Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

patriot85
Nov uporabnik

Nasvet pri nakupu do 6000€

Napisal/-a patriot85 To mar 13, 2007 10:39 pm

Pozdravljeni!
Ker imate gotovo več izkušenj bi malo povprašal.
In sicer zadeva je taka: kupujem avto:). Pogoji pa so naslednji: obvezno turbodizlaš, klima, ne korejski, pa ne starejši kot 8-10 let.
In sicer imam v mislih Golf IV, Alfa 156 JTD, Seat ibiza, ford focus, ali kaj podobnega. morda tudi audi a4 starejši model. lahko je tudi malo razbit, ker je foter avtoličar.
A ima kdo slabe izkušnje z alfo? namreč nekaj slabih mnenj sem dobil nji, da se vse rabo zjebe (bolj pogosto kot pri drugih avtih) in me zanima če je to res, ker mi je avtko zelo všeč???
hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To mar 13, 2007 10:45 pm

Ne skrbi, to so govorice zavistnih. ;)
Kaj pa sploh želiš, pričakuješ od avta? Še to povej.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

patriot85
Nov uporabnik

Napisal/-a patriot85 To mar 13, 2007 10:50 pm

kaj pričakujem? da bi mi avtko tekel vsaj enih 5 let če se da z čimmanj problemi. drgač mi je alfa zelo všeč in jo za 6k € dobiš kar v redu, staro enih 6 let, pa z vso opremo. skor raj bi jo mel 1.9 kot 2.4, ker je za 2.4 kar se konjev tiče precej dražja registracija. drugače si ti zadovoljen z njo? se nič ne kvari?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To mar 13, 2007 11:29 pm

Izjemno sem zadovoljen, imam jo še malo pa eno leto.
Da še razbijem neresnični mit za katerega si verjetno slišal, češ da alfe pijejo olje: olja imam enako kot ob menjavi, ni bilo treba doliti niti kapljice, pa se že bliža servis (na 20.000km, jaz ga delam letno, pa tudi če je kak kilometer manj).
Od dieselskih motorjev velja jtd za enega najboljših, če ne celo za najboljšega, vgrajevali so jih tudi v ople in v saabe... Na alfa forumu še ni bilo zaslediti, da bi kdo tožil o resnejših težavah ali, da bi kakšen zaribal itd.

Servis je eden ugodnejših v tem razredu, redni je nekaj čez 100€, veliki cca. 380€, če se učlaniš v klub Alfa Romeo (20€/leto) imaš še dodatne ugodnosti pri večini slo. serviserjev...

Oglasi se kaj na forumu, je dosti napisanega-uporabi iskanje:
http://www.alfa-klub.com/modload.php?&c_mod=lastcnews

Če te pa še kaj zanima povprašaj na forumu dejanske lastnike, ne le kolege od bratrancev od tete, ki po navadi trosijo bedarije po principu "telefončki".
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov