Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Jaz vozim avto iz Belgije, to ti pove koliko dam na "slovenski" avto.
Slovenija je država kmetov.
Za kmete nas imajo proizvajalci avtomobilov, ki za naš trg namenijo drugorazredne avtomobile, za kmete nas imajo mobilni operaterji, ki nam prodajajo B-klaso mobitelov itd, itd, itd...
Kar se mene tiče- kmet tudi kmečko vozi, če je avto uvožen je to zame kvečjemu prednost prednost.
Še vsak albanec na avtosejmu ve, da je nemški golf 2 dizel boljši od bosanskega TAS-a, če mislite, da je danes kaj boljša situacija se motite - evropa nas ima na tihem še vedno za balkance.
Mojster Miha je napisal/-a:bass je napisal/-a:Jaz vozim avto iz Belgije, to ti pove koliko dam na "slovenski" avto.
Za kmete nas imajo proizvajalci avtomobilov, ki za naš trg namenijo drugorazredne avtomobile, za kmete nas imajo mobilni operaterji, ki nam prodajajo B-klaso mobitelov itd, itd, itd...
Kar se mene tiče- kmet tudi kmečko vozi, če je avto uvožen je to zame kvečjemu prednost prednost.
Še vsak albanec na avtosejmu ve, da je nemški golf 2 dizel boljši od bosanskega TAS-a, če mislite, da je danes kaj boljša situacija se motite - evropa nas ima na tihem še vedno za balkance.
![]()
Zgleda, da si z znanjem in informiranostjo na ravni GOLF-a druge generacije. Če stvari ne poznaš bodi raje tiho.
Za informacijo : novejši GOLF-i za Slovensko tržišče - 5, 4 ... . genearacije so narejeni v različnih državah EU, med drugim tudi v Nemčiji - in GOLF narejen za SLO tržišče, ne glede na tovarno kjer je narejen se v kvaliteti ne razlikuje od ostalih.
Pa tudi za kvaliteto TAS-ovih GOLF-ov se ti ni treba bat - po zanesljivosti in kakovosti izdelave so bili boljši kot ALFE tistih časov![]()
LP
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:bass je napisal/-a:Jaz vozim avto iz Belgije, to ti pove koliko dam na "slovenski" avto.
![]()
Zgleda, da si z znanjem in informiranostjo na ravni GOLF-a druge generacije. Če stvari ne poznaš bodi raje tiho.
Za informacijo : novejši GOLF-i za Slovensko tržišče - 5, 4 ... . genearacije so narejeni v različnih državah EU, med drugim tudi v Nemčiji - in GOLF narejen za SLO tržišče, ne glede na tovarno kjer je narejen se v kvaliteti ne razlikuje od ostalih.
Pa tudi za kvaliteto TAS-ovih GOLF-ov se ti ni treba bat - po zanesljivosti in kakovosti izdelave so bili boljši kot ALFE tistih časov![]()
LP
In nekje 7x počasnejši tudi
Stari moj ozri se malo po cesti pa se rukni po glavi, ker je tasov neprimerno več na balkanu kot nemških g2d.
Glede kvalitete novejših golfekov se pa kar tolaži... so vsi slabši od g2d
Če logično sklepamo, je dejansko ta model nazadoval po zanesljivosti (za razliko od italijank) - res dober dosežek vag-a!
adis je napisal/-a:osebno bi kupil avto iz tujine....zakaj? zaradi cene ki je prvo veliko nižja kot ta ki je tukaj za isti avto, res da ima ta več km prevoženih kot slo avto, ampak treba se je vprašat, ALI JAZ/MI KUPUJEMO AVTO KATEREGA BOMO GLEDALI KAKO LEPO STOJI NA DOVOZU/PARKINGU ALI GA DEJANSKO MISLIMO UPORABLJATI TER DELATI KM NA NJEM KER JE ZATO NAREJEN AVTO DA SE Z NJIM PELJEMO NE PA DA SI RAZBIJAMO GLAVO IZ DNEVA V DAN KOLIKO KM SMO NAREDILI OZ. JE NEKDO DEJANSKO NAREDIL NA NJEM..........in drugi razlog zakaj bi ga kupil so ceste v tujini ker je tam veliko veliko manj lukenj in večina teh avtov dela km-je na avtocestah, ki so v boljšem stanju kot v slo, videl sem ceste italije,švice,nemčije,avstrije ter drugih balkanskih držav
davorkat je napisal/-a:adis je napisal/-a:osebno bi kupil avto iz tujine....zakaj? zaradi cene ki je prvo veliko nižja kot ta ki je tukaj za isti avto, res da ima ta več km prevoženih kot slo avto, ampak treba se je vprašat, ALI JAZ/MI KUPUJEMO AVTO KATEREGA BOMO GLEDALI KAKO LEPO STOJI NA DOVOZU/PARKINGU ALI GA DEJANSKO MISLIMO UPORABLJATI TER DELATI KM NA NJEM KER JE ZATO NAREJEN AVTO DA SE Z NJIM PELJEMO NE PA DA SI RAZBIJAMO GLAVO IZ DNEVA V DAN KOLIKO KM SMO NAREDILI OZ. JE NEKDO DEJANSKO NAREDIL NA NJEM..........in drugi razlog zakaj bi ga kupil so ceste v tujini ker je tam veliko veliko manj lukenj in večina teh avtov dela km-je na avtocestah, ki so v boljšem stanju kot v slo, videl sem ceste italije,švice,nemčije,avstrije ter drugih balkanskih držav
Si si že sam odgovoril. Vzami ceno uvoženega vozila,odštel 2-4 tisoč EUR (stroški+zaslužek preprodajalca) in poglej kaj dobiš za tak dnar v tujini (www.mobile.de). Ne verm zakaj bi bil ohranjen in brehiben avto (z več opreme) v tujini cenejši kot pri nas? Vsi vemo kaki skopuhi so npr. Nemci, a pr avtih so pa čist radodarni kar se EUR-ov tiče![]()
![]()
.
Moj oče vozi avtomobile s tovornjakom in nič kolikokrat je pripeljal rabljene avte iz Italije, Belgije oz. Nemčije za naše dilerje in to je pop njegovih besedah katastrofa, v povprečju jih od 10 avtov dva ne vžgeta in jih s škripcom na kamion vlečejo pa to niso poceni avti, avte potem pri nas ličarsko obdelajo, zavrtijo kilometre,... DA JIH LAHKO DRAŽJE PRODAJO.
vsaka čast izjemam (če sploh so)...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... novo+mesto
skratka jst ti želim velik srečee pa obvezno mehanika zravn.
LP D
Mojster Miha je napisal/-a:davorkat je napisal/-a:adis je napisal/-a:osebno bi kupil avto iz tujine....zakaj? zaradi cene ki je prvo veliko nižja kot ta ki je tukaj za isti avto, res da ima ta več km prevoženih kot slo avto, ampak treba se je vprašat, ALI JAZ/MI KUPUJEMO AVTO KATEREGA BOMO GLEDALI KAKO LEPO STOJI NA DOVOZU/PARKINGU ALI GA DEJANSKO MISLIMO UPORABLJATI TER DELATI KM NA NJEM KER JE ZATO NAREJEN AVTO DA SE Z NJIM PELJEMO NE PA DA SI RAZBIJAMO GLAVO IZ DNEVA V DAN KOLIKO KM SMO NAREDILI OZ. JE NEKDO DEJANSKO NAREDIL NA NJEM..........in drugi razlog zakaj bi ga kupil so ceste v tujini ker je tam veliko veliko manj lukenj in večina teh avtov dela km-je na avtocestah, ki so v boljšem stanju kot v slo, videl sem ceste italije,švice,nemčije,avstrije ter drugih balkanskih držav
Si si že sam odgovoril. Vzami ceno uvoženega vozila,odštel 2-4 tisoč EUR (stroški+zaslužek preprodajalca) in poglej kaj dobiš za tak dnar v tujini (www.mobile.de). Ne verm zakaj bi bil ohranjen in brehiben avto (z več opreme) v tujini cenejši kot pri nas? Vsi vemo kaki skopuhi so npr. Nemci, a pr avtih so pa čist radodarni kar se EUR-ov tiče![]()
![]()
.
Moj oče vozi avtomobile s tovornjakom in nič kolikokrat je pripeljal rabljene avte iz Italije, Belgije oz. Nemčije za naše dilerje in to je pop njegovih besedah katastrofa, v povprečju jih od 10 avtov dva ne vžgeta in jih s škripcom na kamion vlečejo pa to niso poceni avti, avte potem pri nas ličarsko obdelajo, zavrtijo kilometre,... DA JIH LAHKO DRAŽJE PRODAJO.
LP D
Tole se ti splača pogledat - malo za razmislek kakšni so lahko avtomobili v tujini
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=23184
Vsak avto (posebno rabljen) je namreč zgodba zase
LP
davorkat je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:davorkat je napisal/-a:adis je napisal/-a:osebno bi kupil avto iz tujine....zakaj? zaradi cene ki je prvo veliko nižja kot ta ki je tukaj za isti avto, res da ima ta več km prevoženih kot slo avto, ampak treba se je vprašat, ALI JAZ/MI KUPUJEMO AVTO KATEREGA BOMO GLEDALI KAKO LEPO STOJI NA DOVOZU/PARKINGU ALI GA DEJANSKO MISLIMO UPORABLJATI TER DELATI KM NA NJEM KER JE ZATO NAREJEN AVTO DA SE Z NJIM PELJEMO NE PA DA SI RAZBIJAMO GLAVO IZ DNEVA V DAN KOLIKO KM SMO NAREDILI OZ. JE NEKDO DEJANSKO NAREDIL NA NJEM..........in drugi razlog zakaj bi ga kupil so ceste v tujini ker je tam veliko veliko manj lukenj in večina teh avtov dela km-je na avtocestah, ki so v boljšem stanju kot v slo, videl sem ceste italije,švice,nemčije,avstrije ter drugih balkanskih držav
![]()
.
LP D
Tole se ti splača pogledat - malo za razmislek kakšni so lahko avtomobili v tujini
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=23184
Vsak avto (posebno rabljen) je namreč zgodba zase
LP
Avto je super.
1. Sam ga je šou tip sam iskat in ga osebno prevzel od lastnika !!! Jst sm opozoril na uvoznike rabljenih avtov.
2. Še vedno trdim da je enako ohranjen in vzdrževan avto v Nemčiji pribl. enako drag.
LP Davor
Mojster Miha je napisal/-a:bass je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:bass je napisal/-a:Jaz vozim avto iz Belgije, to ti pove koliko dam na "slovenski" avto.
![]()
LP
In nekje 7x počasnejši tudi
Stari moj ozri se malo po cesti pa se rukni po glavi, ker je tasov neprimerno več na balkanu kot nemških g2d.
Glede kvalitete novejših golfekov se pa kar tolaži... so vsi slabši od g2d
Če logično sklepamo, je dejansko ta model nazadoval po zanesljivosti (za razliko od italijank) - res dober dosežek vag-a!
Spet dokazuješ, da si ostal na ravni GOLF-a 2 - ne klati bedarij, ker boš zgol kmet izpadel
Normalno da je več tistih iz TAS-a, ker je bila takrat druga tržna politika kot danes - te pa verjetno ne zanima kako je bilo , zato pustimo to pri miru.
Glede novejših GOLF-ov spet "streljaš v prazno" - po statistikah zanesljivosti spadajo med najboljše, novejši letniki (2004, 2005) so zanesljivejši kot "tradicionalni" pojem kakovosti - TOYOTA - da bo to kdaj ALFA dosegla je lahko samo sanjaš - Italijan je Italijan tu ni pomoči
http://www.autoservicepraxis.de/fm/2353 ... eich05.gif
Malce se zresni![]()
LP
Mojster Miha je napisal/-a:bass je napisal/-a:Jaz vozim avto iz Belgije, to ti pove koliko dam na "slovenski" avto.
![]()
LP
Templar je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:bass je napisal/-a:Jaz vozim avto iz Belgije, to ti pove koliko dam na "slovenski" avto.
![]()
LP
Bass ima prav. Slovenija še vedno spada v "2 območje" in to ne samo ko gre za nove avtomobile ampak tudi dosti ostalih proizvodov.
Tovarne kjerkoli imajo vodno linije razporoejene v več kakovostnih razredov. Tisti kjer je največ kontrole in gredo noter samo najbolj preverjeni deli gredo na najbolj konkurenčna tržišča z zahtevnim trgom. Dokler je v Sloveniji največja sreča imeti 4 leta starega dizelskega pasata/golfa uvoženega iz Nemčije se tudi ne bo nekih hudih sprememb. Pri nas se preprosto proda premalo novih avtomobilov, kupna moč je manjša kot drugje pa še trg od leta 95 vztrajno stagnira. Pri nas so edini v verigi proizvodnje in prodaje novih avtomobilov ki se jim gre za večjo prodajo uvozniki, pa še ti se zadnje čase bolj ukvarjajo z dnevnimi registracijami velikih količin novih vozil ki jih potem takoj izvozijo in tako umetno napihujejo tržni delež.
Glede različnih kvalitet; Konkreten primer je bil en čas nazaj tudi dalo prebrati od nekoga ki je delal/dela v Revozu ki je lepo povedal kakšni so bili Clioti ki so šli na zahod in kakšni so ostajali v SLO. Če se pa še spomnite slike iz leta 2004 ko se je videlo da so Renaultovi(pa ne samo njihovi) avtomobili prihajali k nam z nalepko da so za Jugoslavijo-Slovenia.
Drug konkretni primer osebno poznam je Gorenjem. Delavci Gorenja ki lahko si vsi dajo pripeljat Gorenjeve proizvode zase nazaj iz Nemčije ker ne samo da so tam okoli 20% cenejši ampak so tam tudi drugače-bolje narejeni, in še več in dosti več funkcij imajo.
To da smo v EU ne pomeni za pol štamprla mlačne vode. Slovenija je za proizvajalce česarkoli (tudi domače) še vedno "banana republika" in verjetno se to ne bo v kratkem spremenilo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov