Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

montblanc
Nov uporabnik

nakup renault Modus

Napisal/-a montblanc Pe maj 04, 2007 4:43 pm

Pozdravljeni. Zanima me, če ima kdo iskušnje z modusom dobre ali slabe, in na kaj je treba biti še posebej pozoren ob nakupu. Šibke točke?!

Uporabniški avatar
skoda
Nov uporabnik

Napisal/-a skoda Pe maj 04, 2007 6:10 pm

moje mnenje je tako malo avta za veliko ceno in če misliš doma šraufat ti ga odsvetujem

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe maj 04, 2007 6:19 pm

Avto je odličen. Mi ga mamo doma (1.4) in smo ful zadovoljni (tok tok). v dveh letih ni blo nikakršnih težav (razn pri voznikovih vratih je mal voda not tekla pri hudih nalivih, wtf?), drugač se pa nebi strinju z velik muske za mal avta. ;) če se peljejo 4 pa nimajo dost prtlage daš klop čist nazaj in dobiš uzad 2 zelo udobna sedeža.
Tko no, za 2 (al pa 3, sam more bit en majhen :P ) je odličen avto. ;)
Ja, je pa res, da če hočš zamenat žarnco, morš podret pol avta, dobesedno. :? motorni prostor je precej pokrit in ni šans, da prideš zraven luči. Sm pa gledu novga cliota in puntota pa se mi zdi da je vse precej isto.

Uporabniški avatar
pety
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pety Pe maj 04, 2007 7:19 pm

Doma ga imamo; verzija 1.4 16v dynamic lux. Sicer je bil malo dražji ampak za moje pojme vreden vsakega denarja. V dveh letih ni bilo nobenega problema, še niti žarnice nismo zamenjali :lol: , tak da super.

Poraba pri tem je nekje 8 litrov, s prižgano klimo in precej krat zelo težko nogo. :oops:

Drugače pa kolega ima mercedesa A za enkrat več denarja pa še malo manj prostora kot je v modusu, predvsem na račun spremenljivosti pozicije zadnjih sedežev.
Šraufal pa ga res ne boš sam ker ga tako kot večino novih avtov ne moreš več, ker je vse prirejeno serviserjem in njihovim posegom.
Še slikca:
Slika
Renault še ni slabega avta naredo.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe maj 04, 2007 9:08 pm

metallic je napisal/-a:Ja, je pa res, da če hočš zamenat žarnco, morš podret pol avta, dobesedno. :? motorni prostor je precej pokrit in ni šans, da prideš zraven luči. Sm pa gledu novga cliota in puntota pa se mi zdi da je vse precej isto.

kaj pa skozi notranji blatnik, tak ko pri emganu 2, negre?
Drugače mi je pa modus bol tak... v dost testih je bil nissan note boljši, v razmislek...
LP Rok

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So maj 05, 2007 6:16 pm

modus je v najnovejšem ADAC-ovem testu (Delo, sobota, 28. 4. 2007, priloga: Na kolesih), kjer ocenjujejo zanesljivost avtomobilov zasedel (za renaulta) presenetljivo odlično 3. mesto v svoji kategoriji, s čimer je prehitel recimo jarisa in veliko večino konkurence.
renault baje svoje slabše rezultate zadnjih let resno jemlje in dela na zanesljivosti svojih modelov.
modus je torej glede kvarljivosti trenutno eden najbolj zaneslivih avtomobilov.

Doma ga imamo približno pol leta, bencinski motor 1,4 16V. je sicer ženin avto, a sem navdušen in si ga skoz sposojam,. poraba je okrog 8 l, za vozilt je izredno mehek in prijeten, vidljivost je odlična, prostora za šest norih, prilagodljiva notranjost, sploh zadnja klop s premikom naprej, nazaj, pa levitev iz dveh v trisedežno in nazaj, predali in predalčki, luknja v sovoznikovem sedežu za torbo...
ter nenazadnje za ta razred dober zvok original radia.

ta avto pa res (kot so pravili za starega clia) ima vse, kar imajo veliki!

zame je modus renaultova boljša pogruntavščina zadnjih let - in mi ne gre v glavo, zakaj ga trg ni sprejel :shock: . prej smo imeli doma starega genialnega twinga in modus je prava zamenjava za njega, ne novi twingo, ki je hudo povprečje v množici enakih modelov.

modus je izredno varen, s petimi zvezdicami, šestimi blazinami in vsem ostalim.
nam ni žal, da nismo pretirano šparali in si omislili stekleno streho, občutek v avtu je zato še bolj svetel in odprt.
klima dela dobro, potegnil bi sicer za svojih skoraj 100 konjev lahko malo bolj, a to vsaj nam ni ne vem kako pomembno.
tiste žarnice, ki svetijo v ovinek, so na vijugasti večerni voznji domov in pri zavijanju v tesne garaže fina pogruntavščina.
armaturka in notranjost delujeta prijetno in v avtomobilu se fajn sedi, morda le malo previsoko za moj okus.
zadnjič sem z njim skočil (s štajerske) v trst in nazaj v par urah, in vožnja, sploh s tempomatom, je bila pri okoli 130-140 izredno prijetna in sproščujoča. po mestu pa je tako bomba. parkiranje z njim je pesem, tudi za žensko :P

aja: žarnice pa se tako in tako ne da menjati enostavno pri nobenem novem avtomobilu več.

modusa ti vsekakor iskreno priporočam!!!
lp pilgrim

Uporabniški avatar
skoda
Nov uporabnik

Napisal/-a skoda Ne maj 06, 2007 11:31 am

metallic je napisal:

Ja, je pa res, da če hočš zamenat žarnco, morš podret pol avta, dobesedno. Confused motorni prostor je precej pokrit in ni šans, da prideš zraven luči. Sm pa gledu novga cliota in puntota pa se mi zdi da je vse precej isto.

kaj pa skozi notranji blatnik, tak ko pri emganu 2, negre?

negre če hočeš zamenjat žarnico blatnk dol luč dol in zamenjat

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Ne maj 06, 2007 1:56 pm

@pety ta modus je pa edini lep modus kar sem jih vedel.kase boš sekiru če ga hočeš kupit saj pa je renault
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne maj 06, 2007 2:12 pm

pilgrim je napisal/-a:modus je v najnovejšem ADAC-ovem testu (Delo, sobota, 28. 4. 2007, priloga: Na kolesih), kjer ocenjujejo zanesljivost avtomobilov .....

Zakaj bi k sosedu gledal, če imamo mi to gor že od 25. aprila. Ne samo tu (dno 8. strani): http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=140

So pa res skoraj vsi novi Renaulti napredovali v zanesljivosti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov