Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Luka Albreht
Nov uporabnik

Mercedes A 140/160

Napisal/-a Luka Albreht Če nov 09, 2006 11:30 am

Mene zanima ce mogoce kdo ve kako se obnesejo A- klase letni 98/99? Ce ima kdo kaksne izkusnje naj jih prosim napise.
hvala, lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če nov 09, 2006 2:45 pm

ta avtomobil je bil kandidat, ko smo kupovali "mama-wagen" ampak smo po raznih informacijah raje kupili drug avtomobil, saj so tile mercedesi glede na letnik krepko precenjeni, glede motorjev: 1.4 pravijo da ni nek biser, 1.6 pa je že bolj soliden. uspešen nakup ti želim.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
pety
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pety Pe nov 10, 2006 1:04 pm

Za moje pojme je bil ta nakup zmeraj: premalo avta za preveč denarja. Za primerjavo: kolega je kupil novega in dal krepko čez 7mio, pa nima niti usnja, niti avtomatske klime, niti alu feln. :? Ampak vsak ima svoje mnenje.
Kolegica ga ima že 5 let (140-tko) pa dela samo redne servise in nikoli nobenega problema. Ima pa simbio paket tak, da ji še žarnice menjavajo zastonj. Ona pravi da je vredn svojega dnarja. :P Drugače se pa za moje pojme malo nerodno sedi v njem (čudn položaj za volanom), verjetno zaradi same lege volana. Za mene se lepše in udobneje sedi v modusu, ki je nov vredn samo pol A-ja, kot pa v A-ju. Ni vse v zvezdi!Preden kupiš pa obvezno sprobaj na cesti.

Lp
Renault še ni slabega avta naredo.

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Pe nov 10, 2006 2:50 pm

Drugače se pa za moje pojme malo nerodno sedi v njem (čudn položaj za volanom), verjetno zaradi same lege volana.

Se podpišem. Vozil sem tako starega A140, kot tudi novega A150 (imamo doma), in se za moje pojme za volanom sedi katastrofalno. Mi je pa všeč, da si malce višje- bolj pregledno je.

Sem pa vprašal kolega, katerega sorodnik se dobro leto vozi okoli s starim A140 in pravi, da kakšnih večjih servisov do zdaj ni imel, samo pač tisto redno menjavanje olja in letni pregled. Avto je pa letnik 98-99.

Uporabniški avatar
Zed
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Zed Pe nov 10, 2006 2:55 pm

Ma teta A140, pa se mi glih ne zdi kj fajn, k en kangoo v mercedesovi preobleki, nč posebnga, pa kukr mi je na zuni velk zgledu je not prov mjhn, sploh podn je tko visok, pač čudno no!!
Glede motorja pa ne morm nč rečt k ga nima dolg, pa tut vozu ga ŠE nism velik :P
There He Stands In Flame

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Pe nov 10, 2006 6:29 pm

jaz sem sedel ok! vlki sem 183 !! Lastil sem si nekaj let A klaso, sicer je bil 170 CDI.. men je bil avto vredu, z rednimi servisi nisem imel niti enega problema z njim. Je pa poseben tip avta, sedi se malo višje kot običajno. Nevem, jaz bi se morda raje obrnil za dizlo in sicer 170, ker 160 CDI je res bolj švoh.. imel sem malo porabo, pospeški čisto ok za tak avto.. No moje izkušnje so stem avtom dobre.!

lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Re: Mercedes A 140/160

Napisal/-a pilgrim So nov 11, 2006 6:06 am

Luka Albreht je napisal/-a:kako se obnesejo A- klase letni 98/99? Ce ima kdo kaksne izkusnje naj jih prosim napise.
hvala, lp
kako se obnesejo žal ne vem, ker nimam izkušenj, razen morda te, da ga je sodelavka pred nekaj leti ponosno kupila (uvaaaa! imam mercedesa. press) in se ga po dobrih dveh letih znebila.
ker se dnevno vozi iz lj v mb, ji najbrž ni odgovarjal.

pred časom je bilo tukaj govora o ponižujočem odnosu do lastnikov serije A na servisih. ali so bile prazne govorice, ne vem, se pa tam prodajalcem pozna, kadar zaviješ v salon, da so vajeni kupcev "višje klase".

glede na letnik si najverjetneje pripravljen dati za avto (z +100kkm) tam okrog 1,5 - 1,8M.
sam bi dodal nekaj sto jurjev (ki se zna zgoditi, da jih boš pri osem let starem A-ju potreboval za velike servise in podobno) in pogledal kakega modusa (če nimaš predsodkov proti renoju). predlagam zaradi lastnih izkušenj. avtomobilček je podobnega ranga kot mercedes A, prostoren, svetel - sploh če ima strešno okno, prijeten za vozit, prilagodljiv v notranjosti, dobro opremljen, oblikovno drugačen, kot nekakšen twingo pred petnajstimi leti!
Ne vem, a zame bi bila to precej boljša izbira.
kakorkoli se boš odločil, želim dober in predvsem pošten nakup (pošten kar se tiče raznoraznih "dilerjev" seveda)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So nov 11, 2006 6:22 am

v tej temi je bilo povedano veliko o tej klasi

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hlight=amg

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So nov 11, 2006 12:01 pm

lenivec je napisal/-a:
oorosh je napisal/-a:Se podpišem. Vozil sem tako starega A140, kot tudi novega A150 (imamo doma), in se za moje pojme za volanom sedi katastrofalno.

katastrofalno se sedi tut na sovoznikovem če si višji in na zadnjih sedežih, sploh če si nad 185 :)

sedi se zame ok
sm pa 187 cm- pa mam še ful rezerve- se je notr dobr počutu več kot 210 cm visok človek ;)
se pa sedi na sovoznikovem zicu slabo- ker nimam nastavljivega po višini
res je da mi je kolega ki je mel crx reku da se sedi slabo- sam se je vozu znjim premal časa, saj se sedi pač drugače kot v hondi- kjer je pa men katastrofa :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne nov 12, 2006 12:50 am

še jst mal povem:

ga ma moj bratranec, sicer 170 CDI s polavtomatskim menjalnikom (ampak je neki posebnga, še nism vidu pr nbenmu tko), seveda ga je kupu rabljenga in ga bo zdele kmal prodal (zase bo kupu druzga mercedesa) in v enem letu (odkar ga ma) je mel edin problem z menjalnikom, je pa mogu dat skor 300k, zdj mu dela čist uredu. Drgač je kr zadovoljen z njim.

Edino, kar me pr tem avtu mot, je odpiranje/zapiranje vrat. Skor nkol jih ne zaprem v prvem poskusu. Če si zainteresiran, povej, pa mu povem.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov