Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

[mare]
Nov uporabnik

Clio za okoli 200k

Napisal/-a [mare] So okt 28, 2006 5:52 pm

Torej razmisljal sem o nakupu Renualt Clio, za tako ceno bi dobil letnik okoli 94 z motorjem 1.2
Sedaj pa me zanimajo mnenja o tej avtomobilu, motorju. Ali se morda bolj splača kupit 1.4. Zanima pa me tudi kaksna je kaj poraba?
Kaj torej priporocate?

Hvala in pa lep pozdrav

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Clio za okoli 200k

Napisal/-a Mojster Miha So okt 28, 2006 6:08 pm

[mare] je napisal/-a:Torej razmisljal sem o nakupu Renualt Clio, za tako ceno bi dobil letnik okoli 94 z motorjem 1.2
Sedaj pa me zanimajo mnenja o tej avtomobilu, motorju. Ali se morda bolj splača kupit 1.4. Zanima pa me tudi kaksna je kaj poraba?
Kaj torej priporocate?

Hvala in pa lep pozdrav

Najprej moraš razmislit o svojih zahtevah, pričakovanjah, željah ....

V primeru, da bo avto v večji meri avto po mestu, na krajših relacijah ... ipd. je 1,2 l različica čisto dovolj zmogljiva, poleg tega je nekoliko ugodnejša pri registraciji, porabi ...

1,4 l je zmogljivejša različica, za nekoga, kateremu 1,2 l različica ni dovolj zmogljiva, zahteva bolj dinamično vožnjo, se namerava z njim tudi na daljše relacije vozit.... ipd. - je pa seveda kot rečemo malce dražji "špas" (registracija in ostali stroški)

Na kratko : testna vožnja pa boš najlažje ugotovil, kaj je zate "naj"

Poraba - zelo odvisna od dinamike vožnje, relacij ... pri 1,4 l različici pa mislim,da tudi pri dinamični vožnji lahko računaš z povprečjem okrog 7 l/100 km, pri 1,2 l liter manj

Osebno bi v tem primeru izbral 1,4 l različico - vsekakor bi če je le možno doplačal za različico s klimo

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov