Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Rabil bi majstra pri nakupu avta

Napisal/-a mastr1 To nov 07, 2006 3:50 pm

Kot sem že napisal, grem jutri gledat avto, Tipo TD.Pa me zanima, če ima jutri dopoldne kdo čas, da bi šel z mano im ga ocenil, če se ga splača kupiti.Pleh sem že videl in je bolj za silo, na motorje se pa ne spoznam tako :oops: .Mi je pa zanimiv, ker je za bolj malo denarja, kar mi pride prav!Seveda kako pivo ne uide pol :roll:
LP Matjaž
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Re: Rabil bi majstra pri nakupu avta

Napisal/-a mastr1 To nov 07, 2006 3:53 pm

Pozabil sem napisat, da se avto gleda v Ljubljani, v centru :oops:

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW To nov 07, 2006 7:50 pm

Če poznaš kakšnega mehanika,kleparja ali ličarja in ga vzemi sabo ;)
Slika

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To nov 07, 2006 8:01 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Če poznaš kakšnega mehanika,kleparja ali ličarja in ga vzemi sabo ;)

če bi ga poznal ne bi tuki spraševal a ne

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To nov 07, 2006 11:59 pm

joj kaj pa mislš, da boš na motorju ugotovu,tud mehaniki kej dost ne komlicirajo motor ocenijo da je še v dobrem stanju če je pa zmahan ti pa olje vse pove okol motorja,voda,če kadi,če vžiga dobr,turbina če deluje tako kot mora,zvoki motorja,.....prov dobr mi je blo pred pol leta nazaj ko sem dizla kupoval k sreč mam zdej novejši avto.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če nov 09, 2006 8:19 am

Ne vem no, eni smo pač taki, da bi lahko pol mašine manjkalo, pa ne bi ugotovili.... Jaz ti lahko svetujem samo to, da če imaš kakorkoli slab občutek, prste stran, ker poceni avtov se ne manjka, razlika je le ta, da so eni poceni tudi še naprej, drugi pa ne :(
Verjetno je tipotov kar nekaj naprodaj, ne zaleti se (v prenesenem smislu, seveda).
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 09, 2006 12:58 pm

Par nasvetov, da ti usaj tak mal pomagam:
odviješ pokrovček za nalivanje olja pri delujočem motorju in gledaš kak fejst skače in če ga hoče dol vržit(mal težji bo ker ma 1.9td mal postran ta pokrovček). S tem vidiš v kakem stanju je motor. Če pokrovček meče dol oz če ni "vakuma" je motor slab.
Poglej če čez šipko za gledanje olja vn meče olje tut bejž ustran od avta.
Turbine so mal bol glasne pri teh motorjih tak da se ni treba takoj ustrašit.
Pejt na testno vožnjo pa probaj kak avto smer drži, če kje kej poka na ostrih zavojih, če maš možnost ga mal pritisn pa poglej če fejst kadi, to lahko sprobaš tut med vožnjo. Pozanimi se glede servisov kak je blo pa gdaj je biu vlek servis naret ipd. če ma klimo, poskusi če dela! če ma digitalno poskus use funkcije ki jih ma, ker če kej nedela lahko maš probleme z ventilacijo(rosenje, ne morš segret notranjosti ker ti ne dela npr ventilator).
Upam da sm ti pomago.
PS:ker sm še marsikej pozabo naj me še gdo dopolne, za slučaj če ne najde nobenga
LP Rok

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če nov 09, 2006 4:57 pm

Dobr to se je pri dvojkah delal..odvil si pokrovček za olje in ga sprobaval če drži gor je motor na kratko ok če ga vrže dol je slab...toda zna se zgodit da čeprav drži pokrovček gor je lahko motor dokaj slab. Pač preveriš to preveriš motor ali je suh ali je opran.....veš če se spznaš na avte ni probelma napake vidš takoj brez ugotavljanja..če pa se ne spoznaš na avte prepusti avto mehanikom, da ti pregledajo.
lp

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če nov 09, 2006 5:10 pm

sonček kaj glumiš človek je lepo povedo da bi rabo enega majstra da mu oceni avto ti mu pa pravis naj prepusti mehanikom haloo saj to on hoče !!!
Lp by Mare

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 09, 2006 6:04 pm

pa dej sonček pozab še enkrat na un čep od olja teb če bi en neki naložu bi mu ti očitno vse verjel pol bi pa tuki eno in isto trobu vsako rundo ko bi mel šanso joj no dej nehi

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 09, 2006 6:11 pm

jst kokr sm uspeu prebrat on prosi nekoga od clanou foruma ki se spozna na avte da bi seu z njim pogledat avto.ni mu treba zj pisat na kaj nj gleda pa nj si najde mehanika.ce se ne razume u avte tut ce gleda neve kaj vidi.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če nov 09, 2006 8:06 pm

čare je napisal/-a:pa dej sonček pozab še enkrat na un čep od olja teb če bi en neki naložu bi mu ti očitno vse verjel pol bi pa tuki eno in isto trobu vsako rundo ko bi mel šanso joj no dej nehi

Dej! dej čare mel sem dve dvojki pa vem kakšna je situacija. Mel eno z dobrim motorejm ter enga z slabim motorjem. Lej tist pokrovček naj bi bil kar pomemben kakšen je motor k vem mi je en mehanik k že 10 let šranfa pregledu motor pa je glede na pokrovček k ga metal dol reku da je motor slab. Pri prejšnem golfu pa je bil motor dober pa ni pokrovčka dol metal. Aja to nej bi bila en fora toda včasih se zgodi da se zafrkneš. Druga fora je ta ogreješ dizla na delovno temperaturo ga ugasneš in počakaš cca 30 min...potem pa ga probaš kresnt če vžge takoj je ok motor če ne je motor slab. Teh fint je velik toda te dve sta glavni. Glede pokrovčka pa tisto Bosanci gledajo na sejmu. Probaj drugo finto. Za mene je že dovolj da je motor suh in neupran ter da vžiga topu,mrzu, da dobr vleče glede na njegovo moč in da ne kadi. To mi pripomorejo tudi dve uzkušnji tako da....

No čare ko si pa tako pame**n pa povej kaj bi pa ti gledal pri dizlu,če ga bi kupoval. No kr na plan z mislimi.

lp
Zadnjič spremenil sonček, dne Če nov 09, 2006 8:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če nov 09, 2006 8:09 pm

abbe je napisal/-a:jst kokr sm uspeu prebrat on prosi nekoga od clanou foruma ki se spozna na avte da bi seu z njim pogledat avto.ni mu treba zj pisat na kaj nj gleda pa nj si najde mehanika.ce se ne razume u avte tut ce gleda neve kaj vidi.

Pa dobr je no. Jest hočem sam pomagat.
lp

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Napisal/-a mastr1 Pe nov 10, 2006 2:16 pm

sonček je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst kokr sm uspeu prebrat on prosi nekoga od clanou foruma ki se spozna na avte da bi seu z njim pogledat avto.ni mu treba zj pisat na kaj nj gleda pa nj si najde mehanika.ce se ne razume u avte tut ce gleda neve kaj vidi.

Pa dobr je no. Jest hočem sam pomagat.
lp

Sej je v redu, ne se kregat.Vsak komentar na to temo je dobrodošel.Mene ne moti.
Kar se tega avta tiče-peljal sem ga na tehnični pregled (brezplačni), kjer so ga malo pregledali.Bremze so bile ok (bi šel čez tehničnega), luči tud, na podnju ni bilo kaj lufta (kolesa), dimni plini so bili čisto v mejah normale, turbina je bila malo mastna.Tud ko si gas pohodil, je pokadil, kar naj bi bilo baje dobro (da ni zaprta bosch pumpa in s tem so realni plini).Motor se mi je zdel kar ok (tudi po glasu) in je vžigal normalno.
Edin pleh je bil čuden.Prvi odbijač odtrgan (ko je šel tip s pločnika) in "po kavbojsko" nazaj dan.Zadnja havba je bila postrani gor namontirana.Prvi desno blatnik je bil postrani in ni bil v liniji z lučmi.Klima ni delala, servo pa tud-enkrat dela, pol je trd, pol pa spet dela.Pa tudi tesnila okol vrat in na prvi šipi so zmahana.Pa po pragovih je bil malo rjav (ni bilo sile).
Tak je ta avto.Človek ne ve, ali bi ga vzel, ker ne ve, koliko ga bo kasneje udarilo po žepu, da bi ga spravil v red.Čeprav človek se mi je zdel pošten in ga ni nič hvalil, češ kako je dober.Poglej pa vidi!Pa tud s tem, da sem ga peljal na tehničnega se je strinjal.
Avto letnik 91, cena 70 ksit.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 4:55 pm

l.91---->70k----->in ti razmišljaš,če ga bi vzel pa vlda da pa še dizl je...delov imaš v Italiji ko nč tako da idi v Italijo pa nakup robo praktično zastonj glede na njihove dele,ker so kot novi. Tle boš dobu dele dokaj slabe pa še mlce drage,čeprav so tud tle pocen.

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 10, 2006 7:00 pm

sonček je napisal/-a:
čare je napisal/-a:pa dej sonček pozab še enkrat na un čep od olja teb če bi en neki naložu bi mu ti očitno vse verjel pol bi pa tuki eno in isto trobu vsako rundo ko bi mel šanso joj no dej nehi

Dej! dej čare mel sem dve dvojki pa vem kakšna je situacija. Mel eno z dobrim motorejm ter enga z slabim motorjem. Lej tist pokrovček naj bi bil kar pomemben kakšen je motor k vem mi je en mehanik k že 10 let šranfa pregledu motor pa je glede na pokrovček k ga metal dol reku da je motor slab. Pri prejšnem golfu pa je bil motor dober pa ni pokrovčka dol metal. Aja to nej bi bila en fora toda včasih se zgodi da se zafrkneš. Druga fora je ta ogreješ dizla na delovno temperaturo ga ugasneš in počakaš cca 30 min...potem pa ga probaš kresnt če vžge takoj je ok motor če ne je motor slab. Teh fint je velik toda te dve sta glavni. Glede pokrovčka pa tisto Bosanci gledajo na sejmu. Probaj drugo finto. Za mene je že dovolj da je motor suh in neupran ter da vžiga topu,mrzu, da dobr vleče glede na njegovo moč in da ne kadi. To mi pripomorejo tudi dve uzkušnji tako da....

No čare ko si pa tako pame**n pa povej kaj bi pa ti gledal pri dizlu,če ga bi kupoval. No kr na plan z mislimi.

lp

gledu bi če ima M3 look ogledala pa temne šipe,drugač sonček sm pa že marsikaj prešravfu tko da me ne učit kaj pa kako

Hvala

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 7:51 pm

čare je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

gledu bi če ima M3 look ogledala pa temne šipe,drugač sonček sm pa že marsikaj prešravfu tko da me ne učit kaj pa kako

Hvala

Čare: Sej vem , da si že velik prešarnfav in da si skor pol avta že premenal (fiat tipo).
lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe nov 10, 2006 8:10 pm

sonček je napisal/-a:[

Čare: Sej vem , da si že velik prešarnfav in da si skor pol avta že premenal (fiat tipo).
lp

ja sam on se spozna na avte in ve kaj je zamenu in zakaj, ti sonček maš pa usak dan novo težavo in se čudiš zakaj tvoji avtomobili ne delajo

jst sm sm tud na svojem autu, ko sm ga kupu zamemu dost stvari, čeprou bi mogu glede na listke zamenat samo olje pa filter
sam bi biu brez bremz, čeprou so dal gor nove ploščice
črpalka za bencim bi mi crknla, ker je biu filter zabit
iz motorja bi mi teku olje, ker niso zamenal semeringa na odmični ko so menal jermen
...

zakaj? zato ker se zdej že vsak na vse spozna in o vsem vse ve pol se pa čudi zakaj ne dela

@mastr1 ne kupuj tipota za 70k sit
za 130 dobiš novejšga unota, ki je verjetno v boljšem stanju kot tist tipo
pa ne rabš kupvat dizla, za tist 1-2 L na /100 km je bz kupvat zmahane gare, ki jih lastniki cenijo ko zlato, če lahk dobiš bolj ohranjenga bencinca

ps: preizkus vozila ti opravjo tud na amzsju, te bo pa seveda neki stal (mogoče se pa izogneš nakupu slabega avtomobila...)
podpis

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 8:17 pm

lublancan je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:[

lp

ja sam on se spozna na avte in ve kaj je zamenu in zakaj, ti sonček maš pa usak dan novo težavo in se čudiš zakaj tvoji avtomobili ne delajo

jst sm sm tud na svojem autu, ko sm ga kupu zamemu dost stvari, čeprou bi mogu glede na listke zamenat samo olje pa filter
sam bi biu brez bremz, čeprou so dal gor nove ploščice
črpalka za bencim bi mi crknla, ker je biu filter zabit
iz motorja bi mi teku olje, ker niso zamenal semeringa na odmični ko so menal jermen
...

zakaj? zato ker se zdej že vsak na vse spozna in o vsem vse ve pol se pa čudi zakaj ne dela

@mastr1 ne kupuj tipota za 70k sit
za 130 dobiš novejšga unota, ki je verjetno v boljšem stanju kot tist tipo
pa ne rabš kupvat dizla, za tist 1-2 L na /100 km je bz kupvat zmahane gare, ki jih lastniki cenijo ko zlato, če lahk dobiš bolj ohranjenga bencinca

ps: preizkus vozila ti opravjo tud na amzsju, te bo pa seveda neki stal (mogoče se pa izogneš nakupu slabega avtomobila...)

Jest nisem nikjer na forumu napisal da sem mehanik bom pa čez par let kej več kot samo mehanik inž.strojništva.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 10, 2006 8:18 pm

sonček je napisal/-a:l.91---->70k----->in ti razmišljaš,če ga bi vzel pa vlda da pa še dizl je...delov imaš v Italiji ko nč tako da idi v Italijo pa nakup robo praktično zastonj glede na njihove dele,ker so kot novi. Tle boš dobu dele dokaj slabe pa še mlce drage,čeprav so tud tle pocen.

lp

jst pa ne vem ce bi ga kr uzeu.zlo mau prevozenh ma za ta letnik.to je sumliu zelo sumljiv
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov