Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Peugeot 307 1.6 16v xs

Napisal/-a dnovak24 Če jan 18, 2007 10:16 am

bencinski motor, 1587 ccm, 80 kW / 109 KM
Prosim povejte mi čimveč o tem avtu! Zanimam se za nakup le tega.

Poraba?, razne okvare.....

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jan 18, 2007 10:23 am

poraba okoli 7 litrov, prostoren. Okvare..predvsem elektronika, prezracevalni sistemi ( tezave s klimo ipd), menjalnik je podpovprečen...Kater letnik te pa zanima?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Če jan 18, 2007 10:33 am

Avto je kr... kako bi rekel... soliden glede na to kaj ti ponuja.... V glavnem jaz osebno ponznam enega kateri se prodaja....

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1200260#

pa je v teh 93kkm crknilo samo eno stikalo.... Kr uredu vozilce za tak denar/letnik.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 18, 2007 11:39 am

Ja sm klicu pa se bo jutri prodau, js pa nemorm pridet na ogled ker sm v službi.

Samo barva je pa res ful bleda, a ga niso nikol poliral al ka. Ista barva npr tale

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1200853

Kupu bi letnik 2001 ja.

Grem na ogled tega

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1192680

Zdaj imam p206 in je katastrofalen menjalnik, grrrrr.

LP

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Če jan 18, 2007 12:46 pm

speedfreak je napisal/-a:poraba okoli 7 litrov, prostoren. Okvare..predvsem elektronika, prezracevalni sistemi ( tezave s klimo ipd), menjalnik je podpovprečen...Kater letnik te pa zanima?

pa lastnih izkušnjah ti povem, da to ne bo držalo.......porabo boš spravu na 7 litrov, če boš vozil 110 v 5. prestavi.............pri 130 lahko sanjaš o 7 litrih.

Okvare na elektroniki so veliko bolj značilne za HDI-je...........so pa tudi pri prvih serijah 307-k z 1.6 bencinarji.

Menjalnik je pa daleč od tega, da bi bil podpovprečen..........svetlobna leta pred tem v 206-ki.

Jest sem z avtom zelo zadovoljen.....je zelo prostoren in udoben, pa še ravno padeš v nižji kategorijo pri zavarovanju.

Moja povprečna poraba je 9,2 litra (75% mestne vožnje in 25% obvoznice)......res pa je, da se ga ne bojim zavrtet v obrate ;)

Pa zelo ti priporaočam nakup XS opreme........ker so verzije pod tem dost oskubljene......xs ma pa res veliko opreme.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 18, 2007 12:52 pm

super si napisu, kakšna je pa razlika med xs in navadnim v opremi?

Naslona za roko ni, to me moti :cry:

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Če jan 18, 2007 1:09 pm

dnovak24 je napisal/-a:super si napisu, kakšna je pa razlika med xs in navadnim v opremi?

Naslona za roko ni, to me moti :cry:

naslon za roko lahko kupiš kot original dodatno opremo na vsakem peugeotovem servisu....tko, da če si želiš, plačaš tistih 15 jurjev in maš stvar rešeno.......xs ima ponavadi 6x airbag, avtomatsko (in ne ročne klime), radio na cd, pa xs-i majo ponavadi tudi lite feltne (16 col)....ni pa nujno.

Aja pa xt (ali xr) nisem ziher, ma meni v notranjosti na sredinski konzoli nagravžno imitacijo lesa, xs ima pa srebrno alu style notranjost.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jan 18, 2007 1:25 pm

Naslon za roko v 3vratnem je neumnost. Tud tista zadeva ki se kupi je bl šrot. Zašraufaš ga v tist predalčk zravn ročne, sam to zih skoz ruži neki.

Menjalnik je zelo dobr, sploh če ga odžagaš tko k sm ga jest :P Nikol se ne zašaltam, nekateri so neki jamral o rikvercu, ampak js teh problemov nimam. S tem da more moj menjalnik prenašat 2x več kot normalno in še vedno drži. Seveda so tudi boljši v kakem avtu, samo ko se tega navadiš je ta kot ulit. In deleč pred 206.
Slika

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 18, 2007 10:57 pm

V 206ki sm kupu original naslon za roko dodatno ja sam pa ni to neki fejst stabilno :cry:
Ok 6 airbagov je kr cool, avtomatska klima itq more bit pol radio na cd tudi. ABS ma ta 307 k moj 206 nima, to bo superca. Alu dodatki v notranjosti pride pa lepo, tko k mam js na 206 in je gut.

Menjalnik v moji 206ki je res grdo. V rikverc je kr problem dobit v prvem, isto v prvo, ni to to kar sm pričakvau od avta letnika 2001. Mamo doma reno 19 letnik 92 in se šalta kot za med, ni primerjave res! Za 307ko pa nwm bom vidu jutri ko bom meu testno vožnjo.

Lite feltne pa nwm če so gori pomoje so al ne?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1192680#

Hvala zaenkrat. Poročam dalje po ogledu!

LP

Hebo
Nov uporabnik

Napisal/-a Hebo Če jan 18, 2007 11:17 pm

dnovak24 je napisal/-a:
Menjalnik v moji 206ki je res grdo. V rikverc je kr problem dobit v prvem, isto v prvo, ni to to kar sm pričakvau od avta letnika 2001.

LP

Se da to kako preprečit? Na primer z krajšo ročico za prestavljat?

Da ne bom offtopic: kolega ima 307 in včasih iz 3. brzine v 2. spusti čuden zvok, ampak njega to ne moti in pravi da ni nič :P

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 18, 2007 11:40 pm

Nwm kako bi se dalo preprečit to na 206ki, če bi menju menjalnik z novejšim bi bilo ker ima odpravljene te napake.

Za 307ko pa nwm kako ima.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 18, 2007 11:43 pm

speedfreak je napisal/-a:poraba okoli 7 litrov, prostoren. Okvare..predvsem elektronika, prezracevalni sistemi ( tezave s klimo ipd), menjalnik je podpovprečen...Kater letnik te pa zanima?

... okvare elektronike :?: :?: , težave s klimo :D :D :D , to pa res prvič slišim... razen če kdo ne ve kje je protiprašni filter in se mu je po treh letih vse zamašilo... prej bi omenil puščanje tesnila glave, crkovanje žarnic, napake na volanskem stikalu, podmerski končniki in zglobi prednjih vilic, pokanje cevi srednjega glušnika, cviljenje zavor,... nič drastičnega
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jan 19, 2007 12:33 am

Še pokanje izpušnega kolektorja si pozabu. Sam to je pri takih v glavnem že pomenjano, čene se pa pogleda in praša.

Bremze ne cvilijo vse, fora je v ploščicah.

Klima dela BP spljoh.

Srednji lonec nebi vedu, ker khm.. mam drugega :)

Končnike sm menjal 3 v 120kkm vse na desni strani (sfukane ceste, dila podvozje)

Napako na obvolanskem še preživiš, ker nč kej dost ne moti ko se navadiš.

Hladilka dostkrat ven teče, sam se tud to da rešit bp.

Crkovanje žarnic je zaradi autoON. Če to izklopiš crkujejo manj. Če maš navadne notr delajo okrog eno leto, če maš pa kšne suprdupr pa pač pol leta.

Naslon za roko pozabte.

Moj je mel en kup porodnih krčev, ker je bil eden prvih, pa še XSi oprema (problem s ključavnico/alarm itd) Ko sm pri nekje 60kkm vse saniral, od takrat dela avto neverjetno brez problema... Še celo nitro prenaša kot redkoker drug. To pomen da je prenos res kr dobr narjen (menjalnik, diff).

Poraba bencina me precej velikokrat pozitivno preseneti. Zdj pozimi kur mal več, sam to je normalj. Itak mam pa cegunogo, tko da bi mogu bit tih kar se ekonomične vožnje tiče...
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Pe jan 19, 2007 12:43 am

loooolll......cegunoga.....sam res bod raj tih ti o porabi :twisted:......ker ti na bordu pri trenutni porabi skos kaže --/-- L :lol: :lol:

Ma men je avto zakon......hladilke sploh ne gledam več :lol: .......z elektroniko pa res nisem mel še nobenga problema.

@DrMr......a so končmiki oz vilice razlog za nadležno "tolčenje" ko pelješ čez majhne neravnine po cesti?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jan 19, 2007 1:03 am

da. mislim da so 4kSIT.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov