Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Windi
Nov uporabnik

Opel Astra VS Ford Mondeo VS VW Passat dizel

Napisal/-a Windi Sr feb 14, 2007 10:29 pm

Najprej lep pozdrav!

Prosil bi vas še za vaše mnenje, ker se ne morem odločit. Potreboval bi avto z čim manj stroški vzdrževanja in da me servis ne pride dosti in da je poraba v čim manjša :D. Odločam se med temi tremi avti:

Opel Astra G 2.0 DTI
Ford Mondeo 1.9 TDCi
VW Passat TDI

Pa tudi se odločam, ali karavan ali limuzina.
Skratka rabo bi vaša mnenja.

lp, Borut
Slika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Sr feb 14, 2007 11:16 pm

Oprosti da se vmešavam,ampak ford nima 1.9 motorjev,razen prejšni Galaxy ki je skupen proizvod Forda in VW-ja.
Verjetno misliš 2.0 TDCI,ki ga pa imaš v 116 ps in 131 ps različici.
Passatov TDI pa ima tudi več različic po moči.
Moraš pa tudi napisat pribl. kateri letnik,pa kolko denarja bi zapravil,itd...
Astra je malo manjša in mogoče malo manj udobna od ostalih dveh.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če feb 15, 2007 12:07 am

Prijatelj ima 5vratnega mondeota 2.0 diesla 116ps in porabi neverjetno malo goriva - manj kot 6l/100km!!! Kar nisem mogel verjeti, a je res.
Jaz bi se vseeno odločil za 130konjskega.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 15, 2007 12:20 am

Glede same prostornosti ti svetujem WV Passata pa še tdi motor. Moj stari je imel Passata l. 89 1.6 pa je imel dokler ga nismo prodali nekaj okrog 400.000km res pa da je imel tudi nekaj večjih servisov, kar je le posledica take velike kilometrine, starost avtomobila je bila nekaj okrog 11-12 let. Bratranec ima 2 leti mlajšega Passata l. 91 1.8 še zmeraj in je še zmeri tak kot ga je kupil on od prvega lastnika pred 10 leti.

Navijam za Passata samo če je mlajši od teh dveh konkurentov.

Res pa je da je karavan cenejši:)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če feb 15, 2007 2:23 am

Adis, očitno še nisi sedel v mondeu, ki ima več prostora kot bmw5 istega letnika. Sigurno pa je največji avto za ta denar.
Tvoj značkarski favoritizem je neverjetno transparenten. Ni vse zlato, kar je VAG (VW, Audi, Seat). Obstajajo boljše opcije.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 15, 2007 11:17 am

Prav imaš nisem sedel v Mondeu, to je res. Enkrat sem že rekel ta stavek in ga bom še enkrat ponovil: Ni vse v znački, ki jo ima avto ampak je pomembno tisto, da ti za svoj denar, ki ga imaš na razpolago za nakup avta dobiš nek maximum in seveda ob tem tudi nasmešek na obrazu, ker veš da si naredil dobro stvar. :)

Seveda da obstajajo še boljše opcije, recimo kaka Toyota,.....
Tisti zgoraj post sem napisal iz lastnih izkušenj, ker res tako dobrega avta še nisem videl - vzdržljiv predvsem. Kar se tiče Opel-a smo mel pa zelo slabe izkušnje z njo predvsem zaradi elektronike - Vectra 2.0 16v l. 98 - to samo za Vectro govorim, za Astro itak velja da ima najboljšo elektroniko v Opel družini.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Če feb 15, 2007 1:14 pm

bass je napisal/-a:Adis, očitno še nisi sedel v mondeu, ki ima več prostora kot bmw5 istega letnika. Sigurno pa je največji avto za ta denar.
Tvoj značkarski favoritizem je neverjetno transparenten. Ni vse zlato, kar je VAG (VW, Audi, Seat). Obstajajo boljše opcije.

Najbrž še nisi videl kako lepo Mondeo zarjavi po 2 ali 3 letih na spodnjem robu zadnjih vrat. :D

No takole je: vozil sem mondea in passata(oba prejšna generacija, mondeo letnik 03, passat 04), in mondeo je dejansko zelo dober avto, kompakten občutek, dobro podvozje(trdo, a ne neudobno), precej prostora in gromozanski kufer.
Kar pa ima tudi passat, s to razliko da ga še nisem videl tako rjavega kot mondea.
Se pa v passatu sedi malenkost nižje in občutk je še za odtenek bolšji.

Mislim da ti bo tu največ štela zunanjost in to koliko ti je avto všeč, ker dejansko sta oba dobra.
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če feb 15, 2007 2:36 pm

Dejansko sem in tudi vem, da so nova vrata vključena v garancijo, serijska napaka.
To bi jaz požrl glede na razliko v ceni proti passatu.
Še eno dejstvo govori v prid fordu - passate na veliko kradejo. ;)
Sosedu so ga ravno pred kratkim ukradli, črnega karavana, seveda TDI.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če feb 15, 2007 2:50 pm

Ti si mogoče z miklavža?

Lp ;)

Windi
Nov uporabnik

Napisal/-a Windi Pe feb 16, 2007 3:38 pm

Če misliš mene, sem ja :D.
Kakšne so pa kaj cene vzdrževanja, Opel je sigurno med najcenejšimi ne?
Sem gledo Mondeota pa se mi je totalno zemero, ker ima na sredini armaturke analogno uro :twisted:.
Pri passatu pa je to, da ne veš kolko kilomettrov ima prevoženih pa že skoraj vsak ga ima in dosti me pride vzdrževanje.
Aja rang pa bi bil nekje letnik 2001-2002 in 7000€..Sem še vedno v dilemi :D.
Še ma kdo kaj za dodat?

Lp, Borut
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe feb 16, 2007 3:42 pm

Borut pa mija se ja poznama :P :P

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Pe feb 16, 2007 4:15 pm

Vozil sem vse tri. V podobni dilemi sem bil kot ti, s tem da se se Astra nikakor ne more primerjat z Mondeotom ali Passatom po prostornini, motorju, legi na cesti, udobju,...Ker je drug razred. To posledično pomeni cenejši servisi in rezervni deli in majhna cena. Če se odločaš za prostornejši avtomobil bi bila tukaj v igri Mondeo in Passat...pri mondeu mi odgovarja podvozje(tršo), lega na cesti, medosna razdalja, udobje, navor, varnost...serijsko ima veliko več opreme kot passat. Passate na veliko kradejo...jaz sem se odločil za mondeota in še enkrat bi se, ker me je več kot navdušil za ceno, ki ga dobiš...za ta denar dobiš maximum pri mondeu. Samo za rjo moraš preveriti, moj je nima, je pa verjetno, da se najdejo z rjo. Kar se tiče motorjev se odloči za 130 KM pri passatu 140 KM, ker 1500 kg rabi kar nekaj konjev. 115 je bolj zaspana različica.
Sprobaj vse tri in se potem odloči
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe feb 16, 2007 5:57 pm

Mick Jerry je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Adis, očitno še nisi sedel v mondeu, ki ima več prostora kot bmw5 istega letnika. Sigurno pa je največji avto za ta denar.

Najbrž še nisi videl kako lepo Mondeo zarjavi po 2 ali 3 letih na spodnjem robu zadnjih vrat. :D

No takole je: vozil sem mondea in passata(oba prejšna generacija, mondeo letnik 03, passat 04), in mondeo je dejansko zelo dober avto, kompakten občutek, dobro podvozje(trdo, a ne neudobno), precej prostora in gromozanski kufer.
Kar pa ima tudi passat, s to razliko da ga še nisem videl tako rjavega kot mondea.
Se pa v passatu sedi malenkost nižje in občutk je še za odtenek bolšji.

Mislim da ti bo tu največ štela zunanjost in to koliko ti je avto všeč, ker dejansko sta oba dobra.

jst sm videl 4 leta starega pasata, k so mu na korozijsko garancijo mogl menat haubo in prtljažnik- vse živo prerjavel - nism mogu vrjet- sam baje da res niso tako pogosti
kar se tiče pa naštetih vozil in primerjave
astra je maanjša- zato za isti denar načeloma dobiš bolj ohranjeno in novejšo- načeloma
sam morm pa rečt, da verjetno daleč najboljši nakup rabljenega vozila predstavlja ford mondeo- 3-4 leta starega dobiš za cca 1.5 mio in to dizel karavana z usnjem
avto nima cene- zakaj ne?- nihče ne ve- motorji so vzdržljivi, relativno varčni, podvozje je dobro- občutek za volanom tudi- avto je izredno prostoren..
kar se tiče primerjave z vw - forda se da dobiti cenejšega mnogo bolj opremljenega z manj kilometri ter mlajšega - ford je veliko boljši nakup če le lahko vidiš preko vw značke in ne daješ prevelik pomen znamki (torej ni za pristaše ''previh'' nemcev in japoncev)
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe feb 16, 2007 6:00 pm

Windi je napisal/-a:Če misliš mene, sem ja :D.
Sem gledo Mondeota pa se mi je totalno zemero, ker ima na sredini armaturke analogno uro :twisted:.
Pri passatu pa je to, da ne veš kolko kilomettrov ima prevoženih pa že skoraj vsak ga ima in dosti me pride vzdrževanje.
Še ma kdo kaj za dodat?

Lp, Borut

kar se tiče analogne ure sej RR jo ma tud ;)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe feb 16, 2007 6:07 pm

kljukec je napisal/-a:
Windi je napisal/-a:Če misliš mene, sem ja :D.
Še ma kdo kaj za dodat?

Lp, Borut

kar se tiče analogne ure sej RR jo ma tud ;)

To se zdaj tako sliši, kot da je hotel povedati, da so pri fordu tako tehnološko nemodernizirani, da uporabljajo še analogne ure. :rofl

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Pe feb 16, 2007 6:13 pm

Če se pa odločaš na podlagi ure potem no comment...pa zanima me kje si ti kljukec mondea 3-4 let starega videl za 1.5 mio. :lol: daj zresni se...dobiš edino čisto golega oropanega pa še to ne za tok denarja. :roll:
Zadnjič spremenil {B}3[A]S[T]!_X™, dne Pe feb 16, 2007 6:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 16, 2007 6:40 pm

mondeo ma ketno namesto zobatega jermena in mondeo nima luftmeserja, ki pri passatu tak rad crkne. Da ne govorimo o tem da ma mondeo dost več prostora na zadnjih sedežih, je širš, po mojem mnenju so sedeži boljši kot v passatu,laguni,mazdi6,vectri letnik2000(okmondeo je bil ghia sam sedeži so bli pa ročno nastavljivi in brez usnja za ostle sam vem da so mel primerljivo opremo in vsi sedeži brez usnja) v ostalih konkurentih se nism vozu. Edino kar ma passat boljše od mondeota je prtljažnik pri karavanu, ker je passat bol oglat in lahko kako večjo stvar spraviš v prtljažnik, medtem ko so pri mondeotu prtljažna vrata proti vrhu skup potegnjena in streha se rahlo spušča.

PS: analogna ura na sredi armaturke je zakon, ker vsak v avtu vidi kolk je ura in dost avtim jst zamerim ravno to, da je ura pri števcih, ker pol ti kot potniku ne preostane drugega kot da šoferja sprašuješ al pa pogledaš na ročno uro ali mobi.
Aja sej audi ma tut analogno sam je v armaturki :P
LP Rok

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo So feb 17, 2007 10:14 am

Jasno svetla zvezda Škodillak.
903cc

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 17, 2007 10:15 am

piagolo je napisal/-a:Tvoj značkarski favoritizem je neverjetno transparenten. Ni vse zlato, kar je VAG (VW, Audi, Seat). Obstajajo boljše opcije.
Jasno svetla zvezda Škodillak.

:clapclap :rofl :rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So feb 17, 2007 10:40 am

po moje bos tezko dobil passata 2001 letin za 7000 eur
astra je po moje najbolj poceni za vzdrzevat
in je zelo dober avto
veliko srece pri nakupu
Vrni se na Kupovanje avtomobilov