Mhm, sam ce ne mores dobiti potrebnih papirjev za homologacijo, potem ti policaji lahko tezijo ali ne? Mislim, seveda lahko, hehe, sam a mas lahko kake vecje probleme ce nisi mogel homologirati (ne da nisi hotel, to je drugo)?BlažB je napisal/-a:Jaz ga mam tud gor pa mi je policaj sam omenil da rabm sam mi ni kazni napisal, pa se je kar spoznal je vedu kaj je devito pa je reku naj grem do njega pa ga prasam(devitota), sam se mi zdi da nima nic. Tko da zal...
Lp
Vem, vem sam v cem je pol fora de ne mores dobit certifikata od prodajalca? Lej, mene sam zanima kako homologirat auspuh, ce nimas v tej smeri kej konkretnega za povedat, potem je vsak tvoj komentar odvecen.Bor je napisal/-a:Ja jasno da lahko maš komplikacije. Policaje ne zanima al si ti hotu al ne. Če zadeva nima crifikata je ne morš homologirat in če ni homologirana ne sme bit na avtu. A je tk teško to zastopit. Pa naj ti prodajalec reče kar če. Njemu se itak gre sam da bi prodal.
Gorgh je napisal/-a:Vem, vem sam v cem je pol fora de ne mores dobit certifikata od prodajalca? Lej, mene sam zanima kako homologirat auspuh, ce nimas v tej smeri kej konkretnega za povedat, potem je vsak tvoj komentar odvecen.Bor je napisal/-a:Ja jasno da lahko maš komplikacije. Policaje ne zanima al si ti hotu al ne. Če zadeva nima crifikata je ne morš homologirat in če ni homologirana ne sme bit na avtu. A je tk teško to zastopit. Pa naj ti prodajalec reče kar če. Njemu se itak gre sam da bi prodal.
Ja, tut prodajalec ni imel papirjev ker ni on dal gor auspuha. Kaj ne morjo pac na LPPju narediti nekega bolj temeljitega testa oz. nekaj, kar bi nadomestilo ta certifikat? (Se opravicujem, sam raziskujem vse moznosti, tudi nejbol 'neumne'BlažB je napisal/-a:Ja po legalni poti ga ne mores(vsaj tega ne) dobijo se tipski z tuvom sam je cena od 50k naprej pa ne dobis jih za vsak avto. drugace pa ilegala se da sam ne vem tocno kako pa kaj naj ti kdo za zs pove ce se mu da.Drugace pa ce te skrbi ga daj dol, jaz svojega ne dam bi pa ga homologiral ce bi ga lahko, aja pa lahko ti tezijo policaji oz. na teh. pregledu, lahko tud 100k kazni fases zarad tega tko da odloci se sam kaj bos naredil.
Aja pa se mi zdi da ce lepo vozis pa ni preglasen da tezav ne bos imel, vsaj jaz jih nimam.
Lp
SAVINJCAN je napisal/-a:Zakaj ti nemore prodajalec izdat papirja? Zato, ker ga tudi sam ni dobil. Tud on mora svoje modele izpuhov dat na homologacijo (RTI) in mora vse ustrezati, bit skladno, ustrezati tem in tem vozilom, opravijo se testi, .... Mogoče on ne gre v to, ker je predrago, ker ima vseen promet, ... nevem zakaj tega ne naredi, že ima razlog. Če bi si lahko vsak, ki takšne in podobne stvari izdelju kr sam napisal papirje bi bilo zelo fino. Zadaj za tem je še veliko birokracije, tudi v brezveze.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov