Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Mazda 6 -vs- passat

Napisal/-a scuba To apr 10, 2007 8:30 pm

Ker sem zasledil da se da dobiti mazdo 6 karavana disel motor letnik 2004 za nekje isti denar kot passata varianta 1.9 tdi-ja tudi isti letnik, me zanima kaj menita o tej primerjavi. Se mi pa zdi da so mazde z malo manj prevoženimi kilometri. Ne vem če je preverjena informacija baje da diesel v mazdi ni mazdin motor pač pa bi naj bilo nekaj skupnega z fordom????

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 10, 2007 9:43 pm

hm, težka izbira med tema 2 modeloma, predvsem zaradi tega ker sta oba avta zelo dobra, lepa in vzdržljiva, seveda bo tukaj kar nekaj mnenj za mazdo oz. passata.
moje mnenje je to, da je pri teh 2 avtih treba gledat najbolj to, kako se avto sam obnese na cesti, njegove vozne lastnosti, udobje, cena servisov........itd....
mislm tudi da oba avta spadata v isti cenovni razred, tako da tisti, ki se bo odločil za nakupu recimo enega od teh 2 avtov se bo odločil samo zaradi izvora avta iz katere države prihaja ali japonska ali nemčija, mogoče se pa tudi motim

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To apr 10, 2007 9:52 pm

sej nimaš kaj falit nikoder...sam jaz bi mel raj mazdo...ne zdej takoj napadat sam passata ma vsak ta drugi ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To apr 10, 2007 9:57 pm

im nobody je napisal/-a:sej nimaš kaj falit nikoder...sam jaz bi mel raj mazdo...ne zdej takoj napadat sam passata ma vsak ta drugi ;)

Ne da bi te napadal, samo zakaj misliš da ga ima vsak drug? Mogoče ker je dober in zanesljiv avto ;)

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr apr 11, 2007 11:35 am

o servisiranju avtov:

če voziš avte na redne servise - moj komentar nima veze.

če obiskuješ popoldance...si pri VW-ju v veliki prednosti.

nič nisi napisal kater motor dobiš v mazdi...pa katerega v passatu..dizel ni ravno dizel vse povprek.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Mazda 6 -vs- passat

Napisal/-a esem Sr apr 11, 2007 11:45 am

scuba je napisal/-a:.... Ne vem če je preverjena informacija baje da diesel v mazdi ni mazdin motor pač pa bi naj bilo nekaj skupnega z fordom????

To je že dolgo znano, da so mazdini dizli Fordovi (mislim, da malo obdelani), ki so pa spet plod skupnega razvoja s PSA. So common rail in veliko bolj uglajeni od Passatovih (zato in zaradi cene gre tudi VW sedaj na common rail), morda je poraba kakšen dl večja, moč podobna (več kot zadostna). Vzemi Mazdo oz boljše ohranjenega za isti denar.

Evo še en primerjalni test Autobilda, žal iz leta 2002
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_seite=7

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr apr 11, 2007 1:39 pm

no ja...gre na common rail zaradi zagotavlanja eko norm. Ne zato ker bi bila tehnologija tako zastarela.

Ker razen tega da so common rail malo tišji drugi prednosti nimajo (vsaj jaz jih nisem zasledil).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 11, 2007 1:59 pm

Ni treba verjet vsakemu PR balončku. Predvsem je PD sistem dosti dražji od CR in to je glavni razlog. Tudi neuglajenosti (robatosti) ni za odpisat - to postaja že moteče za nekatere (in tudi za ugled znamke, saj je omenjano v skoraj vseh primerjalnih testih). Če bi šlo za ekologijo, bi še nekaj let delali PD. Če bi se jim splačalo...

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Sr apr 11, 2007 2:11 pm

Če bi izbiral bi izbral rajši 6-ko z 100kW ker sem itak v istem rangu pri plačilu zavarovanja, s slabšo ki ima nekje 84 kW. Če bom pa ostal na tem da vzamem passata pa se mi zdi boljša varijanta 96 kW. Mogoče kakšen namig oz. link kje bi dobil teh. podatke za 6-ko.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr apr 11, 2007 2:36 pm

Passata, ker mi je bolj udoben in bolj prijeten znotraj (predvsem ni tako plastičen). Glede mašine pa vemo, da je 1.9tdi tehnika že dodobra preizkušena in ni problematična. Po drugi strani pa tudi Mazda slovi po zanesljivosti. Oba sta dobra avtomobila, po okusu izberi.

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Če apr 12, 2007 7:15 am

na vsak način bo najbolje če z vsakim narediš kak krog....se boš precej lažje odločil.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če apr 12, 2007 7:20 am

Sonny je napisal/-a:Passata, ker mi je bolj udoben in bolj prijeten znotraj (predvsem ni tako plastičen). Glede mašine pa vemo, da je 1.9tdi tehnika že dodobra preizkušena in ni problematična. Po drugi strani pa tudi Mazda slovi po zanesljivosti. Oba sta dobra avtomobila, po okusu izberi.

Nebi se sploh vtikal, a se nikakor ne morem strinjat s napisanim...

Passat je bolj udoben? A si ga ti že peljal? Pa govorim iz lastnih izkušenj, sem ga imel. Da ne govorimo o legi na cesti, seveda stock. Še dobro, da ima tok sistemov, da te na cesti držijo... :?
Materiali notranjosti (plastika) so primerljivi z Mazdo.

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Če apr 12, 2007 9:14 am

RR je napisal/-a:
Sonny je napisal/-a:Passata, ker mi je bolj udoben in bolj prijeten znotraj (predvsem ni tako plastičen). Glede mašine pa vemo, da je 1.9tdi tehnika že dodobra preizkušena in ni problematična. Po drugi strani pa tudi Mazda slovi po zanesljivosti. Oba sta dobra avtomobila, po okusu izberi.

Passat je bolj udoben? A si ga ti že peljal? Pa govorim iz lastnih izkušenj, sem ga imel. Da ne govorimo o legi na cesti, seveda stock. Še dobro, da ima tok sistemov, da te na cesti držijo... :?

No tu pri tvoji izjavi se pa jaz ne strinjam - lega na cesti

Kaj te moti oz. kake reference imaš da to pišeš (mislim passat v primerjavi s kerim avtom?)
Mam passata 3BG - avto je limuzina. Nevem kaj si ti počel z avtom, vendar jaz sem veliko na cesti, niti 1× nisem imel problemov z lego na cesti. Avto je tudi stock - razen tega da ima 225/45 17" gume gor. Nebom rekel da se lahko primerja s športnimi avti glede lege na cesti - se ne, ker avto ni bil namenjen za dirkanje oz. izvajanje akrobacij po cesti. Če pa ti izvajaš kake extreme na cesti pa te tu pa tam zanese pa nevem no :roll:

Jaz bi kupcu vsekakor priporočal, da se vsede v oba avta in ju sproba. Navsezadnje se bo on vozil z avtom in ne mi ko ga nagovarjamo za kerega se naj odloči.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Če apr 12, 2007 10:16 pm

RR je napisal/-a:

Ja, ga imamo pri hiši. Sicer je spuščen ampak govorim le o udobju (sedeži, požiranje neravnin, menjalnik, položaj voznika...) . Meni je super avto.
Tudi npr. kolega, ki je delal dve leti kot šofer in je prevozil še in še kilometrov z vrsto avtomobilov mi vedno, ko se voziva z passatom, reče, da mu je bilo še najljubše vozit passata (karavana). Res, da ni vozil nekih blaznih mercedezov ipd. ampak bolj v rangu nove bmw 5ke, sharana, neke ople, scenic, passati...
Plastika predvsem vizualno, cela srednja konzola npr. pri Mazdi (čeprav na otip mi tudi ni ravno naj). Jaz osebno prav zaradi tega ne bi vzel Mazde, čeprav je sicer lep avto in res zanesljiv.

Seveda, kot je bilo že stokrat napisano, naj človek sam poskusi in se nato odloči.

Gaso
Nov uporabnik

Napisal/-a Gaso Po jan 21, 2008 4:47 pm

Malo pozno ampak vseeno. :D

Sam sem bil lastnik Passata 1.9TDI 110HP + chip tunning, Karavan, Fourmotion, Hightline, naredil z njim 100.000 km in sem trenutno lastnik mazde 6 136CD GT in tudi na njej imam 100.000km.
Moje izkušnje s pasatom so bile naslednje: Lega na cesti bistveno boljša, vendar je treba vedeti da je bil 4x4, zato ni lih dobro primerjati z 6. Poraba pasata 4x4 6.1 L/100km kmbinirane vožnje, Mazda 6 porabi pri enakem stilu vožnje, 7.1 L/100km. Izdelava notranjosti bistveno boljša pri passatu, boljša plastika, kvalitetnejši materiali, dizajn, ...., pri mazdi, plastika na vratih pretanka, skoraj noben plastični del ni pritjen, armaturka cenena, sedeži slabši kot v passatu. Zunanji izgled mi je pri mazdi boljši, mislim da so masko dobro zadeli in ji dali športni videz. Glede pločevine in kvalitete barve, podvozja, je sama izdelava pri passatu bila boljša, pri mazdi imam probleme z rjavenjem podvozja, in jeklenih prečk na zadnjih oknih(trikotnih), originalna alu platišča so se mi na mazdi že zluščila. Motor pri Mazdi je tišji uglajenejši, ne pije nič olja med servisnim intervalom, pri passatu sem moral dolivati 0.7L med servisnim intervalom, serviser pa mi je odgovoril da je to normalno. Pri passatu mi je urezala turbina na 99 tisoč km, tudi pri bratovi mazdi 6 je urezala turbina nekje na 80 tisoč kn, na mojem še deluje.
Najbolj me je razočarala elektronika v Mazdi 6 ESP, ESC, Traction control, mislim da je v prospektu omenjenih enih 5 sistemov, ampak delujoč je edino ABS, vse ostalo pa se vklopi prepozno in kakšnega drugega efekta kot prižiganje lučk na armaturki nima, govorim zato, ker sem se na lastne oči prepričal kako bi elektronika morala delovati, test je bil z Mercedes E 320CDI, mazda ima elektroniko zanič. Na Mazdi sem imel probleme tudi z xenonskimi lučmi, menjal sem luč že 3 krat, tu mislim da so imeli neko serijsko napako, ki pa so jo odpravili, sedaj mi ni crknila luć že 3 leta, prej sem menjaval na pol leta. Kar se servisnih uslug tiče, VW(Porshe LJ) je bistveno bolj profesionalen od AC Cosmos v LJ, v AC Cosmosu, ti rečejo da te pokličejo ko bo avto gotov, ko jih pa čez 2 dni pokličem, pa pravijo de je avto bil gotov že včeraj, še nikoli me niso oni poklicali, kdaj lahko pridem avto iskati, pri VW pa so se držali tistega kar so rekli, prevzem avta pri VW traja 10min, pi Cosmosu pa kakšno uro ali več.

Če primerjam pasata in mazdo 6 bi se odločil ponovno za pasata, res pa je da sem imel 110HP pasata in mazdo 136HP, moram reči da je mazdin motor bistveno bolj živahen in ne potrebujem močnejšega motorja, vendar se je tudi za 110HP dalo živeti, le na avtobanu je bil malo len, diesli imajo dosti navora, pa dejanska moč pride do izraza čele na avtobanu.

Trenutno razmišljam: v kolikor bi se odločil menjati avto in kupil nekaj 20.000-25.000, bi se odločil za rabljenega Mercedes E 320CDI(Porabi manj goriva kot Mazda 6, ob mojem stilu vožnje), druga opcija pa je rabljen lexsus IS 220 diesel.

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers Po jan 21, 2008 5:45 pm

vzemi passata boljsi je 100x!!!
fotr ma sicer mazdo premacy L.2003 2.0 Ditd in je prav katastrofa od avta!!!!
pleh je rjast in garancija ne pride upostev ker ni redno servisiran na pooblascenih
servisih.....na servisu pravjo da imajo mazde l.03/04 tovarnisko napako in to je pleh!
motor je pa glasnejsi kot golf 3 dizel L.93....

toliko iz lastnih izkusenj!!!

LP
vers
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)

hribovc
Nov uporabnik

Napisal/-a hribovc Po jan 21, 2008 6:05 pm

težko se je odločiti med tema dvema. men je 6 še zmeraj bolj všeč-oblika ostalo?? Sam imam sicer mazdo 3 1.6 cd ima 80000 km je kar . (zelooooo dragi servisi, mislim da kar pretiravajo v lj. Kvaliteta izdelave in zanesljivost nista tisto kar sem od japonca pričakoval (2x zračni stabilizator, 1x senzor abs, prva amortizerja pri 72000km čakam kdaj bo začela rjavet
sem primerjal ceno servisa ženinga x. picassa 1.6 hdi pri 20000km je razlika 140 e v korist picasa pa naj bi imeli celo podobne motorje oba imata 92km

konec leta sem imel servis na mazdi -589 e me prav zanima ko bo picaso imel 80000 km kakšna bo cena. Trenutno mnogo bolj zadovoljen z citroenom

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 21, 2008 7:13 pm

vers je napisal/-a:vzemi passata boljsi je 100x!!!
fotr ma sicer mazdo premacy L.2003 2.0 Ditd in je prav katastrofa od avta!!!!
pleh je rjast in garancija ne pride upostev ker ni redno servisiran na pooblascenih
servisih.....na servisu pravjo da imajo mazde l.03/04 tovarnisko napako in to je pleh!
motor je pa glasnejsi kot golf 3 dizel L.93....

toliko iz lastnih izkusenj!!!

LP
vers

A pri VWju ti priznajo garancijo če servisiraš na nepooblaščenem servisu? To je pa nekaj novega...

rini
Novinec

Napisal/-a rini Po jan 21, 2008 7:33 pm

Gaso: Mercedes E 320CDI ima povprečno porabo nad 10 litrov. Je pa E aktualen od prenove naprej, torej z letom 2006/2007.

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Po jan 21, 2008 8:42 pm

Ne vem no najbrž bi izbrau mazdo ker mi je oblika zelu lepa kvaliteta armaturke se mi zdi zadovoljiva, čeprav mi je pa tud passat uredi avto sam mi je že mau dougočasen sploh notranjost pa tudi je res da v našem konc je že skor tulk passatu ku cliotov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: burek66 in 5 gostov