Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Kraj: Cerknica

Alfa 156 ali hyundai elantra?

Napisal/-a navihanc Če okt 26, 2006 5:45 am

Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup enega od omenjenih avtomobilov. Kateri je boljša izbira?
Alfa 156 1.9JTD 115KM ali Hyundai Elantra 2.0 CDRI 112KM
Kateri od teh dveh avtomobilov je bolj zanesliv, manjša poraba, servisni intervali in strošek servisa, varnost,...? Dnevno delam cca 300km.

Hvala že v naprej
FIAT Idea - 1.3 16V MultiJet

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Če okt 26, 2006 6:09 am

Vsak ima svoje prednosti in slabosti zdej jaz ti lahko povem samo za alfo kar se servisnih intervalov tiče jih ima na 20.000 km cena od 25.000 do 30.000 sit. Poraba bi morala biti tam okoli 6 litrov (moja ima porabo 7-7.5 l samo ga na pazim pa moja ima 150 km), zdej ne vem za mene se po obliki ne moreta primerjat, kar se voznih lastnosti tiče tudi ne, kar se zanesljivosti tiče je po statistikah hyundai na boljšem mestu kot alfa, ampak če kupuješ rabljenega tako veš kako je lahko dobiš ful dober avto ali pa ne. Jaz sem prej imel 156 1.8 ts in nisem imel nobene okvare naredil sem 180.000 km potem sem ga prodal in kupil gt-jko 1.9 jtdm sedaj imam 60.000km in tudi še ni bilo nobene napake. Moje mnenje je da probaš oba avtomobila in se potem odločiš, ker ti bo takoj jasno kaj boš vzel ;)

Lp

Kris
Slika
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če okt 26, 2006 6:48 am

Hmmm, zelo nizko ceno servisa imaš. Kam pa to voziš, na pooblaščenga?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če okt 26, 2006 7:00 am

Js bi ti sam takle reku, če boš poslušu enga pa drugega kir avto hvali je brezveze, ker edn ti ga bo hvalu drug pa ti ga bo skritiziru. Odstopanja npr. pri po rabi pa tud verjetn niso tok velka da bi se na podlagi tega odloču kirga bi vzeu. Če bi meu moj okus bi se ziher odloču za nič drugega kot alfo 156 :-P. Če se boš za to odloču upam da ti bo služla kot se šika :P
lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Re: Alfa 156 ali hyundai elantra?

Napisal/-a bass Če okt 26, 2006 7:25 am

navihanc je napisal/-a:Pozdravljeni!

Kateri od teh dveh avtomobilov je bolj zanesliv, manjša poraba, servisni intervali in strošek servisa, varnost,...? Dnevno delam cca 300km.

Hvala že v naprej

Meni se zdi, da ne veš kaj bi rad...ta dva avta nista niti najmanj primerljiva - kot bi primerjal MB e klaso in hyundai sonato...bodi resen.
Za jtd-ja pa potrjujem, mene je zadnji servis prišel 28k sit. Zanesljiv motor in to zelo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če okt 26, 2006 7:31 am

mislim kake avte pa tukaj primerjate :roll:

se popolnoma strinjam z bass-om.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če okt 26, 2006 8:07 am

Zanesljivost (po statistikah) - Hyundai
Oblika, motor - Alfa

Jaz bi se odločil za slednjo ;)

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Če okt 26, 2006 8:30 am

dejvi je napisal/-a:Hmmm, zelo nizko ceno servisa imaš. Kam pa to voziš, na pooblaščenga?

Poblaščeni serviser - Stepančič Vojnik.

Lp

Kris
Slika
Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Če okt 26, 2006 8:41 am

Courage™ je napisal/-a:mislim kake avte pa tukaj primerjate :roll:

Smo že trije.. :jao:
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Če okt 26, 2006 8:56 am

BMW Motorsport je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:mislim kake avte pa tukaj primerjate :roll:

Smo že trije.. :jao:

pa kva vs briga kaj bo človk kupu, in kaj posledično primerja, sej ne boste dal niti tolarja zravn (on je uprašu za nasvet, katerega očitno ne premorete)

oblikovno bi se jst definitivno odloču za alfo, tut kar se motorja tiče bolša izbira. mogoče bi na hyundaija pomislu samo zarad tega ker delaš 300km/dan.
probej pelat, lohk da bojo pa elantrini zici narjen za tvojo hrbtenico, kar pri dolgih furah ni zanemarljivo.
drgač pa alfa dobi točko pr men

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Če okt 26, 2006 8:58 am

Alfa je preprosto daleč boljša in si ne zasluži primerjave s tem korejcem. ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če okt 26, 2006 9:14 am

Hvala že v naprej

Glede na to kar si naštel da ti je pomembni izberi Hyundai; Alfe se namreč ne kupuje zaradi naštetih vrlin.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Če okt 26, 2006 2:05 pm

Servis za JTD 116 na uradnem servisu je nekaj čez 22000Sit, za JTD 150 pa nekaj čez 24000sit. Razlika je samo, da večinoma v 116ps JTD gre olje selenia turbodizel, v mJETe pa selenija WR.

Drugače pa so alfe relativno poceni za vzdrževat na uradnih servisih. Na JTDju težko prideš preko 100000Sit s servisiranjem v prvih 100000km, menjave vseh jermenov, napenjalcev in pump pa te potem olajšajo za naslednjih 65-80000Sit, ampak spet imaš potem na to eno leto garancije.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če okt 26, 2006 2:18 pm

doma imamo elantro, sicer 2,0 top-k bencin in ne dizel.

Vseeno bi ti svetoval alfo. Stroškovno bo malo manj ugodna, vendar pa je udobje na drugem nivoju. In če delaš toliko km na dan se mi zdi to pomembno. JTD dizli so pa tako ali tako najboljši kar jih lahko kupiš trenutno.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če okt 26, 2006 2:38 pm

primerjava pa je ni kej :lol: ob tej izbiri še tukej sprašuješ za primerjavo? k ni dost očitno da je bolše alfo uzet,ker podvozje,lega,oblika,cena servisa pa JTD motor nasploh,ker je zlo dobra mašina...če to vse skupej sešteješ dobiš alfo 1.9 JTD :D alfo uzem,itq :)
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če okt 26, 2006 2:46 pm

bass je napisal/-a:

Hvala že v naprej

Meni se zdi, da ne veš kaj bi rad...ta dva avta nista niti najmanj primerljiva - kot bi primerjal MB e klaso in hyundai sonato...bodi resen.
Za jtd-ja pa potrjujem, mene je zadnji servis prišel 28k sit. Zanesljiv motor in to zelo.

heh, ti sam pa postaviš enega ob drugem alfo in Mercedes Benz.. ko že govorimo o primerjavah ;)

sam bi pa od naštetih dveh izbral alfo 156, je res pomojem boljša in lepša ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če okt 26, 2006 8:37 pm

alfa se vsekakor ne more primerjat z hyundaiem, saj jo slednji prekosa skoraj v vsem, razen po obliki ne.

moj glas gre hyundaiu elantri, za enak denar dobiš novejši letnik, več opreme, zanesljivost, žal ni tak lep dizajn kot alfa. odvisno kaj tudi želiš od avta. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če okt 26, 2006 9:07 pm

kaj ste alfisti tko občutljivi? Fabrizio je prav iz osebnih izkušenj, ko je odgovarjal na taka vprašanja ko se je primerjalo alfo in drugo znamko, zelo previdno odgovoril ter tudi napisal, da je alfa najbrž boljša v vsem, razen obliki (kar je pa itak subjektivno).

lp
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če okt 26, 2006 9:10 pm

Rossoner je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:alfa se vsekakor ne more primerjat z hyundaiem, saj jo slednji prekosa skoraj v vsem, razen po obliki ne.

moj glas gre hyundaiu elantri, za enak denar dobiš novejši letnik, več opreme, zanesljivost, žal ni tak lep dizajn kot alfa. odvisno kaj tudi želiš od avta. ;)

Sam nekaj mi povej...si kdaj vozil Alfo? Verjetn ne,saj bi vedel da so vozne lastnosti Hyundai-ja v primerlivosti z Alfo enako kot bi vozil voz, tisti še z lesenmi kolesi ;) ;)

P.S. se ne mislim kregati, a ko vidim kaj takega pa....po tvojem postu vidim, da Alfe nimaš
še na sliki, kaj šele v garazi :roll: :roll:

alfe si ne želim, imel je tudi nisem, vozil sem jo že in to ogromno (2.4jtd - službeno) samo nažalost je bla precej boga, pa ne zdaj govorit da zaradi tega, ker je službena, bla bla, hyundai je sigurno bolj zanesljiv in konkreten avto kot alfa&romeo. ;)

sicer pa bi se ta forum lahko počasi preimenoval v alfa&fiat&co. :lol: to ni bilo mišljeno slabonamerno, pač pa kot hec. alfa rulz. :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Če okt 26, 2006 9:21 pm

Jest trenutno tud gledam diesla do nekje 2mio sit in gledam med drugim tud Alfe dočim na Hyundai-a tud pomislil nisem.Res pa je da ima Oče 145 in to boxer in dele kot se zagre in tud olja sploh ne pije (10k km 1l)to ni nič udobje-bolj trdo podvozje ,sedeži odlični,res pa glede oblike se pa sam odloči :D Moj glas definitivno Alfi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov