Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Adelaide94
Nov uporabnik

Nakup Scenic II 1,6 16V automatic

Napisal/-a Adelaide94 Sr mar 28, 2007 10:33 am

Zanima me mnenje ob verjetnem nakupu Scenica II letnik 2004 (junij) 1,6 16V z avtomatskim menjalnikom. Prevoženih ima 45.000km. Drugače je dobro ohranjen s precej dodatne opreme (usnje, DVD,...)

"moti" me avtomatski menjalnik. Prvi občutek je da slabše potegne (če primerjam z Astro 1,6 16V), poleg tega pa je poraba goriva verjetno večja (potovalni računalnik je kazal 9l/100km). Koliko je tak avto vreden? A je cena 3,3M SIT previsoka?

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr mar 28, 2007 5:40 pm

cena se mi, takole na prvi pogled na zdi pretirana, sicer pa jo preveri na avto-netu. tistim cenam odbij kakšnih pet do deset odstotkov, pa boš dobil realno ceno, za koliko se prodajajo in kupujejo.

glede porabe na board kompjuterju pa, če je bila vklopljena trenutna poraba, je podatek popolnoma nemerodajen. ko pritisneš na plin poskoči na skoraj 30 litrov, ko stojiš na križišču, kaže nič...

pa še to. tukaj boš deležen kopice mnenje v stilu "bejž od renoja se kvarijo, boš več na servisu kot..."
takšne izjave jemlji z veliko rezervo
sam sem imel scenica dizla prvi model tri leta, prevozil čez 60kkm in bil z avtomobilom zelo zadovoljen, prav tako je pri hiši od starodavne katre pred tisoč leti vedno kak reno in ... brez problemov.

scenic je v svojem razredu še vedno zelo varen, inovativen in dobro opremljen avtomobil.
ko se enkrat navadiš na avtomatiko pa ti tudi to ne dela problemov.

če je avto dobro ohranjen in si siguren, da so km realni, če ga malo pogleda še kak mehanik in bo zadovoljen, je to to!
lp pilgrim

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Sr mar 28, 2007 6:06 pm

Motor je odličen, le cena je nastavljena previsoko. Preveri, če je bil poleg rednih servisov deležen še izrednih v času garancije. Če je njegova kartoteka skromna je vreden nakupa.

LP

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr mar 28, 2007 6:33 pm

odsvetujem avtomatski menjalnik na takšnem motorju.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr mar 28, 2007 6:41 pm

Lahk ti sam povem par izkušenj z avtomatskim menjalnikom. Kot prvo moreš vedet da avtomatski menjalnik nikakor ni za športno vožnjo (razen če je sekvenčni al robotozirani al karkol je že tisto :P ). Avtomatika moreš znati voziti, recimo če hočeš da ti zamenja v višjo brzino malo spustiš gas in ti zamenja, problem je z menjavami v nižje brzine, za bremzanje boš moral uporabljati bremze, saj boš z motorjem težko bremzal. Glede porabe pa ne verjamem da je pri avtomatiku večja, glede na to da mamo mi pri motorju 3.0 okoli 11l porabe.

Adelaide94
Nov uporabnik

Napisal/-a Adelaide94 Če mar 29, 2007 4:22 pm

Hvala za dosedanje nasvete.

Jah tale menjalnik me še mal matra. Saj je porabo kazal povprečno in se mi je zdela kar visoka. Nekaj takega žre moja Octavia 2.0 Skratka, upal sem na nižjo porabo.
Pri menjalniku se bojim okvar. A se to pogosto dogaja, je manj trpežen kot ročni?

Glede cene. A bi bilo 3 do 3,1M največ kar bi dal?

P.S.: A se prevožene km sploh da preverit?

LP!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če mar 29, 2007 5:06 pm

a ta menjalnik ma 4 prestave?
visoka poraba je verjetno posledica tega
jst bi zase raje kupil manual
drugo pa je novi 6 stopenjski avt. menjalnik od renoja- un je pa bombica
lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 29, 2007 6:42 pm

marjan novak je napisal/-a:Motor je odličen, le cena je nastavljena previsoko. Preveri, če je bil poleg rednih servisov deležen še izrednih v času garancije. Če je njegova kartoteka skromna je vreden nakupa.

LP

Ni rečeno. Če je imel v garanciji odpravljene vse napake, ki so se pokazale, je še toliko bolje, kot pa da jih bi sedaj novi lastnik popravljal.

Starejši 4-stopenjski avtomatiki so bolj za invalide, kot pa da bi zganjal udobno vožnjo z normalno porabo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če mar 29, 2007 8:46 pm

Avtomatski menjalnik naj te ne skrbi.

Če te tako zelo skrbi poraba, potem itak raje išči dizelaša.

Pa ne verjemi preveč potovalnemu računalniku, v renaultu so nenatančni, meni v cliotu kaže pol litra na 100 km preveč, dejansko avto ni tako požrešen...

Če kupuješ enoprostorca, je pomojem avtomatika zelo modra izbira ("športna vožnja" ? človek, enoprostorca kupuješ, ne se obremenjevat s s "športnostjo"...)

V glavnem, če je z avtom sicer vse ok in če ti je v osnovi ta motor všeč, si le privošči avtomatiko, pomoje boš čez čas zelo zadovoljen (pazi le, da ob naslednjem avtu najbrž ne boš hotel ročnega menjalnika in boš hotel avtomatik ;)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 02, 2007 8:29 am

Poraba 9l je za enoprostorca z 1.6-litrskim motorjem normalna. Bratov picasso pokuri ravno toliko, z navadnim menjalnikom.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po apr 02, 2007 8:35 am

kljukec je napisal/-a:a ta menjalnik ma 4 prestave?
visoka poraba je verjetno posledica tega
jst bi zase raje kupil manual
drugo pa je novi 6 stopenjski avt. menjalnik od renoja- un je pa bombica
lp

In kaksna je razlika me 4st in 6st menjalnikom? Razen dveh brzin? Ker samo zaradi dveh brzin vec ne bo pil manj, razen ce je se kaj drugega...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 02, 2007 9:42 am

V udobju ni praktično nobene razlike, zgolj odzivnost je večja, marsikomu se zdijo 6-stopenjski avtomati preveč "nervozni".

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr apr 11, 2007 11:31 pm

Jst bi reku da je z avtomatskim menjalnikom in 1.6 16V motorjem 9l porabe clo pod povprečjem konkurence. Mogoče bi si omislu močnejši motor z avtomatiko? Avtomatski menjalnik dostkrat dost zamori motor. Za tvoj primer ne vem, kako pa kaj, sm pa slišu da je ta nov 6-gear Proactive majka. Ta star je bil pa mal len baje. Sam če nisi preveč zahteven, bi se mogl izidt. Scenic pa tko al tko ni športnik - visoko težišče in mehko vzmetenje naredita svoje..

Lp!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov