martin85 je napisal/-a:hmmm...korejci odpadejožal. Novega bi še, rabljenega za ta denar pa ne.
Oči so mi padle recimo na megana
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1269684
morda Polo,....Ibiza (te menda na zadnjih blatnikih rjavijo)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1287053#
nekaj v tej smeri....gledam pa da če malo povečam proračun do 1400€ se pa da dobiti precej boljšetako da bo treba kar za to ceno gledat
![]()
martin85 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Ker gre moj študij proti koncu (kmalu absulvent) in se bom moral začeti voziti na prakso, sem se odločil za nakup avtomobila za ceno DO 1200€. Nisem preveč izbirčen. Važno je, da ni premajhen (manjšega kot recimo polo nikakor ne), da bom imel čimmanj stroškov vzdrževanja. Pa recimo tam okoli 60KM, ne manj kot 1.2 motor,....
Vem da je veliko odvisno tudi od posameznega avta, samo neke okvirne predloge z argumenti prosim. Nekaj sem razmišljal o kakem golfu II dizel....
Aja delal bi tja okrog 5-10.000km letno tako da nevem ali se mi splača kakšnega strejšega dizla ali raje novejšega bencinarja? Kolko je sploh približno dražja registracija dizla od bencinarja, če je motor s približo enako močjo?
martin85 je napisal/-a:Po nekaj tedenskem prebiranu vaših postov in spremljanju avto.net-a sem napravil ožji izbor (Ibizo sem izločil zradi precenjenosti, beri preveč drži ceno glede na koliko je vredna, Cordobo zaradi prtljažnika,....) tako da pride v poštev Megane, Brava in Polo
Počasi bo treba že na ogled kakšnega avta zato prosim tiste, ki poznajo te avtomobile, da mi povedo koliko imajo kaj porabo (kakšna vožnja in mašina - 1.4, 1.6) in šibke točke, ki so "značilne" za določene avte kot recimo rja, prema, menjalnik,.....Torej čimveč info na kaj naj bom pozoren....
HVALA
PS: Malo sem še zaslužil tako da sem dvignil mejo na 1500€![]()
S|icKeR je napisal/-a:lohk ti povem za vw 1.4 mašine. sam sem mel golfa3 1.4 in mislm da je pr polotu enako. z avtom nobenih problemov, edino pr 130kkm sem menjal sklopko. poraba od 6.8 pa do 8 če sem ga res tiščal. pospeški bl švoh, polo je mal lažji, končna okol 170 po števcu.
pri meganu glej 1.6 mašine, ki so ene izmed bolših renojevih bencinarjev, res vzdržljive.
fiata bi jz pa vzel 1.6 16V. kolega jo ma, sicer mareo in lohk ti povem da kar je ta avto pri njemu pretrpel, mislm da bi še golf2 dizel tžko. odloč se sam. jz bi vzel VW, ker sem pač pristaš nemcev. odloč se sam pa dober nakup ti želim!
rokko je napisal/-a:junija boš že mogoče na 15000 eu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov