Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

A6 ali Passat

Napisal/-a MALIJOHN To okt 24, 2006 2:06 pm

No torej nekako sem se odločil da bi zamenjal avto. V poštev pride samo nov.
V ožji izbor je padel
VW Passat 2.0 tdi 170km DSG in
AUDI A6 2.0T 170km ročni menjalnik.

Passat naj bi bil opremljen z vso opremo(navigacija,ksenon,DVD,športno podvozjr,alkantara,kessy,boljše ozvočenje,park senzorje,uglavnem vso opremo.
cena cca: 8.600.000,00 z popustom

Audi pa naj bi imel (športno podvozje,MMi,športne sedeže, ksenon, buissnes paket) torej tudi solidno opremljen.
cena cca: 10.500.000,00 sit z popustom

Po prospektih sta avta približno enako zmogljiva, edino poraba naj bi bila za cirka 2-3 litra višja pri Audiju. Zavarovanje je tudi približno enako.

Kar mene zanima je cena vzdrževanja, ter izguba vrednosti po cirka 4 letih ter ali je audi vreden teh 2milijona več.

Prosim za razumne predloge za in proti.
lp

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar To okt 24, 2006 2:10 pm

passat, čeprav mi je Audi velik lepši. Sam maš pa u Passatu taprav motor :D
TDI Power!!!

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 To okt 24, 2006 2:15 pm

Zdaj kaj ti več pomeni, glede notranje opreme zagotovo passt, samo glede zunanjosti pa audi
Jaz osebno bi vzel passata, ker ma več opreme, če bi pa kje še kak tolar padu pa a6

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 24, 2006 2:22 pm

Jst bi tud Passata vzel, zato, ker mi enako, če ne še več nudi kot A6 za 2 mio manj.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To okt 24, 2006 2:25 pm

Vzemi pasata, cenejši je pa še več opreme ;)
BMW E46

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To okt 24, 2006 2:25 pm

za A6 je prava mašina 3.0TDI quattro,druge pomoje js sploh nebi uzemal...res da je večja ladja,dosti lepši,samo s tem motorjem se ti pomoje ne splača.plačal boš več,kakor za polno opremljenega passata,dizla povrrhu, s tem da ti bo audi še žrl več in na koncu ko boš prodajal, boš audija težje prodal ker je bencinar...js bi raje passata vzel na tvojem mestu,če ne pa poglej za kakim leto starim A6 3.0 TDI pa verjemi da ti ne bo žal, čeprav je v tvoji opciji samo nov avto
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To okt 24, 2006 2:31 pm

Ja jaz bi vzel A6 brez premisleka, taki vtis je avto pač naredil name.. Drugače pa ti bo lažje nekoč it s passata na a6ko kot obratno

Kaj pa Audi 2.0 TDi :?:
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To okt 24, 2006 2:46 pm

Audi A6 en razred večji avto. Načeloma pa je tak. Pelji se z obema, probaj v katerega bolj paše rit pa razvade pa je...

Jaz osebno Audi A6. Če maš 10 mio za avto pol je bencin na zadnjem mestu, načeloma pa tudi sam sem nekak bolj za bencinarje. Če pa delaš 50 000 km na leto pol pa že kaki dizl... Za v trgovino se pelat pa je bedarija na kvadrat. Če pa gledaš si avto za sebe kupuješ ne za sosede al pa kako ga boš pol prodal. Vsaj pri meni je tako. Kupim si avto kar je meni všeč pa v čem uživam. Ceno pa itak vsi zgubijo eni malo več ani malo manj ampak vsi tukajnekje. Če za novega daš dosti več valjda da je rabljen več vreden ampak to nekateri nebojo ugotovili nikoli... Moje osebno mnenje. ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To okt 24, 2006 4:17 pm

za A6 je prava mašina 3.0TDI quattro

S tem se delno strinjam. 2,7 TDI je za moje pojme boljši motor.

Vsekakor ti priporočam passata.

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek To okt 24, 2006 5:14 pm

passat :lol:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To okt 24, 2006 5:19 pm

Če ti je bolj do denarja potem vzami Passata sam glede na to da si že v visokih številkah jaz še vedno trdim da ti je A6 boljša odločitev

Pa tisto športno podvozje in športne sedeže ti ne priporočam.... avto spustijo glih za toliko da nasrkaš ko greš iz podzemnih garaž, vožnja je pa že standardno dovolj trda da ti hrbtenico zdrobi... raje si kupi ledveno oporo
Slika

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To okt 24, 2006 6:11 pm

Testiraj enega pa drugega pa se sam odloci
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To okt 24, 2006 6:17 pm

Chrysler 300C 3.0 CRD, veliko prostornejši, impozantnejši, mehkejši, udobnejši, zanimivejši... več avta za isti denar, ni dolgočasen kot ostala dva, ki jih je malo morje na cesti.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To okt 24, 2006 6:25 pm

Je pa tudi cincasto narejen, neokreten, poraba je višja ( kljub dizlu ), manj zmogljiv in menjalnik ( avtomatik ) je živa katastrofa.

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga To okt 24, 2006 6:25 pm

Passat :D O nemški kakovosti nebom govoril, ker sta oba nemca, pa tut usi vemo da so tile zlo zanesljivi avti !! Drgac se bi pa kr z ostalimi strinjal, glede cene in usega kar ima....nebom pa reku, da je AUDI slabsi, ampak mi je Passat bol pri srcu

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To okt 24, 2006 6:31 pm

simply je napisal/-a:Je pa tudi cincasto narejen, neokreten, poraba je višja ( kljub dizlu ), manj zmogljiv in menjalnik ( avtomatik ) je živa katastrofa.

Kolikor sem jaz sedel notri, ni bil nič bolj cincasto narejen od passata, vsaj kolikor govorimo o notranjosti, da je neokreten...hmmm, zopet v primerjavi s Passatom bo težka, že zaradi boljše razporeditve teže in zadnjega pogona, je pa res da je 300C težji in večji od Passata, kar pri okretnosti naredi manjši minus in v čem je menjalnik katastrofa? Če že pljuvamo je dobro utemeljit no. Je menjalnik zgolj malo počasnejše sorte, se kvari? Cuka vem da ne. Počasnost(verjetno tako ali tako pretika hitreje od povprečnega kupca takšnega avtomobila) menjalnika pa v takem avtu pomeni toliko kot njegov čas na mobikrogu...nič...važno da pretika udobno, če se podvrženi okvaram je pa drugo)
Dizel je pa mercedesov...

Sicer se mi pa zdi A6 krepak razred višje kot passat, kar je vsaj meni opazno tako ko odpreš vrata, če je komu že oblika passata bolj pri srcu...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To okt 24, 2006 6:55 pm

No pa bom utemeljil.

Ko smo ga v službi kupili, je bil prvi problem neodpiranje zadnjih šip. Pač problem nekih kontaktov.

Potem so se z njim vozili in pri 13.000km je šel menjalnik. Na servisu smo čakali najprej nov kos ( cca 3 tedne ). Ko so kos zamenjali ( nek zobnik je bil počen ) spet menjalnik ni delal. Čakali spet 3 tedne.

Cincasto narejen :
No naj ti povem, da so pokali šivi na usnjenih sedežih in to zadnjih, kjer ni nobeden sedel!!! Drsniki pri zračenju ( odpiranje/zapiranje ) so bili trdi za popenit.

Torej z avtom smo imeli samo slabe izkušnje. Smo ga prodali in kupili Volva S60.

Plusi pa so bili :

vpadljiv avtomobil
lepa vožnja po AC, predvsem plavajoča ( če je to komu plus )
še kar dober radio

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN To okt 24, 2006 7:18 pm

Tomcatter je napisal/-a:Če ti je bolj do denarja potem vzami Passata sam glede na to da si že v visokih številkah jaz še vedno trdim da ti je A6 boljša odločitev

Pa tisto športno podvozje in športne sedeže ti ne priporočam.... avto spustijo glih za toliko da nasrkaš ko greš iz podzemnih garaž, vožnja je pa že standardno dovolj trda da ti hrbtenico zdrobi... raje si kupi ledveno oporo

V trenutnem audiju A4 imam športno podvozje in športne sedeže ki sem jih prav tako naročil. Tako da se ne morem s tabo strinjat. sem zelo zadovoljen
lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To okt 24, 2006 7:32 pm

Moraš tudi štet da ma A6 daljšo medosno razdaljo, sicer pa sm samo povedal kakšen občutek imam jaz, pa hotu predizpostavit da če tega ne naročiš da tut shranš en kup dnarja.

No sej nakup je tko al tko tvoj ;)
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To okt 24, 2006 8:06 pm

Audi A6, passata ima vsak janez, kot vidiš tudi v odgovorih.
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost