fušar je napisal/-a:Helov
Kar nekaj časa pregledujem tale del foruma in ste nekteri pravi svetovalci na področju avtomobilov, zato sem se odločil, da povprašam še tukaj po koristnih informacijah. Ravno pred kratkim sem opravil vozniško, zato sem se odločil, da si takoj nabavim en soliden avto do res max.1300€, ker finance ne dopuščajo pa tud veliko sem dal za izpit poleg tega pa je avto še potrebno registrirat, opravit kakšne mali servis itd zato pa imam še nekaj dodatnega denarja.
Torej, osredotočam se na avtomobile, ki so dokaj vredu, pocen za vzdrževanje,dost kvalitetni,varčni itd.
Zaenkrat se nagibam na znamko reno clio starejši letnik me pa nekaj tukaj zanima na www.poraba.com sem pregledal, koliko kaj porabi recimo avto l.94 1.2 porabi več goriva (okol 6,5l-7l) kot 1.4 motor razlika je tudi ta, da recimo l.96 1.4 motor porabi skoraj 5,8l, ali je to kakšne point v spremembi motorja. Zanimam se tudi za nakup hjunday accenta ravno tako 1.3 motor, ker so varčnejši od 1.5 motorja.
V končni fazi bi si rad nabavil avto do 1400 cmm,ker so bolj varčni. Pomebno je tudi, da so rezervni deli dost pocen.
Kaj mi zaene avte še svetujete, kokretno me ne zanimajo znamke, malce me vleče samo oblika vozila recimo ax-a ne maram, ker mi je grd.
Mesečno delam kilometrov med 1500-2000km toda bolj okol 1500km.
Dobrodošli nasveti
nebivedu je napisal/-a:Dej nehite že srat z golfom, ki je podn od avta. 100 let stara tehnologija, pa ima samo 4 gume in volan za ceno avta, v katerem dobiš klimo in vso opremo zraven.
Golf je j**c, dejte to že enkrat dojet, bazira na golfu 1 in 2 , ki nista imela konkurence v kvaliteti za tiste čase. Od tod bedna mentaliteta, ker fičota, yugota, stoenke al pa katrce nisi mogel primerjat z golfom - je bil takrat golf res mnogo boljši, ampak danes so ga pa prehiteli celo v fiatu.
Mojster Miha je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Dej nehite že srat z golfom, ki je podn od avta. 100 let stara tehnologija, pa ima samo 4 gume in volan za ceno avta, v katerem dobiš klimo in vso opremo zraven.
Golf je j**c, dejte to že enkrat dojet, bazira na golfu 1 in 2 , ki nista imela konkurence v kvaliteti za tiste čase. Od tod bedna mentaliteta, ker fičota, yugota, stoenke al pa katrce nisi mogel primerjat z golfom - je bil takrat golf res mnogo boljši, ampak danes so ga pa prehiteli celo v fiatu.
Predvsem ga ti nehaj srat !
Če tebi GOLF ni všeč, to še zdaleč ne pomeni, da je podn od avta.
Prej bi, glede na znana in zlahka dokazljiva dejstva o GOLF-u, to pomenilo, da je na nivoju podna je tvoje znanje o tem avtomobilu in so temu primerno bedne tvoje izjave![]()
LP
Joie de vivre! je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Dej nehite že srat z golfom, ki je podn od avta. 100 let stara tehnologija, pa ima samo 4 gume in volan za ceno avta, v katerem dobiš klimo in vso opremo zraven.
Predvsem ga ti nehaj srat !
Če tebi GOLF ni všeč, to še zdaleč ne pomeni, da je podn od avta.
Prej bi, glede na znana in zlahka dokazljiva dejstva o GOLF-u, to pomenilo, da je na nivoju podna je tvoje znanje o tem avtomobilu in so temu primerno bedne tvoje izjave![]()
LP
Moja deklina je imela golfa trojko, avto je dobila od staršev in ni bil nikoli razbit, pa vendar je bil pri svojih 12 letih pregnit do konca. Vsak drug avto bi šel najbrž naravnost na odpad, golfa pa je prodala za neverjetnih €1100... Toliko o vrednosti teh j**c.
Jaz bi kupil ZX-a, za 1300 dobiš najboljšega kar ga Slovenija premore, nič ne gnije in se bolje pelje kot golf. Pazi edinole na štandgas motorček (Bosch!) in zadnji most, ostalo pa mislim da ni problematično. Moraš vzeti 1.4i, ker je vzdrževanje neverjetno poceni, praktično na nivoju AX-a.
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 9 gostov