Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

monti
Nov uporabnik

Nakup - mnenje in pomoč!!

Napisal/-a monti Sr jan 03, 2007 2:02 pm

Lep pozdrav!
Prosli bi vas za pomoč, ker st vi v tej sceni bolj doma!

NA žalost sem tud jaz postavljen pred dejstvo da moram zamenjat avto in vas
sprašujem za nasvet.
Kupit moram avto za na dolge razdalje in z veliko prostora? Še sam ne vem točnop kaj naj vzamem. (družinski avto) MOra bit diesel in imet mora klimo.

No naj povem da bi za vato odštel max 1,6 mio sit oziraoma nekje cca 6500 evrov.
Na nateu mi je padla v oči tale alhambra sam jez s takimi avtomobili nimam čisto nobenih izkušenj. Kaj menite na to zverco: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1195768
Pri tej stavrci me predvsem moti letnik...dobra stvar pa je 1 lastnik...samo kilometri :).
Sem se pogovarjal z prodajalcem in je rekel da bi blo treba pri 200.000 nardit veliki servis...a ve kdo koliko to stane?

Nekaj sem se oziral tud za faitovci: brava marea stilo ( 5 vrat). Moja velika bojazen pri teh avtomobilih je uvoz iz tujine in prikrivanje realnih kilometrov. Za stilote pravijo da večinoa niso uvoženi za ostale pa to ne drži.
Kaj pravite na vse to? Kaj mi priporočate? Na kaj moram bit pozoren?

Zanima me tudi ali je kdo od vas na AMZS-ju dal pregleda avto (kompleten pregled pred nakupom...ponujejo tud pregled debeline laka in tako naprej...baje stane to cca 18k sit)

ZA VAŠA MNENJA IN PREDLOGE SE VAM ŽE V NAPREJ ZAHVALJUJEM!!!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Pe jan 05, 2007 6:12 pm

Zdravo,

sam vozim sharana, ki je sicer isti avto, kot alhambra in moram reči, da drugega avta sploh ne bi več hotel imeti. Je kratkomalo zelo udoben za vozit (kljub temu, da
je velik skoraj kot kombi, se vozi kot navaden avto), zanesljiv (no, kakšna malenkost se najde, npr. pogosto crkujrjo stikala za zavorne luči, zadnja ključavnica...ampak to so bolj malenkosti)

Če se boš odločal za ta avto, pazi na to, da je bil redno vzdrževan, v tem primeru
tudi kilometri niso problem, manj kot 110 KM bi odsvetoval, ta motor je za avto ravno pravi - dovolj zmogljiv in obenem ekonomičen (meni porabi v mešanem ciklu
povprečno 5,8 l).

Klima naj bo avtomatska, se veliko bolje obnese kot ročna. Glej da dobiš avto s čimveč opreme - pri Sharanu je to npr. Carat (poleg avtomatske klime, ogrevane sprednje šipe in vzvratnih ogledal, absa, 6 el. stekel.... ima tudi webasto, ki pride zelo prav v hladnih dneh, ogrevane zice...)

Ce bos malo pogledal po avtonetu, bos videl da so vw-ji v primerjavi s seati cenovno
na istem nivoju, ali celo cenejši (večja ponudba), obenem pa dobis vecinoma vec opreme...

Skratka, ce potrebujes veliko prilagodljivega prostora, udobje, varčnosti in zanesljivost, ti ta avto vsekakor svetujem.
Lep dan!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov