Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

clan01
Nov uporabnik

Focus/Astra, kateri motor??

Napisal/-a clan01 Po dec 04, 2006 9:58 am

Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup rabljenega avtomobila. Trenutno sta v ožjem izboru Ford focus karavan in Opel astra karavan. Problem imam pa z izborom primernega motorja.
Na leto prevozim 25 000 - 30 000km, relacije so v okviru 25-30km. Za avto sem pripravljen odšteti do 1.800.000sit

Ker pa je težko dobiti ohranjenega dizla (vsi so iz uvoza :evil: ), se nagibam k nakupu bencinarja (1.6). Zato me zanimajo vaše izkušnje, glede:
-porabe
-stroškov vzdrževanja (servisi)
-vzdržljivosti
-zmogljivosti

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Po dec 04, 2006 12:29 pm

Lohk ti povem za astro 2003 1.6 16v (nekaravan) - poraba po mestu 8 litrov, relacija 6,5-7 litrov. Govorim o vožnji z šaltanje med 2-3k vrtljajev.

Motor je prijeten, ni pa športno dinamičen. opli razen OPC serije itak niso iskrivi po duši.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po dec 04, 2006 12:44 pm

Ford Focus 1.8 TDCi.Mala poraba,zelo dobri pospeški...Nimaš kaj za zgrešit.Vozne lastnosti so odlične,lega je res zelo dobra.

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Po dec 04, 2006 1:11 pm

Jest sm bil na isti dilemi dizl al bencinar pa sm raj vzel bencinarja za 2 mio iz prve roke kokr sklumpanga dizla za isti denar (da o tistih iz uvoza sploh ne govorim kakšn šrot so povečini - tisti ki pravjo drgač so pa zlo nezahtevni do avta glede ohranjenosti).

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po dec 04, 2006 3:20 pm

sam po tej logiki je uvožen bencinar tudi šrot. :roll: po moje vsaj. tudi jas se pridružujem mnenju rhina da vzamei forda, dizelski agregat seveda.

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Po dec 04, 2006 3:42 pm

sploh pa se ti po ceni dizel ne splača...ker tudi sedaj v ceni ni veliko več razlike...

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Po dec 04, 2006 4:05 pm

the_man je napisal/-a:sam po tej logiki je uvožen bencinar tudi šrot. :roll: po moje vsaj. tudi jas se pridružujem mnenju rhina da vzamei forda, dizelski agregat seveda.

lp

Uvožen bencinar je tud lohk šrot - sam je hec ker jih je zelo zelo malo. Dizlov pa k smeti. Vsi z magičnimi 100.000 km plus.minus :roll:

folk pa naiven....

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 04, 2006 4:06 pm

In_Liner je napisal/-a:sploh pa se ti po ceni dizel ne splača...ker tudi sedaj v ceni ni veliko več razlike...

Če se nebi splačalo,nebi vedno kot več ljudi dizle kupovalo.....

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Po dec 04, 2006 4:22 pm

mihajlo je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:sam po tej logiki je uvožen bencinar tudi šrot. :roll: po moje vsaj. tudi jas se pridružujem mnenju rhina da vzamei forda, dizelski agregat seveda.

lp

Uvožen bencinar je tud lohk šrot - sam je hec ker jih je zelo zelo malo. Dizlov pa k smeti. Vsi z magičnimi 100.000 km plus.minus :roll:

folk pa naiven....

nisem vedo da če je avto uvožen je že šrot, tudi nisem vedo da če je dizel že kar kilometri ne štimajo. daj premisli malo kaj pišeš no, pa ne posplošuj zadev. in ne vem zakaj bi bilo uvoženih bencinarjev ful ful malo??dizlov pa k smeti.

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To dec 05, 2006 3:30 pm

Zadeve preverjal pol leta, ko sem kupoval drug avto. Tko da ne mi pametovat preveč, kaj sem videl in kakšno je bilo stanje. Pa sem preveril kar precej LJ-dilerjev. Če so se zadeve v parih tednih pa kr naekrat spremenile pa juhuhu za potrošnike.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To dec 05, 2006 3:36 pm

ne vem kaj si vido, kaj nisi. vem samo da ne mores posplosevat da je vecina uvozenih dizlov srot. ker ne vidim poante zakaj pol bencinar neb bil. ce pravis da je uvizen avto srot pol je srot ne glede na gorivo. to ti čem poveat

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka To dec 05, 2006 3:39 pm

jaz ti predlagam tako da če kupuješ avto ki ga boš cez 2 ali 3 leta prodal vzemi bencinca ker v tem času ne boš s cenejšim gorivom in manjšo porabo pridobil tiste razlike v ceni . Če se odločaš za nakup avtomobila ki ti bo služil dlje časa pa le vzemi dizla in ne bo ti žal.

lp 8)
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To dec 05, 2006 4:07 pm

the_man je napisal/-a:ne vem kaj si vido, kaj nisi. vem samo da ne mores posplosevat da je vecina uvozenih dizlov srot. ker ne vidim poante zakaj pol bencinar neb bil. ce pravis da je uvizen avto srot pol je srot ne glede na gorivo. to ti čem poveat

Pravim da so uvoženi avti povečini dizli (ok gledal sem par let stare družinske karavane/enoprostorce rang 2-3 mio SIT). Od te skupine ne duha ne sluha o kakšnem konkretnem bencinarju. Zakaj?! Pač avti potnikov, rentakarjev, taksistov bla bla bla. Velik delež njih brez servisne oz. v oglasu prodajalec navaja da jo ima, potem se izkaše da jo ima res ampak breu enega samega vpisa!!! :roll:

In avti delajo, imajo napake ampak recimo da so kr ok. Na števcu piše 107.000 km , na vratih je pa listek za servis kjer piše 180.000 km in datum recimo eno leto nazaj. Poštenost? Je ni...

In kako potem ocenit tak avto, ki ima zlagane kilometre, povprečno ohranjenost in previsoko ceno? Šrot, skupaj z prodajalcem vred. :P

Kar se tiče privat nakupov iz tujine, je pa lahko druga zgodba...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov