Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jan 01, 2007 4:03 pm

heh glede na to da majo od hond masine je to taka bedna izjava da kr hudo ma kolega 214 pa nobenega problema ti kr nabavi 8)
Lp by Mare

Gost

Napisal/-a Gost Po jan 01, 2007 4:06 pm

Čestitam ti za opravljen izpit.kar se pa Rover-ja tiče,ga ima moj kolega že kr neki časa in mu ne dela nobenih problemov.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Po jan 01, 2007 4:12 pm

vse odvisno ker model roverja hoces uzet od 90 do 95 letnika al od 95 naprej.stari modeli z 1.4 motorjem so bl tko . z 1.6 so pa hondini motorji (concerto) d16 serija 112km.ga mam tud sam in je super avtocek.kar se tice novejsih so pa 1.4 se slabsi motorji.1.6 so pa isto neka mesanca honde :D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 01, 2007 4:21 pm

Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jan 01, 2007 4:22 pm

Čeprav je res da ma od honde motor grejo rade tud glave al opa tesnila ravno zdej je enmu kolegatu pri roverju crknil računalnik. Bodi previden pa mal poiššč po starih temah ker smo do dna razćistl katere napake majo,kakšni sos troški skratka poiščii si.
Ni nujno da pa če je rover so pa "j***a" odvisn kako so delali prejšnji lastnik z avtom, ali je bil redno servi. in tako dalje.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Po jan 01, 2007 5:20 pm

Ja js sm tud gledu roverje pa ne glih najlepš slišo o njih...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1199414
Sam me pa zanimajo kaki taki modeli al pa 214, pa me zanima ka si kej mislite o tem, k sm fejs skeptičen... :? ...
Slika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po jan 01, 2007 6:22 pm

Js imam 1.6, 416si in sm več kot zadovoljen, udobn, poskočn če je treba in definitivno ni j***a, edin vedet morš da deli niso glih najbol poceni. Teta ma pa 216gsi L91 in po 260.000km vse prej kot mirne vožnje deluje brezhibno (da potrkam). Js vem da bo moj nasledn avto tud rover, če ne pride kej vmes.. 8)
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Po jan 01, 2007 11:54 pm

K-serija motorji so vsi isti. 1.4, 1,6 1,8 ... razlika je v hodu bata, premer pa je enak. in vsi imajo eno hibo. slaba tesnila med blokom in glavo motorja. ce to vzames v zakup je odlicen avto.
btw: mene je kostalo menjava tesnila ~100€, pri popoldancu cena nebi smela biti vec kot 200€. pa ce se ti to naredi vsakih 5 let ni tako hudo.

kar se tice ostalih problemov. menjal sem se senzor vziga (polozaja motorja) na vztrajniku, ki me je kostal malenkost. rabljen iz ITA seveda.

avto z 1.4 16V motorjem je pri hisi 5 let, 3 leta sem ga vozil jaz, zdaj ga vozi sestra.
Always looking for another

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jan 03, 2007 5:51 pm

krucymucy je napisal/-a:K-serija motorji so vsi isti. 1.4, 1,6 1,8 ... razlika je v hodu bata, premer pa je enak. in vsi imajo eno hibo. slaba tesnila med blokom in glavo motorja. ce to vzames v zakup je odlicen avto.
btw: mene je kostalo menjava tesnila ~100€, pri popoldancu cena nebi smela biti vec kot 200€. pa ce se ti to naredi vsakih 5 let ni tako hudo.

kar se tice ostalih problemov. menjal sem se senzor vziga (polozaja motorja) na vztrajniku, ki me je kostal malenkost. rabljen iz ITA seveda.

avto z 1.4 16V motorjem je pri hisi 5 let, 3 leta sem ga vozil jaz, zdaj ga vozi sestra.

1.6 ima sirsi bat kot 1.4; 1.8 ima daljsi hod kot 1.6. Gre pa za zelo lahke motorje(1.8 ima cca 96kg), zato jih anglezi dajajo v svoje superlahke avte(lotus elise, pa razni caterhami..)..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr jan 03, 2007 11:50 pm

Rover nikakor ni slab avto, sem že večkrat tukaj napisal, da če lepo delaš z njim, dobro služi. Imamo pri hiši že več kot 9 let 214 SI model, po prevoženih 213.000 km še vedno dela kot bomba, tud tesnilo na glavi motorja je še prvo. Vse je odvisno od tega, kako je avto vzdrževan, zato se pred nakupom prepričaj o tem.
TriCikl je napisal, da bo njegov naslednji avto spet Rover. Tako sem storil tudi jaz in upam, da nisem naredil napake. In če bo kje kak dober Rover 45 letos, bo verjetno zamenjal tega mojega 214 SI.
Če boš kupil Roverja, mu privošči dobro olje, ga redno menjuj in mrzlega ne priganjaj v visoke obrate (se pa motor zelo hitro ogreje na delovno temperaturo).
Deli so res dragi, originalni seveda, res je, da so tudi originalni deli drugih znamk dragi, prav tako se dobi veliko ponaredkov oziroma neoriginalnih nadomestnih delov, prav tako pa se dobi veliko originalnih delov na Ebayu bistveno ceneje kot pri uradnih prodajalcih pri nas. Iz lastnih izkušenj vem, da se splača pogledat in poiskat.
LP
Slika

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Če jan 04, 2007 8:16 pm

Tud jaz imam Roverja in sicer 200, letnik 99 (55KW). Sem tud zadovoljen z njem, mam prevoženih okrog 105.000km in večjih težav še ni bilo (imam ga 2 leti). Problem je res tesnilo, sam ga bom moral kmalu zamenjat, ker je že mastno pri motorju. Kar se tiče vožnje se mi zdi super in ga tud jaz nebi kar tako zamenju za kak drug avto.

Drugače pa neoriginalni deli niso dragi, mene je stala menjava zobatega jermena in napenjalca + jermen za vodno pumpo z delom 15k sit!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost