Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bastian
Nov uporabnik

nakup kia

Napisal/-a bastian Sr mar 07, 2007 6:38 pm

V kratkem nameravam kupit nov avto. Nekako mi je všeč kia rio. Ker pa ste tukaj večji strokovnjaki kar se tiče avtomobilov bi prosil vaše mnenje o tem avtu.
Jaz se kaj veliko o avtomobilih ne spoznam in bi me lahko vsak n... kar se tiče mašine. Cena pride okol 10.000 EUR. Kater avto bi lahko dobil za ta denar,seveda mora imet klimo.
Hvala za odgovore vsem. :)
Zadnjič spremenil bastian, dne Sr mar 07, 2007 7:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Sr mar 07, 2007 6:47 pm

hyundai accent ma še abs,ebd

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr mar 07, 2007 7:08 pm

Za tak dnar dobiš pomoje kar dost malčkov: peugeot 206, renault clio, fiat punto, opel corsa, toyota yaris l, hecam. Podobna izbira bi bla Dacia Logan, no mogoče mal slabš kaj pa vem.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: nakup kia

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 08, 2007 8:28 am

bastian je napisal/-a:V kratkem nameravam kupit nov avto. Nekako mi je všeč kia rio. Ker pa ste tukaj večji strokovnjaki kar se tiče avtomobilov bi prosil vaše mnenje o tem avtu.
Jaz se kaj veliko o avtomobilih ne spoznam in bi me lahko vsak n... kar se tiče mašine. Cena pride okol 10.000 EUR. Kater avto bi lahko dobil za ta denar,seveda mora imet klimo.
Hvala za odgovore vsem. :)

Najprej in predvsem : če ti je tale KIA všeč jo enostavno kupi !

Kaj se dobi za 10.000 EUR - tu je lahko polemika neskončno dolga, ker je možnosti ravno toliko kolikor je ljudi - oz vsako tele ima svoje vesele - predvsem pa ti bo več predlogov lahko zgolj otežilo odločanje

Lahko pa : pogledaš v ponudbo, izbereš nekaj dodatnih kandidatov, ki so ti na kratko všeč - pa bomo kasneje primerjali z KIO RIO

LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če mar 08, 2007 8:35 am

V tem razredu je trenutno (vsaj za moj okus) definitivno najbolj aktualen novi Peugeot 207. Tudi novi Clio in Grande Punto sta zanimiva.
No preveri cene pa magari jih še tukaj napiši.

Oblika zunanjosti in notranjost sta seveda stvar okusa, ampak Kia RIo je kot večina korejskih in ostalih azijskih stvaritev zame grd.

Razen če so velike razlike v ceni, bi jaz vsekakor nabavil 207, če bi zdajle kupoval nov avto te velikosti.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 9:21 am

sonic je napisal/-a:V tem razredu je trenutno (vsaj za moj okus) definitivno najbolj aktualen novi Peugeot 207. Tudi novi Clio in Grande Punto sta zanimiva.
No preveri cene pa magari jih še tukaj napiši.

Oblika zunanjosti in notranjost sta seveda stvar okusa, ampak Kia RIo je kot večina korejskih in ostalih azijskih stvaritev zame grd.

Razen če so velike razlike v ceni, bi jaz vsekakor nabavil 207, če bi zdajle kupoval nov avto te velikosti.

podpis

bastian
Nov uporabnik

Napisal/-a bastian Če mar 08, 2007 6:31 pm

Danes sem malo gledal cene pa avtomobile. Zvedu sem tudi,da se kie rade kvarijo. Odvisno na kaj naletiš.Mi pa je frend priporočil Fiatov grande punto Dynamic 1.4 8V. cena pa je10.550 Eur.Sicer je cena 11.550 Eur,samo dajo popust 1000 eur.
ga bom šel sprobat pa da vidim kako se vozi.
hvala pa vsem ki ste se javili na moje vprašanje.Vsak nasvet prav pride. :)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če mar 08, 2007 6:59 pm

Jaz bi med puntotom in kio vsekakor izbral puntota. Ga obuješ še na lepe felge pa je res luškan avtoček.

Čeprav mislim da ne bo glih držalo da se nove kie rade kvarijo :ne . So pa vseen rižeki iz najcenej materialov.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Če mar 08, 2007 7:10 pm

Ne poslušaj jih, da nebi slučajno kupoval teh malih evropskih j**c, se vse kvari povprek. Če pogledaš malo po forumu majo dečki zlo slabe izkušnje, npr. peugeot, kako se na servisu obnašajo do njega, pa ful tega. Ti pojdi kupit Kio, če ti je všeč, ni na takšnem slabem glasu kot jih večina pravi. Pravzaprav je zlo dober avto, mogoče malo manj opreme od evropejcev, za malo dnarja dober avto.

Dečki, dajte se zresnit že 1x, človek je vprašal za Kio in ne fiata, peugeota,... ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če mar 08, 2007 7:11 pm

phoebus je napisal/-a:Jaz bi med puntotom in kio vsekakor izbral puntota. Ga obuješ še na lepe felge pa je res luškan avtoček.

Čeprav mislim da ne bo glih držalo da se nove kie rade kvarijo :ne . So pa vseen rižeki iz najcenej materialov.

Jaz sem vozil rio, pa se mi ni zdelo, da bi bila narejena iz najcenejsih materialov. Ima kar lepo notranjost...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Če mar 08, 2007 7:20 pm

mam riota in sm vex kot zadovoln ;)
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Če mar 08, 2007 7:36 pm

Ria ti toplo priporočam, ker je cenejši, bolj opremljen in kakovostnejši od evropske konkurence.
Po raziskavi JD Powers, rio po kriteriju zanesljivosti pometa s konkurenco, lahko pa še pogledaš na ostale resne "sajte" kot so whatcar, carsurvey in podobno.
Kar se tiče kakovosti, tehnologije in estetike so korejci že dosegli - v mnogih lastnostih pa celo prekašajo evropsko konkurenco - evropsko - japonski nivo.
Zrel kupec ne kupuje več znamke ampak avto.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Če mar 08, 2007 7:45 pm

To da se kie kvarijo je verjetno spet zgodbica lastnika kakšnega starega modela kie, ki res niso bili najbolj kvalitetni! (povej če mam prav :lol: )
Drugače pa so nove kie med najzaneslivejšimi avtomobili trenutno, (test http://www.kia.si/news.php?news=154686853445b7864e5d5e6&cat=00 ) kar potrjuje tudi njihova garancija na nov model ceed, ki je kar 7 letna! Poleg tega so začeli ugrajevati tudi bistveno bolj kvalitetne materiale.
Po mojem mnenju je najbolje, da greš na testno vožnjo z Riom pa se boš potem lažje odločil. Maš pa za podoben denar še Hyundaia Getza (tudi dober avto z dosti opreme).
Če bi pa rad na lastni koži preizkusil kaj pomeni, če se ti avto kvari potem pa kupi italijana ali francoza :twisted: :twisted: !

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Če mar 08, 2007 7:58 pm

moja mama ima kio rio letnik 06 motor 1.4 z 97 ps pa je ne more prehvalit

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če mar 08, 2007 8:25 pm

kolega iz Veleja ma kio pride 140.000km pa mu dela kot urca :D pa gleda da bo kupu kia rio :vrum , govori se da so mazdini motorji notri (če se motim me popravite)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če mar 08, 2007 8:25 pm

Kar se tiče kakovosti, tehnologije in estetike so korejci že dosegli - v mnogih lastnostih pa celo prekašajo evropsko konkurenco - evropsko - japonski nivo.

Ne vem katere korejce si testiral in katere druge avtomobile, ampak težko verjamem tvoji trditvi.
Ko sem pred dobrimi 2 leti kupoval nov avto, sem testiral Hyundai Getza pa Clio, Peugeot 206, polota, pa puntota mk2.

Večinoma je vsak avto imel določene prednosti, razen Getza - Getz je bil najslabši od vseh in to z naskokom. Edina pozitivna stvar, ki sem jo našel, je bil dober razgled (velika stekla).
Motor, menjalnik, podvozje, design, občutek in ergonomija v notranjosti - porazno. Pred 10 leti bi bil tak avto morda sprejemljiv, a le za silo. Getza sem nazaj s testa pripeljal občutno pred dogovorjenim časom in prav vesel sem bil, ko je bilo vožnje konec.
Od sicer neprimerno boljše konkurence je bil cenejši morda 50-100 jurjev, kar ni nič v primerjavi z boljšo all-round kvaliteto evropskih avtov.

Če še enkrat citiram "Kar se tiče kakovosti, tehnologije in estetike so korejci že dosegli - v mnogih lastnostih pa celo prekašajo evropsko konkurenco - evropsko - japonski nivo" -NE, NE! Japonci so morda dosegli evropski nivo (no za moj okus so še kar zadaj za evropskimi, vsaj nemškimi avtomobili), korejci so pa tudi za japonci še daleč zadaj. Dajmo enkrat povedat tako kot je.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Če mar 08, 2007 9:37 pm

No, sam sicer nimam z Getzem tako slabih izkušenj, moram pa reči, da me je pri vožnji z njim zmotil predvsem preglasen motor, ki je bil sicer zelo odziven. Preveč se je slišal tudi hrup s ceste in piš vetra pri višjih hitrostih. Za avto delan v letu 2007 se mi zdi nivo hrupa v tem avtu prevelik, še posebej napram konkurenci(novi Clio, Punto, P207 in pa tudi njihovi predhodniki so bistveno tišji). Moteč mi je bil sicer tudi preobčutljiv elektronski gas pedal in pa nekoliko starinska armaturka. Poleg tega ima motor čuden ECU, obrate včasih kar drži, tudi ko že spustiš pedal za plin, kar je tudi nekoliko moteče. Kot plus pa lahko navedem solidne pospeške, zadovoljivo sklopko, dober čeravno malce počasen menjalnik, solidno preglednost naprej. Sedel sem pa tudi že v Riotu in lahko rečem, da ima armaturko nekoliko lepšo kot Getz, volan je na otip podpovprečen, sedeži imajo prekratek sedalni del in se mi zdijo slabši kot v Getz-u. Cena Riota pa tudi ni ravno pretirano ugodna, za ca. 10 tisoč EUR še ne dobiš vsega, kar se pričakuje pri novem avtu. Evropska konkurenca ponuja za malenkost več denarja več opreme ter varčnejše in tišje motorje, boljšo zvočno izolacijo nasploh, kvalitetnejše materiale v notranjosti, več inovativnosti v dizajnu. Je pa novi Ceed izjema, tu bi pa skoraj upal reči, da v marsičem prekaša evropsko konkurenco.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če mar 08, 2007 10:01 pm

Jst sem kot prvi avto imel novo KIO PRIDE GLXi :D torej za takrat malo boljša oprema z enim airbag-om pa sem z njo naredu 150.000km brez večjih problemov edin kar je zajebavalo so bili ležaji na zadnjih kolesih,ki so crkovali kot za stavo,da o pregorelih žarnicah v armaturki ne govorim drugače pa motor je delal kot urca sicer je bla to kopija mazde 121 kjer sta si delila podvozje,motor in obliko torej mazda 121 u drugo oznako.Drugače nimam pripomb ampak po 5 letih je blo vse rjavo,da glava boli o kaki zaščiti pleha in podvozja nikjer ni blo duha in zato od takrat nekako ne zaupam vzhodnim avtomobilom.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če mar 08, 2007 10:30 pm

sorento je napisal/-a:To da se kie kvarijo je verjetno spet zgodbica lastnika kakšnega starega modela kie

kia sephia l94 (mislim da 94) - 300k km = redni servisi + izpusni sistemi vsake tolko - 1 hud ruker
kia sephia l98 - 220k km - redni servisi + izpusni sistemi - prezivela 2 res huda rukera.
kia clarus l97 - 120k km - redni servisi

nase sluzbene kie v 90ih :D

sephio l94 in clarusa se zdaj vidim vozit po MB. Torej se greta.

Samo dobro znam povedat o kijah. Res hvalezni avti.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe mar 09, 2007 8:05 am

"Sigurni so te prepričali da kupiš korejca" ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov