Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

OPEL ASTRA TWINTOP

Napisal/-a seat Po maj 14, 2007 9:29 pm

Torej kolegi sprašujem vas,če ima morebiti kdo izkušnje z Oplovim zgoraj brez in kako se njihov mehanizem obnese malo študiram in študiram in nekak mi pogled ne uide iz Astre TwinTop,ki morm rečt zgleda fenomenalno zj zanima me kako je z samim mehanizmom in pa kako je z motorji v ožjem izboru je dizelski agregat ampak mogoče tudi bencinski.
Zj Leon mi je pa tui nekak prirastu k srcu ampak mi je astra postala rdeča nit mojih sanj (pa ne mokrih) :D
Zj to je pač samo želja,ki pa se lahko tut uresniči in bi rabu kakšne nasvete kaj in kako je z temi Opli :D
Že od nekdaj sem imem željo,da bi imel cabrio pa me mogoče samo zj v prihajajočih poletnih dneh vleče k nakupu nekaj zgoraj brez :lol:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 14, 2007 9:34 pm

www.opelforum.si. Dizli so tak jtd, torej so ful uredu, cez bencinarje tud ni pripomb, sam uzam vsaj 1.8 140 konjev, ker vato je precej težek.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po maj 14, 2007 9:44 pm

avto imam sam ....čez cabrio ga ni.....sedajle se mi ravno ne da pisati, se bom pa potrudil jutri.... ;)

ti pa že vnaprej povem....če hočeš uživati pozabi dizla...meni osebno bi bilo žal...

lp
Zadnjič spremenil nejko307, dne Ne maj 27, 2007 10:52 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To maj 15, 2007 4:27 pm

No lepo bi prosu,če se lastniki omenjenega avtomobila mal razpišete,ker se resno zanimam za nakup te lepotice.
So kakšne serijske napak kako dela mehanizem strehe ima kakšne napake in podobno,ker tole me je mal zamikalo.
nejko307 pokvaru si mi spanec,če pa mač še kaj več slik bi se pa priporočal tuki v temi al na mail.
hvala
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 15, 2007 4:39 pm

mašina mora biti močna taki cabriji so težki recimo 307cc mislim da ma skor 1,5 tone
1.6 ne gre nikamor sem vozu v soboto...
pri nakupu pa preglej če streha dela ok ker če so kaki problemi imaš pol skozi probleme vsaj tako ima kolegica pri 307cc

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: OPEL ASTRA TWINTOP

Napisal/-a Mojster Miha To maj 15, 2007 5:05 pm

seat je napisal/-a:Torej kolegi sprašujem vas,če ima morebiti kdo izkušnje z Oplovim zgoraj brez in kako se njihov mehanizem obnese malo študiram in študiram in nekak mi pogled ne uide iz Astre TwinTop,ki morm rečt zgleda fenomenalno zj zanima me kako je z samim mehanizmom in pa kako je z motorji v ožjem izboru je dizelski agregat ampak mogoče tudi bencinski.
Zj Leon mi je pa tui nekak prirastu k srcu ampak mi je astra postala rdeča nit mojih sanj (pa ne mokrih) :D
Zj to je pač samo želja,ki pa se lahko tut uresniči in bi rabu kakšne nasvete kaj in kako je z temi Opli :D
Že od nekdaj sem imem željo,da bi imel cabrio pa me mogoče samo zj v prihajajočih poletnih dneh vleče k nakupu nekaj zgoraj brez :lol:

Jst ti svetujem da si malo pogledaš komplet ponudbo, pa tudi kakšnega lastnika povprašaš o teh zadevah, ker imam občutek, da si "frišn" v svetu cabrioletov. Recimo : pišeš, da bi rad užival v poletnih dneh - po mojih izkušnjah poletje ni najboljši letni čas za cabrio - posebno ko sonce pripeka. Jesen ali pomlad nudita več užitkov - sicer pa kaj je zate "naj" oz kaj tebi ustreza je najbolje, da izkusiš na testnih vožnjah.

Dalje: če ti je ASTRA "naj" ne razmišljat veliko - izberi si takšno po tvojem okusu (motor, oprema, barva .... ) in srečno !

Drugače pa poglej še konkurenco - najde se veliko zanimivega

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To maj 15, 2007 6:27 pm

Ja mojster miha res sm frišen v svetu "zgoraj brez" :lol: :lol: :lol: :lol:
In že od nekdaj sem bil zagret za svet zgoraj brez :D (cabrio mislim)
Zj gledal sem tudi P307 ampak mi nekak ne diši ćeprav je cena primerljiva pa oprema tudi.
Me zanima pa tudi konkurenca in kaj priporočate.
astra mi je vizuelno zlo "IN" zato pa sprašujem kako se obnese in kako so kaj motorji.
Ker vsi vemo,da se Oplov drži slab sloves glede same rje sam mislim,da so zj zadevo popravili ali pač....

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To maj 15, 2007 6:32 pm

seat je napisal/-a:Ja mojster miha res sm frišen v svetu "zgoraj brez" :lol: :lol: :lol: :lol:
Zj gledal sem tudi P307 ampak mi nekak ne diši ćeprav je cena primerljiva pa oprema tudi.
astra mi je vizuelno zlo "IN" zato pa sprašujem kako se obnese in kako so kaj motorji.
Ker vsi vemo,da se Oplov drži slab sloves glede same rje sam mislim,da so zj zadevo popravili ali pač....

OPLI NE RJAVIJO VEČ :!: dejte to že enkrat dojet no...

Drgač pa poglej mal kakega eosa..men je ful hud..sam ne vem kak je kaj s ceno :?:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To maj 15, 2007 6:34 pm

Eos je avto mojih mokrih sanj ampak kaj ko je cena vrtoglavih bivših 7.5mio

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's To maj 15, 2007 6:36 pm

No ja, marsikateri Oplov sloves iz preteklosti je že zdavnaj pozabljen. Glede Astre TT pa res same pohvale, smo ga imeli 3 dni doma na preizkušnji in je avto res fenomenalen. Je pa res, da mora imeti tudi dober motor da lahko popolnoma uživaš v vožnji.Sam bi kar bencinerja vzel. Skratka zame nekaj za prihodnost, če bo ratalo 8)
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To maj 15, 2007 6:36 pm

Če bi osebno izbiral, bi vzel takšno kot ima Nejko. Le s tem, da bi še imela xenon ;)

Novi opli ne rjavijo več. So vsi pocinkani (od leta 2000 dalje).
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To maj 15, 2007 6:42 pm

kaj pa megan CC ? ti ni ?
Slika

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To maj 15, 2007 6:45 pm

Za 25 k € lahko dobiš kako leto starega Eos-a. Jaz bi razmislil o njem...Sicer pa je tudi Astra zelo lepa.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To maj 15, 2007 6:45 pm

EOS 2.0 TDI 27.232 €
coupe/kabriolet 2v diesel 1968 cm3 103 kW (140 KM)

ASTRA 1.9 CDTI TWINTOP Enjoy 26.090 €
coupe/kabriolet 2v diesel 1910 cm3 110 kW (150 KM)

so cene v resnici drugačne seat?

pa srečno pri izbiri 8)

lp

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db To maj 15, 2007 6:50 pm

Sem v eni avtoreviji prebral (se ne spomnim točno v kateri), da je Opel pri testiranju astre cc, dvignil in spustil streho 20000 krat, oz. je mehanizem delan na življensko dobo avtomobila.
8)

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Napisal/-a MacAudio To maj 15, 2007 7:34 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:EOS 2.0 TDI 27.232 €

pa srečno pri izbiri 8)

lp

Poglej potem popuste, pa boš vidu da so zlo vlke razlike!!!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To maj 15, 2007 7:45 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:EOS 2.0 TDI 27.232 €

pa srečno pri izbiri 8)

lp

2F2F maš prow ampak to so vstopni modeli,takoj ko pa VW dodamo nekaj opreme,ki jo ima astra serijsko pa cena takoj poskoči oz. je tista dodatna oprema pri Oplu kr nekaj cenejša od VW.Čeprav mi je Eos fenomenalen a za moj žep skor nedosegljiv.
Oz nakup Astre TT je tui še v oblakih in morm najprej videt kolk dobim še za mojega Leona z tem,da vso opremo poberem dol od akustike naprej.No sej pri Oplu so mi ponudili kr nekaj popusta ampak detaljne cene zvem naslednji teden ko pride avto tut v avtohišo ker na cenikih so zj zgolj polne cene šef avtohiše pa mi je obljubil še razne popuste ko bo imel avte na voljo in bo tudi vedel kaj in kako lahko variira z samimi cenami.
drgač pa res kr nekak me je zagrabilo za TT Astro sam edini pogoj je da nebo črne barve,ker sem se naveličal neprestanega glancanja pa poliranja :D

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To maj 15, 2007 7:45 pm

seat je napisal/-a:Ja mojster miha res sm frišen v svetu "zgoraj brez" :lol: :lol: :lol: :lol:

Konkurenca ? Jah treba je najprej vedet kaj natančno želiš

Rešit moraš recimo dileme kot so
- C-C ali klasičen kabrio (platnena streha)
- bencin - dizel
- velikost avtomobila - torej ASTRA, EOS ipd., ali AUDI 4 cabrio, BMW serija 3 ipd, ali ...
- nov - rabljen
- ipd.

Ko boš te dileme rešil preprosto zapiši - pa bomo še kakšno rekli

Osebno :
- če gre za novega ali testnega potem vzamem EOS - res je dražji od konkurence - po mojem prepričanju ravno toliko kolikor je v seštevku lastnosti boljši -izdelava, materiali ... ipd.
- če obstaja opcija rabljen potem sm v veliki dilemi : BMW serije 3 - 323 ali AUDI A4 2,5 TDI. BMW ima "ubijalsko" lep in ušesom prijeten glas, vrhunsko vodljivost, zadnji pogon ipd - skratka avto za nekoga, ki zna, zmore in želi uživat ... predvsem pa se lahko poživžga na tistih nekaj več litrov porabe - AUDI je druge sorte - boljši je v kombinaciji poraba-zmogljivosti ter seveda za nekoga, ki ceni oz prisega na sprednji pogon - če bi moral zgolj enega potem BMW - j***š porabo - enkrat se živi ;)

Svetujem testno vožnjo - ASTRA :EOS: BMW : AUDI - da boš videl kako različni so lahko avtomobili "zgoraj brez" - izberi pa jasno cabrio, ki je zate "naj"

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To maj 15, 2007 7:50 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Rešit moraš recimo dileme kot so
- C-C ali klasičen kabrio (platnena streha)
- bencin - dizel
- velikost avtomobila - torej ASTRA, EOS ipd., ali AUDI 4 cabrio, BMW serija 3 ipd, ali ...
- nov - rabljen
- ipd.
Ko boš te dileme rešil preprosto zapiši - pa bomo še kakšno rekli
LP

avto mora bit CC oz TT varianta (Twintop)
motor bi najraje mel dizla ampak.... tut bencinar je lahko
Avto mora bit v rangu EOS,Astra,ker rabim tudi zadnje sedeže
avto bo NOV
značkar nisem torej je lahko vsaka znamka ampak v sprejemljivi ceni.

Zj me pač najbolj zanima zanesljivost strešnih sistemov ter waserdiht :D

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To maj 15, 2007 8:27 pm

Pri CCjih skorajda ne bi smelo biti problemov z wasserdicht.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov