Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

VW Sharan, Seat Alhambra, Ford Galaxy - Kupim !

Napisal/-a ArminLegenda Pe feb 02, 2007 9:58 pm

Tako. Kupim enega izmed treh zgoraj omenjenih avtov. Pripravljen sem pa odšteti nekje med 10.000 - 12.000 €, odvisno od opreme, plačam pa v gotovini. Če kdo koga pozna, itd. naj javi ker sem že obupal nad avto.net in podobnim :(

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Pe feb 02, 2007 9:59 pm

Aja pa še to, gre se za nove modele da ne bo pomote

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider So feb 03, 2007 12:08 am

Hm danes bil na testni voznji za VW Tourana in je prav dober avto. Jaz bi ti od teh najbolj priporocal VW...

Seat ne vem no... meni so slabi avti...

Ford pa ni tako slab...

Karkoli kupis kupi z mocno masino (npr. 2.0 TDI), ker pri teh malo vecjih avtih rabis boljse masine, da lahko kam prides drugace se bos pocutil kot, da imas v 3. prestavi ko speljujes...

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda So feb 03, 2007 11:36 am

Za 10.000 - 12.000 € dobim letnik 2000, 2001, 2002, takrat 2.0 TDI še ni obstajal

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda So feb 03, 2007 1:26 pm

Nevem no, VW ter Seat me navdušujeta tako oblikovno kot tehnično :? Galaxy je pa tko pomožna varijanta

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So feb 03, 2007 1:33 pm

Moje mnenje je vw vozil Tourana in Sharana sta se mi zdela zelo dobra udobna za enoprostorca super..

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda So feb 03, 2007 1:40 pm

cliopower je napisal/-a:Moje mnenje je vw vozil Tourana in Sharana sta se mi zdela zelo dobra udobna za enoprostorca super..

Touran ne prihaja vpoštev, ker potrbujem avto z šestimi oz. sedmimi sedeži

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So feb 03, 2007 5:13 pm

hladni je napisal/-a:
DJRider je napisal/-a:Hm danes bil na testni voznji za VW Tourana in je prav dober avto. Jaz bi ti od teh najbolj priporocal VW...

Seat ne vem no... meni so slabi avti...

Ford pa ni tako slab...

Karkoli kupis kupi z mocno masino (npr. 2.0 TDI), ker pri teh malo vecjih avtih rabis boljse masine, da lahko kam prides drugace se bos pocutil kot, da imas v 3. prestavi ko speljujes...

:) A seat ti je slab avto?Torej je avdi in vw in škoda tudi klump in krš in sranje?Ko bi pa vedel da je 80% delov enakih kot pri VW in Avdiju bi te pa glava bolela. Jaz sem sicer vozil tourana in se mi je zdel pač ladija ki se nagiba nč posebnega, potem sem vozil versota in se lahko touran skrije, pa niti male šanse nima.Da pa ne omenjam motorja 177konjev. Jaz sem mel odpor do toyote sem pristaš VAG-a, ampak sem se motil. Sploh pa za vse tiste ki ne vedo, alhamra je čista kopija sharana in to že od nekdaj.Kaj pa mazda 5? japonci so nardili veelik preboj!

Zgolj vprašanje : si že vozil TOURAN-a 2,0 TDI - 125 kW z DSG menjalnikom ?

LP

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo So feb 03, 2007 5:39 pm

ArminLegenda je napisal/-a:Nevem no, VW ter Seat me navdušujeta tako oblikovno kot tehnično :? Galaxy je pa tko pomožna varijanta

...kva je pa Galaxy drgač, kar se tiče oblike??? :o
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 03, 2007 5:50 pm

enzospotenzo je napisal/-a:
ArminLegenda je napisal/-a:Nevem no, VW ter Seat me navdušujeta tako oblikovno kot tehnično :? Galaxy je pa tko pomožna varijanta

Drugačno značko ima! Zato je to čisto drug avto, čeprav so ga delali isti ljudje na istem tekočem traku.

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider So feb 03, 2007 6:50 pm

hladni ne vem no... kar nekaj popravil je z njimi VW pa komaj opazis na servisu :)

P.s. tisto masino 2.0 TDI mislim da so imeli ze VW pred 5 leti samo nisem cisto preprican verjetno bo 3 leta... :roll:

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda So feb 03, 2007 7:05 pm

esem je napisal/-a:
enzospotenzo je napisal/-a:

Drugačno značko ima! Zato je to čisto drug avto, čeprav so ga delali isti ljudje na istem tekočem traku.

:) Tiste luči se mi nekako ne dopadejo

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So feb 03, 2007 7:17 pm

morda velja pozornost tudi temu - vpoklic 1.9 tdi-jev iz tvojega izbora zaradi sklopke

http://www.autobild.de/aktuell/meldunge ... l_id=11298

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 So feb 03, 2007 7:36 pm

tehnično so vsi že malce zastareli, saj njihove korenine segajo v prejšnje tisočletje, tako da tudi varnostno niso v koraku s konkurenco. to je vsaj pri meni pomemben parameter, pri tebi ne vem kako je, ampak če se bodo otroci vozili notri ... :? Kaj pa kdo od četvorke Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysee, Lancia Phedra, pa Renaul Espace, Renault Grand Scenic??? Odsvetujem pa kakšno staro verzijo Kie Carnival oz. Hyundai Trajeta (novi Carnival pa je po prvih vtisih dober avto in solidno varen, a seveda precej drag) in predvsem Chryslerja Voyagerja, saj smo videli kaj se je zgodilo z njim prejšnji teden.
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda So feb 03, 2007 7:36 pm

esem je napisal/-a:morda velja pozornost tudi temu - vpoklic 1.9 tdi-jev iz tvojega izbora zaradi sklopke

http://www.autobild.de/aktuell/meldunge ... l_id=11298

:? Tam piše da velja za modele z 131KM, jaz kupujem z 110KM, ker za ta letnik še nisem zasledil modela z 131KM-ji

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So feb 03, 2007 7:53 pm

zato morda! Poleg tega boš morda kupil kaj novejšega, močnejšega. Če znaš nemško, bi kaj zanimivega o teh treh avtih zvedel tudi na forumu, posvečenem ravno njim. Link
http://www.sgaf.de/

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda So feb 03, 2007 8:43 pm

E=mc^2 je napisal/-a:

tehnično so vsi že malce zastareli, saj njihove korenine segajo v prejšnje tisočletje, tako da tudi varnostno niso v koraku s konkurenco. to je vsaj pri meni pomemben parameter, pri tebi ne vem kako je, ampak če se bodo otroci vozili notri ... :? Kaj pa kdo od četvorke Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysee, Lancia Phedra, pa Renaul Espace, Renault Grand Scenic??? Odsvetujem pa kakšno staro verzijo Kie Carnival oz. Hyundai Trajeta (novi Carnival pa je po prvih vtisih dober avto in solidno varen, a seveda precej drag) in predvsem Chryslerja Voyagerja, saj smo videli kaj se je zgodilo z njim prejšnji teden.

Zaenkrat sem pripravljen odštet 10.000-12.000, drugače bi kupil 807 definitivno, Espace pa odpade nažalost ker me je že na začetku negativno presenetil, znano je namreč da se te dci mašine zelo rade kvarijo ter so zelo občutljive na slabo gorivo :?

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 So feb 03, 2007 9:09 pm

ArminLegenda je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:

Zaenkrat sem pripravljen odštet 10.000-12.000, drugače bi kupil 807 definitivno, Espace pa odpade nažalost ker me je že na začetku negativno presenetil, znano je namreč da se te dci mašine zelo rade kvarijo ter so zelo občutljive na slabo gorivo :?

ja no, 10-12 tisoč evrov

npr: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1176051
[povezava odstranjena]

mrož
Nov uporabnik

Napisal/-a mrož So feb 03, 2007 11:53 pm

E=mc^2 je napisal/-a:tehnično so vsi že malce zastareli, saj njihove korenine segajo v prejšnje tisočletje, tako da tudi varnostno niso v koraku s konkurenco. Kaj pa kdo od četvorke Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysee, Lancia Phedra, pa Renaul Espace, Renault Grand Scenic???

Aja, te kante od C8 in 807 so pa bolj tehnično sodobne kot galaxy ali sharan? Give me a break, please.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Ne feb 04, 2007 12:43 am

mrož je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:tehnično so vsi že malce zastareli, saj njihove korenine segajo v prejšnje tisočletje, tako da tudi varnostno niso v koraku s konkurenco. Kaj pa kdo od četvorke Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysee, Lancia Phedra, pa Renaul Espace, Renault Grand Scenic???

Aja, te kante od C8 in 807 so pa bolj tehnično sodobne kot galaxy ali sharan? Give me a break, please.

ne mrož, niso... upam, da je sedaj počutje boljše. a vseeno si poskušaj nekako razložiti, da je passat boljši od peugeota 407, ampak da je novejši 807 vseeno boljši od prej zasnovanega sharana. ne biti tako ozkogleden in ker je bil golf II dizel zakon avto, potem to trdit za celo znamko. Francozi so v navezi z Italijani pač pripravili boljši enoprostorec, kar je tudi pričakovano. Bolj bi se čudili, če bi 407 sedaj potolkel novega passata. To pa, bodi pomirjen, se ne bo zgodilo. Ne v kvaliteti, ne v čem drugem.
[povezava odstranjena]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov