GiGi1985 je napisal/-a:radar je napisal/-a:jest vem kaj bi vzel

In to bi bilo? Da mu lahko dam še kak predlog, če se odloči še kaj drugega
LP
1.8 T motorji so vzdrzljivi motorji in ce se ne motim imajo servis za menjavo jermena sele na 180 k km,(naj me kdo popravi če se motim) , potem se ga da zelo dobro cipat, pa poraba zna biti zelo zmerna napram navadnem 1.8 (zmogljivosti). Ce mas kombinirano voznjo in zmerno nogo se pri tem motorju poraba giba med 9-10 l..ni ga problem spravit na vec...na manj ga pa tud ne bos velik spravu, kvecjemu z kak dobr litr (ob zelo nezni nogi).
Drugace ce isce golfa naj pogleda se za motor 1.9 TDI-110 KM. ta motor je res odlicen motor, pa tud zelo dobro se ujame z menjalinikom. Ze 110 km je precej zivahen, se ga pa drugace cipa med 130 in 140 KM, poraba pa znasa okol 6l (gre tud manj.) Pa se opremo higline bi probal dobit.(sam ce se ne motim, se je prodaja teh golfov zaključila leta 2000 pri nas, drugace pa se da dobiti tudi uvozenega iz tujine, , drugace je pa isti motor tudi v skodi octavii, seat leon)-moj izbor.
Vectro bi vzel v primeru, ce bi rabu vecji avto, bi tud vzel motor 1.8, ker ima zelo zmerno porabo (8-9l normalno voznja), vectre se da dobiti tudi z zelooo veliko opreme, karavan ali pa 5 vratna različica sta tudi veliko uporabnejši kot golf, samo pa ne bi kupil vectre pred l.99, ker so imele precej napak, katere so nekateri lastniki odpravili, nekateri pa ne..in bi bil riziko le prevelik...
moj izbor...ce ne rabi velik avto - golf, leon ali octavia TDI z 110 KM
vectro pa z 1.8 16 V motor, karavan ali 5V razlicica, pa seveda vsaj generacija 100 let..
LP