tri leta sem imel scenica dizla, ki sem ga - da!! - vozil s srcem, čeprav je bil enoprostorc. za družino in udobno vožnjo je bil prava pesem.
porabil je cca 6,5 l, potem sem presedlal na bencinca, ki pije deset litrov. če je dobre volje

(razlogi za zamenjavo so bili drugje)
pri dizlu nisem kot pozitivno občutil samo manjše porabe, čeprav je bila ta kar očitna, prej sem zavil na pumpo po 900, zdaj po dobrih 500 km.
a mi je bil dizel všeč še drugače. polno naložen na morje s kupom otrok in prtljage je navor kar pomemben. vožnja v nižjih obratih na AC prav tako. sodobni dizli so poskočni, živahni, vztrajni.
glede okvar si sam ne bi belil glave, sploh če kupuješ nov avto. in še glede cene: kolikor več daš zanj, toliko več boš potem tudi iztržil. sicer pa ne kupuješ avta za preprodajanje, ampak za to, da boš več let prevažal družino.
če se ti zdi dizel zanimiv in te privlači, če že zdaj pogrešaš šesto prestavo, in če že daješ toliko za avto, dobro premisli, če morda le ne bi reskiral še tega denarja in si kupil res avto, ki ti najbolj ugaja. meni osebno je bilo že parkrat žal, da sem pretirano šparal pri nakupu avtomobila.
no, ni konkreten odgovor v smislu, kupi to in pika! - a mogoče ti tudi takšno razmišljanje kaj pomaga.
PS: aja, mojster foruma tu gor postaneš, ko imaš 1000 objav, pa četudi v vseh tisočih ne počneš drugega, kot da vežeš otrobe in otresaš neumnosti. ampak, kaj hočemo, - to je problem ne samo tega, ampak premnogih spletnih forumov - za mnoge je to edino mojstrstvo, ki so ga v življenju sposobni doseči.