Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

emil99
Nov uporabnik

Astra 1.6 cosmo - nakup

Napisal/-a emil99 Ne jan 21, 2007 9:22 am

Pozdravljeni!
Kupujem Astro 1.6 Cosmo. Zanima me, če ima kdo kake izkušnje s tem avtom. Vi, ki ga uporabljate ste edini, ki mi lahko poveste, kak je, kako dragi so servisi, nadomestni deli... Za izkšnje vam bom zelo hvaležen!.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 21, 2007 10:25 am

to mislš astro H? kupuješ novo al rabljeno?
Slika

emil99
Nov uporabnik

Napisal/-a emil99 Ne jan 21, 2007 12:27 pm

Kupujem novo. Tisto z močnejšim 1.6 motorjem. Imam jo namen naročiti v februarju.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne jan 21, 2007 1:48 pm

A pol misliš 1.6 turbo(170cv), ki bo zdaj namesto 2.0 turbo(170cv)?
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jan 21, 2007 1:56 pm

Ok katera pr*sica mi je zbrisala post tukaj? Sem mu lepo razložil vse, ker imam točno isti model. Pisati se mi pa ne da ponovno.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne jan 21, 2007 2:03 pm

Mislim da on gleda 1.6 115 km, to je nov motor pri oplih.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne jan 21, 2007 2:12 pm

tomzzi je napisal/-a:Ok katera pr*sica mi je zbrisala post tukaj? Sem mu lepo razložil vse, ker imam točno isti model. Pisati se mi pa ne da ponovno.

Tukaj je tvoj odgovor:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

tomzzi je napisal/-a:Sam imam točno to opremo in motor (twinport). Kaj naj rečem? Avto je kvaliteten, se vozi zelo dobro. Nisem imel do zdaj še nobenih večjih problemov z njim. Samo servis in pa tankanje. Edini problem je bilo neko škripanje v volanu, katerega so na servisu odpravili hitro in brez problemov. Je pa bila to napaka več aster in ne samo moje. Zna se zgoditi tudi, da ti bi motor lahko začel spuščat čuden zvok ob vklopljeni klimi pri tam 2000-2500 rpm. Za to moram še na servis (garancija). Drugače kot sem rekel ni nekih večjih problemov saj avto dela BP. Priporočam pa, da še vzameš ESP, AFL luči kot dodatno opremo, ker je res vredna svojega denarja.
Pa obvezno vzami radio z MP3 možnostjo predvajanja, da ti ne bo potem žal.
Glede servisov in delom. Olje menjam ne glede na tisti prilagodljivi servisni interval na vsakih 20.000 km, ostalo na 30.000 km. Cena vsega skupaj je okrog 125 EUR.
So pa rezervni deli kar dragi pri oplu. Moraš vedet, da že sami brislaci stanejo okrog 40 EUR, da o drugih ne govorim.

Še nasvet: letos pride prenovljena Astra H ven. Mislim, da bi bilo bolje počakati na prenovljeno, kot pa zdaj kupit. Bo sigurno odpravljena še marsikatera težava.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

emil99
Nov uporabnik

Napisal/-a emil99 Ne jan 21, 2007 6:10 pm

Ja, mislil sem na tisti motor s 115 KM, ki pride letos. Kaj mislite o ESP in tempomatu? Zadnjič mi je nekdo rekel, da s tempomatom prikraniš tudi 10% pri gorivu. Ali to drži (tisti, ki ga imate).
lp
Emil

makedam
Nov uporabnik

Napisal/-a makedam Ne jan 21, 2007 8:05 pm

Tempomat je zakon. Brez tega ne kupuj avta, če se kolikor toliko voziš po avtocestah. Poraba tukaj nima nobenega pomena proti comfortu na avtocesti (si malo noge spočiješ).
Edini problem, ki se je pri astri pojavil, je opraskano vetrobransko steklo od brisalcev.

Sej v cosmo opremi dobiš že vse z mp3 in tempomatom vred tako, da se tukaj nimaš kaj odločat. Edino pri mp3 player ju bi se lahko nemci mal potrudli.

Ali mi lahko kdo pove kje ima ta radio shuffle. Zakaj bi nekdo naredu mp3 player brez tega? ??
počasi pa po desni

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Ne jan 21, 2007 8:33 pm

moja corsa ma tui tempomat pa ti lahko recem, da to na dolge ture je zakon!! poraba je normalna, najboljse je ko je klanec navzgor ob vkljucenem tempomatu-vleče ko dizel:)
Slika

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Ne jan 21, 2007 8:35 pm

aja, glede mp3 radia...

ne skrbi, imas vse! ko se ti sucejo mp3-ji, drzi tipki CD nekaj časa, pol pa se ti pojavi funkcija RANDOM pa pol mas tri opcije kak ti predvaja ...

LP
Slika

Uporabniški avatar
nai
Nov uporabnik

Opel Astra

Napisal/-a nai Po jan 22, 2007 8:01 am

Sam sem že dve leti lastnik opel Astre H / 1.7 cdti / sport / 100 KM >>> zaekrat imam narejenih 101.700 KM

Opažanja:
Karoserija: Karoserija je po 100.000 km v za moje pojme poraznem stanju. To je še največja napaka tega avtomobila. Nanos barve je minimalen, zato je pokrov motorja, dobesedno pikčast, brez pretiravanja in zrel za barvanje. (že pri 50.000 km)
>>>> Še neki. V avtu je prepih. Gume prednjih vrat žvižgajo.
>>>> Desna PVC podloga pri zanjem desnem kolesu odstopa, oziroma se krivi ( poznam tri primere)
NE KUPUJ ČRNE BARVE

Podvozje:
Moja ma sicer IDS, in vso tisto elektronsko šaro, (ESP, ABS) in ostale zadeve in slavno šport tipko. No pri 100.000 km so mi naenkrat začele utripati razne lučke. Vse skupaj se v temepraturnem radiju od -3 do 8 c stopinj. Ugasne (oziroma se prižgejo lučke). Potem ne dela ABS... in vsa ostala šara.
OPOZORILO: avto potrebuje vsakih 40.000 km menjavo stabilizatorjev (prednjih). Lahko se ravnaš po števcu.. je skoraj do kilometra točna napaka. No, vsaj računaš lahko na to. (tko,da si vklaluliraš stroške).

MAŠINA:
Načeloma brez posebnosti. Razen tega, da je:
* lansko leto avto pozimi spustil vodo (počila je neka aluminjasta cev)
* letos bo treba menjati ohišje termostata (neki pušča)
* Olje pušča pri jermenu (tudi menjava) / tesnila
---- napovedan strošek: okoli 180.000 sit / + predčasna menjava jermena

Elektronika:
* problematične so kontrole na volanu (električna stikala). V družini imamo po naključju dve Astri, zato vem, da je to serijska napaka pri obeh. Najprej ne dela hupa, potem pa lahko upravljaš jakost glasnosti s pritiskom na hupo. VOLUME UP

Ostalo:
Avto je sicer fajn... Mašina 1.7 cdti premalo močna. Prehitevanje tvegano. So še problemi z sedeži in ostalimi zadevami... (ledveni pas ne deluje) itd...
Uhh je enih stvari.
nai / avtomobilistični manijak

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po jan 22, 2007 10:18 am

makedam je napisal/-a:Edini problem, ki se je pri astri pojavil, je opraskano vetrobransko steklo od brisalcev.

Hmm..Ali to pomeni da so stekla pri tem avtu precej občutljiva za poškodbe?
Enkrat lani sem imel v angliji rentano vauxhall astro (isti avto), ko sem jo vrnil
pa so pri pregledu opazili 3 poškodbe na vetrobrakem steklu - kar konretne
okruške od kamenčkov (sam jih nisem opazil, ker so bili izven dosega brsalcev,
šipa pa na tem delu že precej usrana). Pa sploh nisem slišal ali videl, da bi kaj letelo
gor po šipi, pa blo je sred poletja)

Seveda nisem mel ekstra zavarovanih stekel in sem mogel šipo plačat (270 funtov).
Od takrat vedno natančno pregledam stekla, preden vzamem avto in podpišem zapisnik...

Sicer mi je bil avto super za vozit, mašina pa je bla 1.7 cdti...Se mi je pa s to šipo
mal zameru!
Lep dan!

makedam
Nov uporabnik

Napisal/-a makedam Po jan 22, 2007 8:40 pm

Ja šipe so pri novih oplih carske. Spraskane so po 5000 kilometrih.

Marsikdo teh prask ne opazi. Najbolj vidne so ko se pelješ s čistim steklom proti soncu.

Sodelavec ma merivo in je isto sranje.

Doma mam še xsaro in moram pohvalit citroena glede stekel. Pri 30000 km ni praske.

Pa še nekaj, VIS zavrača tovrstne reklamacije, čeprav je steklo nekvalitetno.
počasi pa po desni
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov