Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denyto
Nov uporabnik

Kako do lizinga?

Napisal/-a denyto Pe mar 09, 2007 12:34 pm

Pozdravljeni.

Zanima me, če je možno kupit avto na lizing ali kredit , položnice ali karkoli pač, če nisi zaposlen oz imaš status študenta ali brezposelne osebe?
Kolega bi rad kupil avto, tam nekje do 5000evrov, kakšen audi a3 ali hondo civic vti, našparanega pa ima cca 1800 evrov.Poznate kakšno firmo ki daje lizing tudi nezaposlenim? hvala , lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe mar 09, 2007 12:39 pm

zelo težko. če bi zastavil kaj na hipoteko, potem se bi dalo kaj zmenit. obstajajo tudi podjetja, ki posojajo denar, tudi v mariboru je ena (morda več), če želiš se lahko pozanimam in ti dam naslov. če bi imel možnost izbirat med kreditom in lizingom, potem raje kredit, saj pri lizingu zahtevajo polno kasko zavarovanje (ni nujno!).

lizing se da ponekod vzet samo z osebno izkaznico. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Kako do lizinga?

Napisal/-a MacTron Pe mar 09, 2007 12:42 pm

denyto je napisal/-a:Pozdravljeni.

Zanima me, če je možno kupit avto na lizing ali kredit , položnice ali karkoli pač, če nisi zaposlen oz imaš status študenta ali brezposelne osebe?
Kolega bi rad kupil avto, tam nekje do 5000evrov, kakšen audi a3 ali hondo civic vti, našparanega pa ima cca 1800 evrov.Poznate kakšno firmo ki daje lizing tudi nezaposlenim? hvala , lp

tezko... ker ce imas status studenta te tretirajo kot da si na studentskem servisu
sepravi 3 zadnje prilive... za brezposlne pa se tezje oz. celo nemogoce

vseeno tak avto je treba reg. ,vzdrzevat itd... lahko preko poroka vzame
to pa mislim da je mogoce sepravi da vzame nekdo od starsev itd..

za kreditiranje na poloznice, z osebno rabis.
• osebno izkaznico,
• kartonček z davčno številko,
• zadnje tri plačilne liste,
• potrdilo o zaposlitvi,
• kartico svojega transakcijskega računa
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe mar 09, 2007 12:55 pm

mislim da je stvar zelo teško izvedljiva glede lizinga,najbolje je porok - kredit ( v tem primeru), mislim da je vse odvisno od finančnega stanja tvojega prijatelja kako se bo odločil

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe mar 09, 2007 1:01 pm

Hja vidm da bi ti rd tko. Glej ena pot je da kupiš papirje cca. 400evrov pač da si redno zaposlen in dobiš zadnje tri plačilne liste, in tud ko pokličejo v firmo bojo rekli da si zaposlen že najmanj 2 leti. Cenejša verzija je ta da imaš sabo polog (nekje med 15% in 35%) od vrednosti nakupa, osebno izkaznico, ter davčno številko. Zdej v LJ tega ne boš dobil, ker se use firme zavarujejo na polno, tako da poglej malo štajerski konec tam je veliko tega, samo ne se zaletet in preberi lizing pogodbo in predvsem poglej ker imaš 2vrsti lizinga, OPERATIVNI , ta je bolj za firme, se pravi daš polog, in mesečno odplačuješ avto in ko ti paše ga lahko vrneš, če pa hočeš da je na koncu tvoj moraš še nekaj plačati, tako da to vrsto lizing odpiši (sledi-->preberi pogodbo), drugi je pa FINANČNI lizing kateri je bolj ali manj za fizične osebe, se pravi polog (ponekod tudi brez), v 99% primerih polni kasko obvezni in pa pač odplačevanje na kokl cajta si pač uzameš, eni majo 5let največ neketari pa tudi 7let odplačilne dobe. Dosti lizing hiš ne daje lizinga na avtomobile starejše od 7let, to se tudi pozanimaj.

Sicer pa če hočeš da je avto sčasoma tvoj vzemi FINANČNI lizing, če ga hočeš samo v uporabo pa vzemi OPERATIVNI
če ne boš našo take firme, ki daje študentom, ti bom jaz pomagal poiskat, ampak naslednji teden, ker nimam cajta. Aja pa še to, stroški odobritve lizinga in razni papirji te bojo koštal cca. 600evrov.
lep pozdrav
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Pe mar 09, 2007 1:15 pm

Aha.No zanimalo me je, zato, ker sem od enih par ljudi slišal, da so kupli avto na lizing, pa jih niti vprašali niso, če so zaposleni ali ne, ker so pač imeli 30% polog.

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe mar 09, 2007 1:18 pm

sej sm ti napisu da se da, tu z 20% pologa, sam morš najdt tako lizing hišo, in v LJ je ne boš našel ---> štajerska
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe mar 09, 2007 1:38 pm

denyto je napisal/-a:Aha.No zanimalo me je, zato, ker sem od enih par ljudi slišal, da so kupli avto na lizing, pa jih niti vprašali niso, če so zaposleni ali ne, ker so pač imeli 30% polog.

Hvala za odgovore

Naj ti ljudje danes pokažejo to pogodbo, saj boš kmalu ugotovil, kako so jih(se) nategnili. V večini ugodnih variant je zadaj operativni lizing, kot je bilo že na povedano v prejšnjih postih. Pri operativnem lizingu pa je potrebno paziti še na letno število km, saj je vsak km čez predvideno letno kilometrino dodatno zaračunan. Poleg tega računaj še na polni kasko za vozilo staro xxx let....

Mislim, da je bolj racionalno počakati z nakupom še kako leto, saj so stroški za tako star avto katastrofalno visoki.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe mar 09, 2007 2:33 pm

Mislim, da je marsikaj odvisno od posamezne banke. Na SKB vem, da je za leasing potrebna samo osebna, davčna, ter kakršno koli dokazilo o zadnjih treh prilivih na TR. Seveda je potreben tudi ustrezno visok polog. Sam sem zaposlen sicer za določen čas pa vseeno dvomim, da bi mi na matični banki komplicirali pri odobritvi leasinga, če bi recimo napraskal vsaj 40% za polog, dohodka imam pa tudi krepko čez 1000 EUR na mesec(plača z dodatki).
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 Pe mar 09, 2007 2:47 pm

Am kukoprodajno daš overit. Mu daš začetno 1800eur, nadaljno odplačuješ(določta obroke in finance) in uverta pr notarju. Če ne odplačuješ ti zaplenjo vozilo. Mnde je tko. Al pa, če ti prodajelec zaupa, da mu nakazujes vsak mesec obrok, če si pošten seveda, tu ni nobene overjenosti torej lahk pride do konfliktov, ce sam zaseres. :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 09, 2007 3:08 pm

Lizing se za fizično osebo v nobenem primeru ne splača.
Drugo je če imaš npr. taxi podjetje.
Pred časom sem zasledil neke vrste lizinga, v katere imaš vključene vse stroške razen goriva - nove letne in zimske gume( ko jih znucaš), servise, polni kasko...vendar avto ob odplačanemu lizingu ni tvoj, kar je za firmo še nekako sprejemljivo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe mar 09, 2007 3:39 pm

To, o čemer govori bass, je vrsta poslovnega najema. Navaden leasing za fizične osebe je nekaj povsem drugega. Je pa vprašanje kaj se dejansko splača, vsekakor se ne splača avta vzet na keš, razen če dobiš res zelooo velik gotovinski popust. Najbolj se splača leasing v kakšnih kul akcijah, preostanek denarja, ki ni šel za polog pa investiraš nekam, da pokriješ obresti od leasinga in zraven še zaslužiš. Kupovanje avta na keš je redkost in bedarija oz. se splača še manj kot leasing.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe mar 09, 2007 3:43 pm

denyto je napisal/-a:Aha.No zanimalo me je, zato, ker sem od enih par ljudi slišal, da so kupli avto na lizing, pa jih niti vprašali niso, če so zaposleni ali ne, ker so pač imeli 30% polog.

Hvala za odgovore

Js sm kupil avto na lizing, vprašali me niso nič, ker njih ne zanima kdo placuje poloznice, samo da so plačane. Kupil sem pa nov avto.

Mam pa na NLB leasing Koper urejeno zadevo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe mar 09, 2007 3:58 pm

Po mojem folk tuki mal meša leasing pa kredit. Pri kreditu so strožji pogoji za odobritev, pri leasingu pa sploh ni panike, sploh pa ne ob večjem pologu. Za Renault lahko povem, da se da kupit nov avto tudi kot študent in brez poroštva na Renault financiranje(leasing) ob pologu 40%.

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Pe mar 09, 2007 4:15 pm

Sazo je napisal/-a:OPERATIVNI , ta je bolj za firme, se pravi daš polog, in mesečno odplačuješ avto in ko ti paše ga lahko vrneš, če pa hočeš da je na koncu tvoj moraš še nekaj plačati, tako da to vrsto lizing odpiši (sledi-->preberi pogodbo), drugi je pa FINANČNI lizing kateri je bolj ali manj za fizične osebe, se pravi polog (ponekod tudi brez), v 99% primerih polni kasko obvezni in pa pač odplačevanje na kokl cajta si pač uzameš, eni majo 5let največ neketari pa tudi 7let odplačilne dobe. Dosti lizing hiš ne daje lizinga na avtomobile starejše od 7let, to se tudi pozanimaj.

Sicer pa če hočeš da je avto sčasoma tvoj vzemi FINANČNI lizing, če ga hočeš samo v uporabo pa vzemi OPERATIVNI
če ne boš našo take firme, ki daje študentom, ti bom jaz pomagal poiskat, ampak naslednji teden, ker nimam cajta. Aja pa še to, stroški odobritve lizinga in razni papirji te bojo koštal cca. 600evrov.
lep pozdrav

Tudi opreativni lizing ima svojo dobo in ne mores avta kar vrnit ko se ti zazdi:roll: Je pa res, da je zadnji obrok odkupni (v kolikor zelis avto obdrzati) in naj ne bi presegal tržne vrednosti vozila ob koncu pogodbe.
Polni kasko ni zahtevan nikjer. Zahtevan pa je kasko z 1% odbitne franšize in obvezno je zavarovanje proti kraji ;)
Lizing načeloma lahko vzames na tako dobo, da starost vozila in doba odplačevanja ne presegata nekje 10ih let. Se pravi 5 let star avto gre še na 5 let financiranja.
Pri rabljenem vozilu je zahtevan polog nekje od 20% pa do 30%, tvoj prijatelj ima pa 1500€, mislim, da ne bo problema odobrit lizinga samo z osebno in davčno.

Aja pa še to, stroški priprave lizing pogodb so navadno med 1.5% in 2,5% in ne sanjaj o 600€ pri pogodbi vredni 5000€ :roll:

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Pe mar 09, 2007 4:16 pm

fifi je napisal/-a:Po mojem folk tuki mal meša leasing pa kredit. Pri kreditu so strožji pogoji za odobritev, pri leasingu pa sploh ni panike, sploh pa ne ob večjem pologu. Za Renault lahko povem, da se da kupit nov avto tudi kot študent in brez poroštva na Renault financiranje(leasing) ob pologu 40%.

Fiata lahko kupiš s 25°% pologa :P

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Pe mar 09, 2007 4:17 pm

bass je napisal/-a:Lizing se za fizično osebo v nobenem primeru ne splača.

Zakaj ne? Utemelji? Si primerjal obresti lizinga in kredita? Pa stroške zavarovanja enega in drugega? :roll:

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Pe mar 09, 2007 4:18 pm

Falco' je napisal/-a:zelo težko. če bi zastavil kaj na hipoteko, potem se bi dalo kaj zmenit.

Pri leasingu imaš itak avto zastavljen, oz. nisi pravni lastnik vozila ampak samo ekonomski. Zato pa ne rabis zastavljat hipoteke, ker je dejansko že avto pod hipoteko :D

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe mar 09, 2007 4:29 pm

Hehe, se vidi kako folk nima pojma, leasing je v bistvu ene vrste hipoteka, samo hipotekarni kredit je lahko samo na nepremičnine. Na avtu je pač to leasing, verjetno so še manjše razlike primerjalno, čisto praktično pa je to podobno. Fora je, da folk tuki mislim, da je leasing isto zajebano dobit kot kredit, kar niti pod razni ni res. Kredita na več let študent ne more dobiti niti pod razno brez poroka, leasing za avto pa lahko ob ustreznem pologu brez težav.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So mar 10, 2007 11:21 am

Fiat007 je napisal/-a:
Falco' je napisal/-a:zelo težko. če bi zastavil kaj na hipoteko, potem se bi dalo kaj zmenit.

Pri leasingu imaš itak avto zastavljen, oz. nisi pravni lastnik vozila ampak samo ekonomski. Zato pa ne rabis zastavljat hipoteke, ker je dejansko že avto pod hipoteko :D

to sem napisal za kredit! saj za lizing mi je jasno. :twisted: ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov