LP

sonček je napisal/-a:Trojke imajo dokaj slab pleh. Deli pocen nekako pol cenejši od Japonskih.
TUNING_BOY je napisal/-a:sonček je napisal/-a:Trojke imajo dokaj slab pleh. Deli pocen nekako pol cenejši od Japonskih.
Ja za pleh vem da okol blatnikov rado vn vdari! Ka pa če kaj rado crkuje ve kdo?
Mi je pa avto zelo všeč zato ker je že serijsko lep, in bi dau na njega še samo ene hude felge pa mogoč kako nižanje pa temna stekla!
Če še kdo ve kaj o teh avtomobilih naj piše!
LP
... ja 110 kw pije manj in gre precej bolje tisti 85 je še mono-point ... L.p. MadĐIĐO je napisal/-a:Zelo vzdržljivi motorji pa naj bo 85 al pa 110 kw. Drgač jih je bolj malo na slovenskem trgu še posebej GTI-jev z 110kw motojem. Mene tut zanima nakup GTI-ja in mislim da ga bom tut v bljižni prihodnosti nabavu. Drgač pa menda priporočajo kupiti GTI-ja z 110 kw.
LP
Mad je napisal/-a:... ja 110 kw pije manj in gre precej bolje tisti 85 je še mono-point ... L.p. MadĐIĐO je napisal/-a:Zelo vzdržljivi motorji pa naj bo 85 al pa 110 kw. Drgač jih je bolj malo na slovenskem trgu še posebej GTI-jev z 110kw motojem. Mene tut zanima nakup GTI-ja in mislim da ga bom tut v bljižni prihodnosti nabavu. Drgač pa menda priporočajo kupiti GTI-ja z 110 kw.
LP
... za tistega 110 kw je rekel kolega da mu je pil zelo malo seveda če ga ne stiskaš govorim voženo v prometu vsak dan (če ga stiskaš tudi 1.2 pije) mislim da okrog 8.5 - 9 litrov (rekel mi je tudi, da so ga spravili po AC na porabo 7.5 litra šparano do konca - ni šel čez 3500) in za te konje in to težo zelo dober podatek če ga tiščiš okrog 12 L / 100 km - in če ne poznaš motorja ti lahko pridelaš neverjetne porabe lahko pa voziš zelo hitro z režimom, ki mu paše pa si nizko z porabo ... vsak motor se obnaša drugače po navadi tisti 8 ventilci gredo dobro od 2700 - 4000 obratov in tam vmes ne pijejo nič 16 v motorji imajo malo višje navor - med 3200 do 3900 in se jih vozi zato višje - od 3500 - 4800 in tam naj ne bi pili ... spodaj se mučijo zato pijejo več torej čim prej spravit motor nad 3500 in ne pretiravat z obrati - nad 5500 vse pije xxx ... ker v višji brzini pri nižjih obratih manj obremenjuješ motor, kot pa da ga vlečeš do blokad kjer nima več navora in če znaš delat z menjalnikom boš prej pospešil in manj porabilTUNING_BOY je napisal/-a:Mad je napisal/-a:... ja 110 kw pije manj in gre precej bolje tisti 85 je še mono-point ... L.p. MadĐIĐO je napisal/-a:Zelo vzdržljivi motorji pa naj bo 85 al pa 110 kw. Drgač jih je bolj malo na slovenskem trgu še posebej GTI-jev z 110kw motojem. Mene tut zanima nakup GTI-ja in mislim da ga bom tut v bljižni prihodnosti nabavu. Drgač pa menda priporočajo kupiti GTI-ja z 110 kw.
LP
Kolk pa je poraba 85kw pa kolk 110? Fajn je če ve kdo iz izkušenj!
Mad je napisal/-a:... za tistega 110 kw je rekel kolega da mu je pil zelo malo seveda če ga ne stiskaš govorim voženo v prometu vsak dan (če ga stiskaš tudi 1.2 pije) mislim da okrog 8.5 - 9 litrov (rekel mi je tudi, da so ga spravili po AC na porabo 7.5 litra šparano do konca - ni šel čez 3500) in za te konje in to težo zelo dober podatek če ga tiščiš okrog 12 L / 100 km - in če ne poznaš motorja ti lahko pridelaš neverjetne porabe lahko pa voziš zelo hitro z režimom, ki mu paše pa si nizko z porabo ... vsak motor se obnaša drugače po navadi tisti 8 ventilci gredo dobro od 2700 - 4000 obratov in tam vmes ne pijejo nič 16 v motorji imajo malo višje navor - med 3200 do 3900 in se jih vozi zato višje - od 3500 - 4800 in tam naj ne bi pili ... spodaj se mučijo zato pijejo več torej čim prej spravit motor nad 3500 in ne pretiravat z obrati - nad 5500 vse pije xxx ... ker v višji brzini pri nižjih obratih manj obremenjuješ motor, kot pa da ga vlečeš do blokad kjer nima več navora in če znaš delat z menjalnikom boš prej pospešil in manj porabilTUNING_BOY je napisal/-a:Mad je napisal/-a:... ja 110 kw pije manj in gre precej bolje tisti 85 je še mono-point ... L.p. MadĐIĐO je napisal/-a:Zelo vzdržljivi motorji pa naj bo 85 al pa 110 kw. Drgač jih je bolj malo na slovenskem trgu še posebej GTI-jev z 110kw motojem. Mene tut zanima nakup GTI-ja in mislim da ga bom tut v bljižni prihodnosti nabavu. Drgač pa menda priporočajo kupiti GTI-ja z 110 kw.
LP
Kolk pa je poraba 85kw pa kolk 110? Fajn je če ve kdo iz izkušenj!a - vsak motor ima svoje posebnosti ... za tistega 85 kw ne vem ... L.p. Mad
TUNING_BOY je napisal/-a:kremenček je napisal/-a:Jst mam Passata 94, 2.0 85kw. Najmanj sem porabil 6.5l, največ pa 9.5l.
Lp
Sej če se ne motim so to tk isti motorji! Pa sej js pravim naj pije če je žejn! Js tud pijem če sm-včasih tud če nism
![]()
kremenček je napisal/-a:Jst mam Passata 94, 2.0 85kw. Najmanj sem porabil 6.5l, največ pa 9.5l.
Lp
super98 je napisal/-a:Ne zavajajte folka tlele gor.
oba motorja sta multi point (že dvojka je). 16V ima tazadnjo generacijo digifant ajnšprica.
Več o digifantu si oglej tule: http://www.favdl.com/content/view/58/137/
8V se ne da predelat kar na 16V s tem da zamenjaš kar glavo.
8V je razvit iz dvojke GTI 8V, s tem da ima sondo+kat, večjo vrtino in gib. motor je kao ekološki in zato samo 115 konjev. opis delovanja 8V digifanta imaš na zgornjem linku.
Glede zmogljivosti: 8V ni ne vem kaj, po resnici povedano si ne zasluži značke GTI, 16Vja precej ubijejo dolga prestavna razmerja. 16V ima drugačen, močnejši menjalnik (na zajle) kot 8V in hidro sklopko... Drugače sta oba otrja v redu, 8V je max nezahteven, 16V ponuja tudi boljše zmogljivosti (škoda zaradi dolgega menjalnika)... 16V motor je tovarniško zelo zaprt motor in se ga hitro spravi na večjo moč.
še kaj?
TUNING_BOY je napisal/-a:
Hvala dobr si tole povedu! Ka pa se da 8v bol navit sam s tem da mu spremeniš parametre? Da spremeniš vbrizg pa to? Al kak se ga splača navit?
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov