Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

ford mondeo karavan

Napisal/-a rutenka So feb 10, 2007 3:10 pm

Pozdravljeni

Potreboval bi par nasvetov glede omenjenega avtomobila. Namreč brat želi kupiti rabljen avtomobil za ceno ok. 8000 euro, diesel, po karavan, najmanj 2002 letnik, seveda čim več opreme in air bagov, ter ne preveč prevoženih km.
Nekako se je vtaknil v mondea in smo šli malo se peljat po naši lepi deželici in tale je bil izmed 20 videnih najboljši za tako ceno. Zelo lepo ohranjen , brez vsakršnih poškodb, notranjost ni bila obrabljena.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1227347#
Zanima me kaj menite o teh avomobilih, a so kakšne značilne težave, ki pestijo tale avtomobil, morebitne izkušnje in na kaj predvsem naj bi bil pozoren pred nakupom mondea. Sam menim da je bolje če vzame 130 konjskega kot pa 115, ali se motim?
Ali mislite da bi v istem cenovnem razredu, približno isti letnik, s podobno opremo dobil kateri drugi zanesljiv avtomobil??

Hvala v naprej za vse konstruktivne odgovore
lp rutenka 8)
lakom lačen hoče papico

kremenček
Nov uporabnik

Napisal/-a kremenček So feb 10, 2007 5:11 pm

Prvi modeli so mel probleme z zad. bremzam. Drugač pa dobr avto.
Zelo priporočam. Lp

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Sr feb 14, 2007 12:46 am

Hvala vama za odgovore!

Odločitev je padla- v četrtek je avto doma. :lol:
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr feb 14, 2007 2:23 am

Preden nabaviš se prepričaj o stanju vrat - zaradi slabega odvajanja vode je standard rja, ki pa jo na servisu pod garancijo saniraš- če je ni že prejšnji lastnik.
Vse ostalo je super, le volanu morda manjka malo več občutka.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr feb 14, 2007 5:20 pm

A ni blo tole z rjo na vratih na Focusu? Al je na Mondeu tud?

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr feb 14, 2007 7:07 pm

tha_man je napisal/-a:A ni blo tole z rjo na vratih na Focusu? Al je na Mondeu tud?

tudi na mondeu je tako. vendar pa zamenjajo vrata pod garancijo ;)

Imamo doma 5vratnega l.2002 130km tdci-ja. Je res super avto za ta denar. če z avtom delaš tako kot je treba more delat 8)

dobrodošel na www.ford-team.si/forum

pa seveda čestite za nakup

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr feb 14, 2007 7:44 pm

FORD JE ITAK NAREJEN DA TRAJA!
ČESTITKE 8) 8) 8)

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Sr feb 14, 2007 8:46 pm

hladni je napisal/-a:mi ga mamo doma, toplo priporočam. Tisto z brezami ni nč tragičnega, fora je v tem, da včasih ploščica še malo žlajfa po disku in ne skoči nazaj v prvotno lego, ker so v tovarni to slabo podmazali, če pa se razdere in podmaže zadeva gre normalno, to je bolj čriček kot napaka. Ampak vzemi 130, o 115 niti ne razmišljaj. Pa probaj parksenzorje dobit, mi mamo že 3. odbijač. :lol:

mislim, da če imaš predstavo o širini in dolžini se ti to ne more zgoditi. Parksenzorji so za tiste, ki ne znajo voziti in te predstave o velikosti seveda nimajo.
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr feb 14, 2007 8:49 pm

{B}3[A]S[T]!_X™ je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:mi ga mamo doma, toplo priporočam. Tisto z brezami ni nč tragičnega, fora je v tem, da včasih ploščica še malo žlajfa po disku in ne skoči nazaj v prvotno lego, ker so v tovarni to slabo podmazali, če pa se razdere in podmaže zadeva gre normalno, to je bolj čriček kot napaka. Ampak vzemi 130, o 115 niti ne razmišljaj. Pa probaj parksenzorje dobit, mi mamo že 3. odbijač. :lol:

mislim, da če imaš predstavo o širini in dolžini se ti to ne more zgoditi. Parksenzorji so za tiste, ki ne znajo voziti in te predstave o velikosti seveda nimajo.

ja samo ta ford ni glih med "malčki" včasih se moreš kr potrudit, da ga parkiraš...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Pe feb 16, 2007 6:42 pm

rade volje bi ga pred tabo parkiral...ko se spravim na tesno parkirati ga tudi na en cm od avtomobila zadi parkiram...nekateri imamo nekaj izkušenj na podlagi parkiravanja, saj ne da se hvalim. Samo mene velikost pri parkiravanju ne moti, spravim ga tja kot nekdo, ki je mal manj sposoben pol metra krajši avto.
PS: ne obračam jaz glave kot nekateri nesposobnjakoviči, za to imam dva ogledala na vsaki strani :) toliko v tvojo vednost
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe feb 16, 2007 7:14 pm

Nehajte se kregat za neumnosti, no! Če vama je pa do kreganja pa se zmenita po PM.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Pe feb 16, 2007 7:47 pm

jaz imam mondeota karavana...nebi govoril na pamet...drugače pa:šipe zamazane, pa dež, 5 m snega, ponoč pa 90% klanec? priznam v tem primeru nebi mogel parkirati...prepričal si me
Slika

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe feb 16, 2007 7:54 pm

bass je napisal/-a:Preden nabaviš se prepričaj o stanju vrat - zaradi slabega odvajanja vode je standard rja, ki pa jo na servisu pod garancijo saniraš- če je ni že prejšnji lastnik.
Vse ostalo je super, le volanu morda manjka malo več občutka.

Ni problem v odvodnjavanju!
Delam v avtoličarski delavnici in popravljamo avte tudi Fordovemu servisu.
Problem je v tesnilni masi,ki je povlečena na notranjem robu vrat kjer se stikata notranja in zunanja pločevina.Ta masa postane trda in ko se vrata zapirajo in odpirajo prihaja do vibracij in gibanja pločevine na vratih in ta masa popusti (razpoka) in vlaga pride do spoja pločevine.
Voznikova vrata so ponavadi najbolj rjava ker se seveda največkrat zaprejo in odprejo.
Vrat se pod garancijo ne zamenja (razen v ekstremnih primerih) ampak se jih popravi z originalnimi Fordovimi sredstvi (vosek,temeljna barva,nova izboljšana tesnilna masa...)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov