res, če bi delali nove, bi bil najbrž prodajni hit. Edino kakega konja sem pogrešal, kadar nas je bilo več, pa še navkreber...
LP
Martin

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če okt 12, 2006 2:05 pm

Z tenutnim, je tudi Ax :D Dela kot urica, star je 13 let, ima prevoženih 70 k km, zelo lepo ohranjen :D Edino kar pogrešam je varnost :rofl Pleh je tako mehak, da se zvije pri hitrosti nad 150 km/h :rofl Da ne omenim, da to hitrost dosežeš šele po dveh dneh tiščanja gasa do konca :woohoo
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če okt 12, 2006 2:26 pm

jest sem tudi zadovoljen z mojo Škodo Fabio Combi, zdaj bo stara eno leto in ima 25.000 km. Za 2,3 mio (nova) sem dobil dobro opremljeno (klima, elektrika, tempomat, dodatno zimske gume, strešne letvice....), prostora v prtljažniku toliko, da sem lahko peljal zmrzovalno omaro, pozimi sem brez težav notri vrgel smučke, poleti kolo, na da bi dal sprednje kolo dol itd. Poraba pa je 6,6 l (bencin)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Kateri avto bi se enkrat kupili?

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 12, 2006 2:42 pm

kixs je napisal/-a:Pozdravljeni!

Trenutno sem brez avta. Zadnjega (Alfo145) sem prodal v ponedeljek. Zdaj pa gledam kaj bi kupil. Pogoji so: majhna poraba (bencinar povprecna okol 6, diesel povprecna okol 5). Velikost avta ni pomembna, vendar raje manjsi kot vecji. Vzdrzevanje naj bo cim cenejse. Kar se tice lestnika in cene, pa cim novejsi za cimmanj denarja :)

Zelim, da napiste samo za avte, ki ste jih imeli oz. jih se imate. Ne pa v imenu koga drugega - kolega, sodelavca in o raznih govoricah (razen, ce je to kje na netu objavljeno).

Od avtov, ki sem jih imel (Yugo, Alfa 33, Citroen AX, Alfa 145) mi je najbolj pri srcu ostal ravno Citroen AX (mali stroski vzdrzevanja in majhna poraba). Ce danes pogledam, kaj se prodaja od AX-ov, je sama katastrofa :roll: . Je ze res, da so avti kar stari, 10 in vec let, vendar je bil tudi moj star 12 let.

Torej, s katerim avtom ste (bili) tako zadovoljni, da bi ga imeli se naprej!

LP

KATRA - "skozi" moje roke jih je šlo kr nekaj, zadnjo sm podaril sestri - trenutno jo vozi brez posebnih težav oz stroškov - je pa odlično ohranjena z nekaj čez 100.000 km - če bo imela nova lastnica vsaj malo srca z njo bo čez dobro desetletje zanimiv oldtimer

GOLF 2 dizel - v zadnjih 3 letih vsega dobrih 30.000 SIT stroškov + nafta ( okoli 5 l/100 km) + normalno registracija, ki spet ni visoka. Trpežen, zanesljiv ... skratka če daješ prednost "low budget" odlična izbira. V primeru, da hočeš malce več udobja vzemi GOLF 3 z enim od dizelskih agregatov

Glede tvoje izbire - oz kaj ti je bilo najbolj pri srcu AX je sicer "low budget", ne moreš pa reči, da ALFA ne pusti "posledic" - stroški so višji, ampak užitki niso bili nikoli poceni. 33 recimo z primernim motorjem + menjalnikom + podvozjem, navkljub sodobnejšim avtomobilom lastniku pričarat veliko užitkov.

LP

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če okt 12, 2006 3:31 pm

Jest bi takoj se enkrat mel Uno-ta. Poraba je bla 5,5 1.0 masina je sla pa nenormalno dobr za nominerane konje in kubikazo. Placa dost, avtek luskan pa mejhn. Pa za fiata zlo zanesljiv - baje presenetljivo :roll: Jst pravm zagotovljeno ;)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Če okt 12, 2006 3:49 pm

5kica 1,6 D...prava raketa, pije nc, stroski za vzdrzevanje nobeni, tak da ta ko je pr bajti ne gre od bajte dokler ne bo sam za u mlin. fenomenaln avto....res pa je da smo jo razvadl, tk da zej ce ne gre vsaj 3× letno na morje pol jesen zacne protestirat pa ne gre vec tak ko bi naj. pol gres pa na morje z njo pa jo fajn preteras vroco pa s5 dalje. pa se navora ma dost tk da fejst nalozeno prikolico kamot vleces.

nizka cena, nizka poraba, nizki stroski vzdrzevanja, glede na malo zunanjost prostorna notranjost, udobnost...

res pa je da nima servo volana pa klimatske naprave. sam se tut brez tega da.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če okt 12, 2006 4:19 pm

od malih avtov daihatsu charade! obvezno bencinarja. poraba mala, placa dost, varnosti nisem poskusil (na srečo)... OD MALIH TANARTABULŠ!
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 12, 2006 4:24 pm

Uno je zakon, 1.0 motor 170 po avtocesti :D ( po števcu seveda), potegne presneto dobro za 45 hrčkov :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Če okt 12, 2006 4:26 pm

lahek odgovor
FIAT TEMPRA 2.0 suite :)
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 12, 2006 4:34 pm

Nazaj bi si rad kupil seat cordobo z 1.4 motorjem. Sem jo mel predkratkim 1.8 pa je mel res kr neki opreme,udobna,sam sem se ustrašu porabe pa sem jo prodal pol sm si pa nabavu ropatujoč traktor k porab 5l/100km. Ampak si bom že čez čas zrihtal kakšn dobr avto.
Osu gre samo enkrat na led.lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 12, 2006 4:35 pm

sonček, presenečaš :D ..sm mislu da boš napisal golf II dizel :D :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 12, 2006 4:57 pm

speedfreak je napisal/-a:sonček, presenečaš :D ..sm mislu da boš napisal golf II dizel :D :P

Ej vrjemi ali ne sem povedal 100 % resnico. Zakaj se je sonček spravu kupit golfa 2 dizl in ne benca dvojko.oz.drug avto Kot veste živim na vasi in tukaj je kar nekaj golf 2 d pa sm nekega dne poslušal brata kako mu avto malo pokuri meni pa kuri 10l/100km ampak to mi je porabu pozim. Reku je da mu pije 5l/100 km kar je men presenetilo pol sm pa vzel svinčnik in si preračunaval dokler nisem naredil primerjave med dvojko in corodbo(benc,dizl) razlika v ceni je bila ogrmona,djal sem si kok sm naumn da se vozim s to cordobo če pa si lahko nabavim golfa k kur 5l. Potem pa sem šel veselo prodajat corobo prodal sem jo kr hitr za eno solidno ceno tok da sem se jo znebil, ko sem jo prodal sem ostal brez avta nč drug dan je bil pred bajto že golfa 2. Nč začel sem se vozt,prevozil velik kilometrov med tem pa ugotovil po kake 10 tkm da sem se zmotil...le zakaj sem prodal cordobo.....bla je lepa,udobna,prostorna,pač bla je za povprečnga voznika.
Pol sem po kake 20 tkm v cca pol leta prodal golfa 2 d rdeče barve ker je bil vse neki obšlesan,nč opreme...aja prej mi je še brat govoril, da kok si on želi met golf 2 GTD opremo tazga kot mam sedaj.......aja mel sem potem dva golfa najprej tega rdečga pol pa še tega k mam sedaj GTD-ja oprema je to.....pol sm rdečga prodal...tega modrga reg. in se sedaj furam.......pomoje da me je brat potegnu v to da sem ga kupil ravno dvojko.....brat ma pa rdečga istg kot sem mel prejšnjga....
P.S. Doma mam tud w polota inj mi je še en drug brat prbil vn naslednje je reku da bi prodal poota inj kupil golfa 2 d s petimi vrati madona pa kje ma tle on logika da lahko tako kopuje. Sej drugač je kr fajn met golfa sam kaj ko je trd,....skor vsak dan me ne ki boli...pa še glasn je...medtem ko corodba je bla res enkratna ker se je dalo radio poslušat motorja se skratka ni dalo kar talo slišat.
Moji pretekli avto so bili: Najprej fič tega sem rasu posledica doma sem se zabu v smreko za sesvetih, potem sem si nabavil bolho za 20 jurjev sm se neki časa fural ampak naj bolj smešn je blo to da se mi je en večer pred bajto odtrgal končnik ma kva sm naredu fuknu kolu dol in kr z drajtom prepletu madona držal je ko nč...končnika se pa ni dalo menjat ker je blo vse prerjaveto.Potem sem si nabavil fiesto se vozil brez reg. neki časa pila je 15l/100km šla je ko nč. Potem pa sem naredu izpit in si nabavil favoritko brez rje....mel sem jo kake 15 tkm cca pol leta in jo prodal...pol sem kupil spet eno favoritko in tud to sem prodal. Kupil corodbo,swifta,golfa 2 in še tega k mam sedaj. Na cest ostal samo enkrat pri corobi je crknila pumpa do doma sem bil oddaljen cca 1 km......pa soor y za napake.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Če okt 12, 2006 8:43 pm

sonček pa ti si fenomen :lol:

citat leta:
medtem ko corodba je bla res enkratna ker se je dalo radio poslušat

jaz bi še enkrat kupil moj prvi avto Opel kadett 1.3S (serija D). neuničljiv avto.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če okt 12, 2006 8:50 pm

Imel sem Ax-a letnik 92. Če bi iskal avto pod takimi pogoji kot ti, bi se 1000% odločil zanj.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če okt 12, 2006 9:04 pm

Če bi še enkrat kupoval, brez dvoma NISSAN primera od letnika 95 naprej, pa do2001, ker je zelo hvaležen avto, ki te ne pusti na cedilu.
Pri hiši smo imeli že 4 NISSANe, pa vem kaj govorim :!: :!:
Zadnjič spremenil leoCar, dne Če okt 12, 2006 9:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
BMW E46

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Če okt 12, 2006 9:19 pm

alfo 75 ( frgazrco) 8)
Slika

Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če okt 12, 2006 10:01 pm

Odkar imam izpit smo imeli pri hiši Fičkota, Yugota, AX-a, Lanosa in Alfo 146 (zadnje tri imamo še vedno). Od tamalih je jasno daleč najboljši AX, ki mi je res všeč. Stroški so majhni, avtoček pa zelo dobro gre pri nižjih-srednjih hitrostih (1.1 motor) in je za svojo velikost relativno udoben. Tud z Lanosom in Alfo ni nekih posebnih izrednih stroškov, seveda pa so to večji avti z močnejšim motorjem, kar pomeni višjo porabo itd. Alfo itak poznaš, Lanos pa tud ni slab avto, ampak dvomim da bi si ga osebno kupil. Moti me predvsem lega v ovinkih in slabi sedeži, dobre lastnosti pa so okretnost in prostornost.

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Če okt 12, 2006 10:44 pm

Jaz tudi Katrco;- moj prvi avto 2 leti nazaj, jo imam še zdaj, a je ne morem več registrirat, ker je poden dobesedno prerešetan- gnil kot da bi vrgu kasetno bombo :lol: ! Sedaj imam Megana, ki mi lepo služi, do zime bom pa probal najti še eno Katrco z vsaj sprejemljivim plehom in bom iz dveh naredu eno fajn! Ne vem, jaz sem se v Katro dobesedno zaljubil, ko sem izvajal akrobacije in si ustvarjal adrenalin vglavnem neuničljiva mašinca :tomidelej:
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov