Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Opel Vectra B

Napisal/-a GregaST Sr feb 21, 2007 7:53 pm

Lep pozdrav!

Zanimam se za nakup Opel Vectre B. Na voljo imam okrog 2200 eur in se mi zdi najboljši nakup za ta denar. Seveda sprejemam tudi druge predloge (Kupujem večji avto, torej nekej podobnega kot je Vectra.)

Zagledal sem se v te oglase:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1106950
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1294792
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1292829
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1193721

Zanima me, kako je s porabo in ostalimi stroški.

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr feb 21, 2007 8:23 pm

Glede porabe je dosti odvisna od same vožnje. Moj motor je 1.6 16V poraba je 8L, samo mestna pa lahko prideš tudi na 10L. Avtoceste tudi 8L. V 4 letih sem zamenjal Hladilnik vode, regulator prostega teka, in pa vse štiri bremze :), nekih posebnih težav ni blo pač standardi, ki se pojavijo tud pri drugih znamkah airbag lučka itd..
Prodajam jaz tudi svojo http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1231459
Lp
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 21, 2007 11:41 pm

jst ti iz prve roke odsvetujem nakup tega avta,zakaj?
evo par razlogov:
-elektronika v k****... vsako leto je mel fotr stroške za min. 100.000sit starih
-rja

aja regulator prostega teka je fotr v 2 letih 2x menjal ( vectra 2.0 16v letnik 1998) bratrvanec ima 2.5 isto vectro kot mi k smo je mel pa prav da non stop neki narobe tko da razmisli če bi jo rad imel,najbolje da se tko s kom posvetuješ iz oči v oči kaj in kako če imaš to možnost

malo poglej to pa povej kaj si misliš:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1287097
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1256187
Zadnjič spremenil adis, dne Če feb 22, 2007 12:00 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr feb 21, 2007 11:58 pm

adis je napisal/-a:jst ti iz prve roke odsvetujem nakup tega avta,zakaj?
evo par razlogov:
-elektronika v k****... vsako leto je mel fotr stroške za min. 100.000sit starih
-rja

aja regulator prostega teka je fotr v 2 letih 2x menjal ( vectra 2.0 16v letnik 1998)
... Vse je odvisno od avta ... jaz sem v dveh letih naredil 60000 zelo divjanih kilometrov zraven tega je bila tunana in če je ne bi razbil bi jo verjetno vozil še danes ... pila je od 7.6 do 12.5 bila pa je 2.0 16 v in jo priporočam mislim da mi noben avto ni tako držal ceste kakor ta Vektra imel pa sem gor 215/45 R 17 znižano na original amortizerjih avto je preprosto bil super na nesrečo sem prišel na pesek in jo stolkel ... pa še to ko sem odletel iz A.C sem imel nekje okrog 210 Km/h
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 22, 2007 12:03 am

Mad je napisal/-a:
evo par razlogov:
-rja

aja regulator prostega teka je fotr v 2 letih 2x menjal ( vectra 2.0 16v letnik 1998)
... Vse je odvisno od avta ... jaz sem v dveh letih naredil 60000 zelo divjanih kilometrov zraven tega je bila tunana in če je ne bi razbil bi jo verjetno vozil še danes ... pila je od 7.6 do 12.5 bila pa je 2.0 16 v in jo priporočam mislim da mi noben avto ni tako držal ceste kakor ta Vektra imel pa sem gor 215/45 R 17 znižano na original amortizerjih avto je preprosto bil super na nesrečo sem prišel na pesek in jo stolkel ... pa še to ko sem odletel iz A.C sem imel nekje okrog 210 Km/h

avto je mel vsega skp okrog 145k km tako da je bilo malo čudno zakaj tako vse crkuje to tudi res da odvisno od avta samo če ima več ljudi iste napake kaj ne pomeni to da gre za kako serijsko napako? pa dobil sem tudi iz opelovega servisa takrat "namig" da ima vectra najslabšo elektroniko vsaj pri teh modelih je imela, najboljšo pa naj bi imela astra

nekdo bo kupil isti avto pa nebo imel nikakršnih problemov nekdo pa bo imel pri istem avtu 1000 in 1 problem tako da je tudi vse odvisno za kak avto gre,kdo ga je imel,kje je bil prej,po kakih cestah je bil vožen,...itd. če pa si se odločil za vectro ti pa želim veliko veselih km in srečno vožnjo
Zadnjič spremenil adis, dne Če feb 22, 2007 12:08 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če feb 22, 2007 12:08 am

Adis, če nisi bil prvi lastnik, se ti sanja ne, kaj vse je ta avto lahko pred tabo že skozi dal.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če feb 22, 2007 12:11 am

...moja je bila uvožena iz Italije stara dve leti CD oprema vse je delalo prvo mojemu kolegu dve leti pol še pri meni dve leti v tem času so se menjali diski letev volana kar je res problem pri teh avtih tesnilo pokrova ventilov dva končnika in avtomatski napenjalec mikro jermena ter srednji lonec za 4 leta uporabe ki je mejila na zlorabo se mi zdi super je pa res da so avti ki so jih uvažali k nam bili bolj kvarljivi isto je bilo ko sem kupil Audi , kolega je kupil slovenskega jaz iz uvoza njegov se kvari in je zmetal gor precej moj ne ... L.p. Max
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 22, 2007 12:13 am

avto je bil kupljen ko je bil ta star slabe 4 leta mi smo ga mel še ene 5 let pa je avto res bil dober v pomenu vožnje in hitrosti vse super samo pravim iz lastnih izkušenj da več dnarja kot je bilo na tem avtu vloženih pa res nism videl da bi fotr dal za bilo ker prej avto k je mel pa večinoma je elektronika zezala

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Če feb 22, 2007 12:20 am

adis hvala za zgornja linka ampak ne vem če si pri toledu opazil opombo:

Vozilo je v slabšem stanju

OKVARA MOTORJA

Glede tistega lancerja me pa nikakor ne mika :roll:
Za vectro se nekako odločam zato ker sem slišal veliko lepih stvari o tej vectri.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 22, 2007 1:18 am

pardon glede toleda.

skratka želim ti če boš seveda avto vzel veliko srečnih in lepih km pa predvsem užitek v vožnji ki zna biti z vectro kar lep verjami meni na besedo

primoz626
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz626 Če feb 22, 2007 7:14 am

Kaj pa če probaš s kakšno MAZDO, sam imam na primer 626 94 letnik, pije tam okoli 6,7 , ima ogromno prostora, pa tudi trpežna je.
Samo za primer za jermene, šponarje, filtre, diske in pakne sem dal 240 EUR

skratka zelo zadovoljen 8)

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če feb 22, 2007 7:22 am

Doma smo mel vectro 1.8 16v letnik 1996. Od samega začetka so bili sami problemi z njo. Res pa da smo jo kupili takoj ko je prišla na trg. Skratka ogromno problemov z elektriko, centralno zaklepanje se je ves čas kvarilo. Poraba precej visoka. Težave smo imeli tudi z rjavenjem in v zadnjih letih tudi z motorjem.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Če feb 22, 2007 4:38 pm

Jaz vozim 1.6 16v 1998 letnik, pa ti lahko rečem da avto kot pač avto... stroški vzdrževanja so pri vsih, poraba pa v povprečju 7,6 litra (23kkm kombinirane vožnje 7kkm same avtoceste) več na poraba.com pa lahko vidš vse kaj sem poservisira... username je danny. Drgač pa če kupuješ letnik 96, se bodo že poznale kake pikice rje... žal oplov pleh ne sodi med najboljše. Jaz bi jo kljub temu še enkrat kupil... vendar bi kupil 5 vratno, ker pri 4ih vratih ne nerodno kaj večjega dat v prtljažnik... samo ko kupuješ rabljen avto ne moreš preveč zbirat...

hibe:
- menjava zobatega jermena na 60kkm
- rado škriplje zadaj (puše)
- poraba olja
- seveda kup senzorjev, kateri lahko nagajajo ali pa tudi ne...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če feb 22, 2007 5:06 pm

evo par razlogov:
-rja

aja regulator prostega teka je fotr v 2 letih 2x menjal ( vectra 2.0 16v letnik 1998) bratrvanec ima 2.5 isto vectro kot mi k smo je mel pa prav da non stop neki narobe tko da razmisli če bi jo rad imel,najbolje da se tko s kom posvetuješ iz oči v oči kaj in kako če imaš to možnost

malo poglej to pa povej kaj si misliš:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1287097
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1256187

to je vse odvisno od avta ne moreš sodit po tem. Jaz poznam tud vw-je ki se kvarijo forde... kolega pa ma twingota pa nič ni crknilo, dela pa tako z njim ... nič ne špara. Lp
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če feb 22, 2007 5:30 pm

Pri 4 vratnih Vectrah B sem že videl, da prtljažnik ne ostane odprt, če avto malo visi nazaj. Kot da niso fedre dovolj močne :? So naredili potem kake izboljšave okoli tega?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Če feb 22, 2007 7:20 pm

Ja kar se tiče zapiranja samoodejnega zapiranja prtljažnika če je avto na klancu tega niso popravili niti po prenovi modela. Ma foter vectro 00 letnik in je ista napaka. Drugače pa z njim nima in do zdaj ni mel nikakršnega problema.
Edino kar je crknilo je bil senzor za olje, tak da je potovalni računalnik kazal nonstop naj preverimo raven olja.
Drugače je pa kot vsak rabljen avto odvisno od samega lastnika pa tudi od sreče. Mislim pa če je avto redno servisiran potem z motorjem nebi smelo bit problem.

Lp

db
Novinec

Napisal/-a db Če feb 22, 2007 7:21 pm

Ja kar se tiče zapiranja samoodejnega zapiranja prtljažnika če je avto na klancu tega niso popravili niti po prenovi modela. Ma foter vectro 00 letnik in je ista napaka. Drugače pa z njim nima in do zdaj ni mel nikakršnega problema.
Edino kar je crknilo je bil senzor za olje, tak da je potovalni računalnik kazal nonstop naj preverimo raven olja.
Drugače je pa kot vsak rabljen avto odvisno od samega lastnika pa tudi od sreče. Mislim pa če je avto redno servisiran potem z motorjem nebi smelo bit problem.

Lp

db
Novinec

Napisal/-a db Če feb 22, 2007 7:21 pm

Lp

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če feb 22, 2007 8:00 pm

jest sm hotel kupt vectro letnik do 99 pa sm si premislu. Mam dva kolega ki imata precej težav z porabo olja. Splača pa se kupit prenovljeno vectro B+, ki je od leta 1999, ki ima večino težav pošlihtanih, med tem tud rjavenje (pocinkan pleh)
LP

schrek
Nov uporabnik

Napisal/-a schrek Če feb 22, 2007 8:26 pm

jony je napisal/-a:jest sm hotel kupt vectro letnik do 99 pa sm si premislu. Mam dva kolega ki imata precej težav z porabo olja. Splača pa se kupit prenovljeno vectro B+, ki je od leta 1999, ki ima večino težav pošlihtanih, med tem tud rjavenje (pocinkan pleh)
LP

jo mam pa rjavi ko pr norcih...(l.99, B+)..robovi nad zadnimi kolesi, zadnja vrata, pokrov motorja...vetrobransko steklo je spraskano, zadaj neki poka (pri vožnji, čez luknje)! pri obračanju volana (na mestu) obupno poka pri sprednjih kolesih...

je pa res da nevem kdo je mel avto pred mano...in kaj so delali z njim

EDIT: od kdaj naprej (leto) ma vectra pocinkan pleh?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov