Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

janiivic
Nov uporabnik

Kraj: grosuplje

TOYOTA PREVIA

Napisal/-a janiivic Pe dec 29, 2006 11:44 am

Odločam se za nakup Toyote Previe in sicer mi je v oko padla naslednja:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1203218
Zanima me če kaj kdo ve o kakšnih morebitnih serijskih napakah na tem letniku? Drugače sem slišal, da je zelo vzdržljiva in zanesljiva. Tudi cena od zgoraj omenjenega avta je malce visoka samo po primerjavah na mobile.de bi me z uvoznimi dajatvami prišlo skoraj isto. A mogoče kdo ve še za kakšno drugo, da bi se prodajala, ker na avto.netu je edina. V poštev bi prišel letnik 1997-99.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe dec 29, 2006 11:59 am

UUHH :? Malce je draga ;) Kaj pa kakšna corola karavan, ali pa mora biti enoprostorec:?: Z motorjem nima kaj bit, če so res realni kilometri. Za tak denar dobiš kaj novejšega, vsekakor pa le kupi toyoto, nebo ti žal.
BMW E46

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe dec 29, 2006 12:55 pm

Mislim da je avto vreden svojega denarja, ampak malce se ozanimaj o porabi da ne bos potem presenecen, registracija pa ne bo draga, pa glej da se ne zaletis, ker znajo biti deli dragi..

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe dec 29, 2006 3:36 pm

To si opazil, da je "samo" šest sedežev?
Hm, km so kljub zagotovilom prodajalca sumljivi, ker takšen avto kupujejo ljudje, ki radi udobno potujejo, in to ne enkrat na mesec na Bled na kremšnite.
Poskusi malo zbit ceno, ker je res visoka.
Glede delov - v Avstriji z njimi ne bi smelo biti težav (govorim o rabljenih).
Drugače bi za nekaj več denarja dobil novejšo mazdo MPV.
Zadnjič spremenil protonika, dne Pe dec 29, 2006 4:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Pe dec 29, 2006 4:20 pm

Kaj pa kateri imed trojckov C Evasion, P 806, Fiat Ulysse? Prav tako s sedmimi sedezi in podobno velikim potniskim prostorom. Poleg tega pa imajo dvoje drsnih vrat za lazji dostop do sedezev.

Primerki:
-Evasion
-P806
-Ulysse
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Pe dec 29, 2006 4:58 pm

Pri nas smo si lastili Toyoto Previo 2.4 GL 4WD. Imeli smo jo dobrih 10 let.
Napak serijskih praktično ni. Izjemno udoben in kvaliteten avtomobil. Najraje sem vozil ta avto, saj je sedišče višje in vidiš lepo okoli sebe. Mehak volan, menjalnik lepo skače v brzine, ročna zavora na levi strani voznikovega sedeža, motor pod voznikom... očetu je še danes žal ker jo je prodal.
Ko smo jo prodali je imela okoli 300.000 km in peljala je kot da jih ima 20. Nobebnega ropotanja podvozja, ni pila olja, pozimi vžala brez problema, klima delala kot nova. Je pa dovzetna za kako rjo okoli blatnikov.
Je pa res da ima kar visoko porabo.
V glavnem najboljši avtomobil kar smo jih imeli doma (22)
Pozoren bodi na rjo. če hočeš videt motor, dvigni voznikov sedež in tapeto pod njim. Spredaj pod havbo je samo nekaj plastike, akomulator in zračni filter. Pozoren bodi tudi na diferencial, č boš peljal na kontrolo na servis naj to res pogledajo če je ok. Mogoče se bo pri pospeševanji slišal piskajoč zvok. To je zaradi zadnjega lonca ker je original pač tako narjen (če je original lonc gor). v bistvu se sliši kot da imaš turbino.
L.P.
Drager
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov