Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Suzuki baleno

Napisal/-a hous3r Pe apr 27, 2007 11:53 am

Pozdravljeni.

Stric prodaja Suzuki baleno (sedan verzijo), letnik 97 z 125000km za 2000EUR, vem da ga je pazil in je lepo ohranjen.
Je pa tko da ni še naredil glavnega servisa. Kar je bilo za popravit, je sam naredil (katalizator in zavorni diski), drugega ni bilo.

Zanima me, kaj morajo vse zamenjati pri glavnem servisu in koliko naj bi to približno stalo?

Zanima me tudi, koliko kaj stanejo deli za tak avtomobil...verjetno niso ravno poceni.
Kje bi lahko dobil barvo enako barvo kot je na avtomobilu (temno modra), da popravim par praskic?

hvala in lp
It's never good enough.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So apr 28, 2007 7:56 pm

glede barve, greš to majstra, ki meša barve in ti bo naštimal barvo. Jest jo grem iskat na drenov grič pri Ljubljani nekje in mi jo naštima.
Servis pa čimprej nared, ker ma avto ravno prav kilometrov.
Predhodnih je omenil, jermen,natezalec in vodan pumpa, zdej za vodna pumpa je ni mus zamenjat, če ne pušča ampak jest bi jo vseeno, najbolje boš naredu, če avto lepo zapelješ do mahenika in mu poveš, da je treba narest veliki servis pa bo on ocenil na podlagi stanja vozila kaj je treba menjat. lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Ne apr 29, 2007 9:08 am

Aha, poleg tega bi bilo verjetno še za zamenjati filter zraka, pa svečke, menjat olje...
A je dovolj samo barva za praske, ali je treba še kak lak na vrhu?

lp
It's never good enough.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne apr 29, 2007 12:25 pm

hous3r je napisal/-a:Aha, poleg tega bi bilo verjetno še za zamenjati filter zraka, pa svečke, menjat olje...
A je dovolj samo barva za praske, ali je treba še kak lak na vrhu?

lp

sam barvo daš pa je, sam pazi ko boš šel po barvo se včasih zgudi......, da ja barva malce svetlejša ali temnejša, ker avto ko je bil nov je imel novo barvo gor po parih letih pa barva zbledi oni pa ti naštimajo tako barvo ko je bil avto nov tako, da kakšne pikce ni problema se tudi po nekajkratnem pranju že malo manj vidi tud sonce sam za kakšne praske pa sm tud že sam nekaj flekal po avtu ampak zgledu grdo tako, če je avto dost opraskan ga lahko spoliraš(če so praske površinske ali pa daš štrihat.

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Po apr 30, 2007 1:33 pm

OK, hvala za odgovore.
Kje pa dobim številko barve? Kje na avtomobilu je napisana?

lp
It's never good enough.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po apr 30, 2007 6:23 pm

hous3r je napisal/-a:OK, hvala za odgovore.
Kje pa dobim številko barve? Kje na avtomobilu je napisana?

lp

ti ti bo pa majstr povedal, drugač pa pogleda v prtljažnik pod tapeto in tam je ena cifra

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Sr maj 09, 2007 11:08 pm

Jaz se pa zanimam za nakup Slika Suzuki Baleno Wagon 1.6 GLX-KLIMA-
ima kdo takšen model, a to je 16v? so dragi deli za te avtomobile, kako se vam zdi ti modeli ?

weta
Novinec

Napisal/-a weta Če maj 10, 2007 2:31 pm

samo proč od teh avtov. krtija v rangu vartburga.

sem ga imel, 4x4...stalne okvare menjalnika, vsakih 10 kkm. ni šel nikamor. 160 je bila znanstvena fantastika, pil je ogromno, okoli 12 litrov. ga je bilo treba stalno terat, sicer pa 1.6, mislim da 96 km. notranjost..obupna plastika takoj vsa podrsana itd.

da ne bo kdo rekel, da je bilo z avtom kaj narobe, nastavitve itd..avto je bil nov in redno servisiran..

jaz ga osebno ne maram niti videt več, ne pa še vozit. če pa komu paše, pa kar.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Če maj 10, 2007 8:43 pm

to si moral met pa hudo smolo. Men serviser, ki šraufa večinoma Suzukije, še nikoli ni rekel slabe besede čez Balenota. J*** ga. Si naletel...
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Če maj 10, 2007 10:18 pm

hmm sem bil kar malo šokiran ko sem bral weta tvoj komentar, ...jaz sem drugače razmišljal tako, da je vredu avto ker je pač japonec, pa ker teh avtomobilov ni veliko je težko dobit rabljene dele iz avtoodpadov oz neoriginalne dele, zato bi bilo vzdrževanje drago, zdaj ne vem kaj se bom odločil, verjetno ne bom nič kupil navsezadnje :lol:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 11, 2007 9:16 am

Zaradi enega posta si boš premislil in stisnil rep med noge, namesto da bi že enkrat ga kupil, da ti ga kdo ne spelje pred nosom. Nič dražji ni za vzdrževati kot kera EU znamka.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 So maj 12, 2007 8:56 pm

kolega je imel dva bolenota 1,6 4x4 in pri obeh je pri 160,000 km crknil visco ki pa ni pocen zadeva tko da ima zdaj wv

lp
love alfa

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 12, 2007 10:12 pm

Tomi000 je napisal/-a:hmm sem bil kar malo šokiran ko sem bral weta tvoj komentar, ...jaz sem drugače razmišljal tako, da je vredu avto ker je pač japonec, pa ker teh avtomobilov ni veliko je težko dobit rabljene dele iz avtoodpadov oz neoriginalne dele, zato bi bilo vzdrževanje drago, zdaj ne vem kaj se bom odločil, verjetno ne bom nič kupil navsezadnje :lol:

jest sem imel suzukija in so bili deli dragi kot, da bi bili zlati, orginalne se da dobit, ponaredkov je malo, rabljeni deli pa so lahko napaka (mačk v žaklju).
Tako, da deli so dragi, sam kaj boš pa popravljal, če pa itak skor nič ne crkne

borisrd
Nov uporabnik

Napisal/-a borisrd Sr maj 16, 2007 1:51 pm

Imel sem enakega balenota karavana osebno sembil zelo zadovoljen s tem avtomobilom
Popravila
- mikro jermneni od starosti so cvilili ko sem vzgal avto
- menjava olja in filtrov
Preden sam ga prodal bi bilo potrebno popraviti zaganjac
Glede druge predstave se strinjam da malo zatika. Poraba pa nibila nič kaj huda nekje okrog 7 litrov

Posneje sem kupil Daewoo Nubiro 1.6 karavan ampak to je druga zgodba in jo po 6 mesecih prodal.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr maj 16, 2007 2:10 pm

ja, štirikolesni pogon, 1.6 mašina in praba 7 litrov. predpostavljam da na avtovleki z vžganim motorjem, ker je šel menjalnik v maloro:))

meni je pil od deset dalje. ker ga je treba stiskat, da sploh spelje.ni bil pa problem ga spravit na 15 l na 100km

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Sr maj 16, 2007 2:11 pm

Jst mam balenota 1.3 letnik 95 pa morm rečt da je avto super za vozt, je mal bl mehak, problemov nism mev nobenih z njim glede mašine, so mi pa šli zglobi v maloro (desni je obnovljen), pa spodej podvozje zlo rado rjavi, še posebej sprednji in zadnji most. Na to pazi!! Jst sm mogu dat oba mostova pošvasat, da bo za en cajt. Aja, poraba je pa tam od 6 do 7 litrov. Ga pa prodajam zdj, če koga zanima. Ugodno :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov