Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

primerjava Daewoo Lanos in Fiat Punto (letnika 2002)

Napisal/-a bozickus To dec 12, 2006 10:25 am

Pozdravljeni!
Punca si lasti Lanosa, pa bi spomladi kupila nekaj drugega, malce za spremembo.
Všeč ji je Punto (novejši), vsekakor rabljen.
Tudi sam sem ji priporočal nekaj takega, saj, če že kaj crkne,za Fiat dobiš neoriginalne dele, za Korejce pa samo original ali rabljene.
Glede vožnje, je voznica na krajše razdalje, včasih v LJ in v CE, poleti na morje v Istro, pozimi pa večino časa pod streho.

Zanima me tudi razlika med Lanosom in Puntom -oba letnik 2002.

Kaj menite Vi, kaj priporočate ipd.

Hvala za mnenje.

Lp Kristian

Uporabniški avatar
quasimodo
Novinec

Napisal/-a quasimodo To dec 12, 2006 11:49 am

jaz priporocam punto 1,2 16v

za punco lep avto in ima pa tut veliko opreme. Mogoc so malo drazji od daewooja, je pa zato vzdrzevanje full poceni.

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Sr dec 13, 2006 6:49 pm

js sm tut mnenje za puntota in dvomm da bi se kr tko kvaru sej je dokaj nou avto pa pomoje še z mal kilometri!tut sama oblika ne vem men bol punto potegne-moje mnenje!!!tut sam grem zdej po puntota tko da... MOJ GLAS DEFINITIVNO PUNTO
višje,močneje,hitreje

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Sr dec 13, 2006 6:55 pm

jaz bi se tudi odločil za punta, čeprav ti iščeš primerjavo med dvema precej različnima voziloma, edino kar jima je skupno je najbrž cena, pa še ta je pri lanosu nekaj nižja kot pa pri puntu
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
fifty
Novinec

Napisal/-a fifty Sr dec 13, 2006 7:01 pm

Itak da punto, italiana ne korejca!
:D
cuore sportivo

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Sr dec 13, 2006 7:17 pm

imel sem lanosa in zdej mam puntota........moje mnenje je da punto :tomidelej:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: primerjava Daewoo Lanos in Fiat Punto (letnika 2002)

Napisal/-a Mojster Miha Sr dec 13, 2006 7:32 pm

bozickus je napisal/-a:Pozdravljeni!
Punca si lasti Lanosa, pa bi spomladi kupila nekaj drugega, malce za spremembo.
Všeč ji je Punto (novejši), vsekakor rabljen.
Tudi sam sem ji priporočal nekaj takega, saj, če že kaj crkne,za Fiat dobiš neoriginalne dele, za Korejce pa samo original ali rabljene.
Glede vožnje, je voznica na krajše razdalje, včasih v LJ in v CE, poleti na morje v Istro, pozimi pa večino časa pod streho.

Zanima me tudi razlika med Lanosom in Puntom -oba letnik 2002.

Kaj menite Vi, kaj priporočate ipd.

Hvala za mnenje.

Lp Kristian

Najprej in predvsem - če ji LANOS ne dela težav bi ga jst ne menjal - naj ga preprosto vozi - o prodaji bi razmišljal zgolj če, bi se začele pojavljati večje težave

Zdej PUNTO - osebno bi vzel edino različico z JTD agregatom 1,9 - 80 "konjev". Bencinski (posebno 1,2 - 60 "konjev", katerih je tudi največ) so imeli precej napak, lastniki pa nemalo težav in sitnosti - tako da previdno oz pazi, da si z zamenjavo ne boš zgolj en kup težav, stroškov in sitnosti "nakopal" (tako kot en uporabnik foruma - si lahko poiščeš in prebereš njegove izkušnje)

Avto, ki bi ga mejal za LANOS-a - za ta denar, letnik ... recimo TWINGO - tudi ce vzameš motorno najšibkejo različico bo vsaj tako zmogljiv kot PUNTO, po notranji prostornosti ga prekaša, enako velja za prilagodljivost - kljub temu, da ga je za slabe pol metra manj - slednje pa bo dobrodošlo na parkirišču.

LP

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Če dec 14, 2006 10:02 am

Ne vem recimo uzem 1.2 sporting (sm morš dobr pogledat to so lahko zgonjeni) ali pa 1.2 16v (oba 80KM).Sm to je spet od same sreče odvisn lahko naletiš na popolnoma odličn avto lahko se ti pa po 2dneh začnejo težave.Sej če greš v trgovino z vozili in če primerjaš popolnoma identična vozila boš ugotovil da nista popolnoma ista-PAČ KUKR MAŠ SREČO!!!Ne vem kok ljudi je zanemarjal alfo pač iz slabih izkušenj a če pogledaš je to samo slabo ravnanje predhodnika oz. pomanjklivo narejeno!A nekateri še dan danes vozjo po 20let staro alfo pa je nočejo prodt!Je pa res da je možno blo v tistih časih več napak na alfi kukr pa na kakšnemu nemcu.Lej moje mnenje je tako js bi se odloču za puntota čeprou tut lanos ni slb sm pač punto me bol vleče pa še za moje pojme bol praktičn je (OSEBNO MNENJE)!Kup tko da bo teb ušeč saj se boš ti vozu v njem tko da samo srečno pri nakupu!!!
višje,močneje,hitreje
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov