modus je v najnovejšem ADAC-ovem testu (Delo, sobota, 28. 4. 2007, priloga: Na kolesih), kjer ocenjujejo zanesljivost avtomobilov zasedel (za renaulta) presenetljivo odlično 3. mesto v svoji kategoriji, s čimer je prehitel recimo jarisa in veliko večino konkurence.
renault baje svoje slabše rezultate zadnjih let resno jemlje in dela na zanesljivosti svojih modelov.
modus je torej glede kvarljivosti trenutno eden najbolj zaneslivih avtomobilov.
Doma ga imamo približno pol leta, bencinski motor 1,4 16V. je sicer ženin avto, a sem navdušen in si ga skoz sposojam,. poraba je okrog 8 l, za vozilt je izredno mehek in prijeten, vidljivost je odlična, prostora za šest norih, prilagodljiva notranjost, sploh zadnja klop s premikom naprej, nazaj, pa levitev iz dveh v trisedežno in nazaj, predali in predalčki, luknja v sovoznikovem sedežu za torbo...
ter nenazadnje za ta razred dober zvok original radia.
ta avto pa res (kot so pravili za starega clia) ima vse, kar imajo veliki!
zame je modus renaultova boljša pogruntavščina zadnjih let - in mi ne gre v glavo, zakaj ga trg ni sprejel

. prej smo imeli doma starega genialnega twinga in modus je prava zamenjava za njega, ne novi twingo, ki je hudo povprečje v množici enakih modelov.
modus je izredno varen, s petimi zvezdicami, šestimi blazinami in vsem ostalim.
nam ni žal, da nismo pretirano šparali in si omislili stekleno streho, občutek v avtu je zato še bolj svetel in odprt.
klima dela dobro, potegnil bi sicer za svojih skoraj 100 konjev lahko malo bolj, a to vsaj nam ni ne vem kako pomembno.
tiste žarnice, ki svetijo v ovinek, so na vijugasti večerni voznji domov in pri zavijanju v tesne garaže fina pogruntavščina.
armaturka in notranjost delujeta prijetno in v avtomobilu se fajn sedi, morda le malo previsoko za moj okus.
zadnjič sem z njim skočil (s štajerske) v trst in nazaj v par urah, in vožnja, sploh s tempomatom, je bila pri okoli 130-140 izredno prijetna in sproščujoča. po mestu pa je tako bomba. parkiranje z njim je pesem, tudi za žensko :P
aja: žarnice pa se tako in tako ne da menjati enostavno pri nobenem novem avtomobilu več.
modusa ti vsekakor iskreno priporočam!!!