fifi je napisal/-a:Glede ugodnosti leasinga napram kreditu, je stvar zelo relativna. Če kupuješ nov avto in ga imaš namen v vsakem primeru kasko zavarovati, je lahko leasing pod določenimi pogoji celo bolj ugoden kot kredit, večinoma pa velja, da pride leasing dražji od kredita za avto. Edina banka pri kateri sem zasledil celo ugodnejši leasing, kot je kredit za avto, je Probanka. Je pa res, da marsikje trgovci ponujajo dodatne popuste in ugodnosti za nakup avta na lizing in posledično je lahko potem nakup preko lizinga tudi cenejši od kredita kljub manj ugodnim obrestnim meram.
Tero je napisal/-a:Ah drek, pravkar so mi v službi nažalost spet podaljšali samo za 3 mesece(čeprav dobro vem da mi bodo spet kasneje podaljšali, ker imajo itak premalo ljudi)
Kakšna možnost še mi preostane? Zdaj nekje sem slišal da lizinga ne moreš dobit za avte starejše od 8 let. Je to res?
Pa še skoz mi ni jasno kako oni gledajo na to 1/3 plače. Je to kaj dobiš izplačano ali je to kar piše na pogodbi??
Ma še kdo kakšno drugo idejo?
rok46 je napisal/-a:dejt emi pvoedat kako je z lizingom,če ti avto razbiješ kot totalka...kaj se zgodi z avtom,ga obdržiš ti al lizing hiša?pa potem kako se nadaljuje odplačevanje avta če maš ti npr še 3 leta za odplačevat ga ali več ali manj in če avto preden odplačaš razbiješ totalka...kaj se zgodi?
MacTron je napisal/-a:rok46 je napisal/-a:dejt emi pvoedat kako je z lizingom,če ti avto razbiješ kot totalka...kaj se zgodi z avtom,ga obdržiš ti al lizing hiša?pa potem kako se nadaljuje odplačevanje avta če maš ti npr še 3 leta za odplačevat ga ali več ali manj in če avto preden odplačaš razbiješ totalka...kaj se zgodi?
ce ti razbijes avto v totalko... npr ekonomsko pa si ti ze odplacal npr 1leto
moras najprej sporocit leasing hisi da si imel nesreco in predloziti dokumentacijo
vendar ti obdrzis razbitino, ce jo je mogoce popraviti do voznega stanja
dobis tudi denar iz zavarovalnice torej kasko kajti ob prevzemu leasinga
je obvezen kasko... vendar moras v dolocenem roku popraviti vozilo
za ostali primer ...totalke kjer se ne da popraviti nicesar pa verjetno
ostane denar v leasing hisi in odplacujes dalje... pozanimaj se pri tocno doloceni hisi
rok46 je napisal/-a:MacTron je napisal/-a:rok46 je napisal/-a:dejt emi pvoedat kako je z lizingom,če ti avto razbiješ kot totalka...kaj se zgodi z avtom,ga obdržiš ti al lizing hiša?pa potem kako se nadaljuje odplačevanje avta če maš ti npr še 3 leta za odplačevat ga ali več ali manj in če avto preden odplačaš razbiješ totalka...kaj se zgodi?
ce ti razbijes avto v totalko... npr ekonomsko pa si ti ze odplacal npr 1leto
moras najprej sporocit leasing hisi da si imel nesreco in predloziti dokumentacijo
vendar ti obdrzis razbitino, ce jo je mogoce popraviti do voznega stanja
dobis tudi denar iz zavarovalnice torej kasko kajti ob prevzemu leasinga
je obvezen kasko... vendar moras v dolocenem roku popraviti vozilo
za ostali primer ...totalke kjer se ne da popraviti nicesar pa verjetno
ostane denar v leasing hisi in odplacujes dalje... pozanimaj se pri tocno doloceni hisi
hvala ti,potem sm prav razmišlal,ker mi nekdo skače po glavi s tem da govori kako se da zaslužit z kaskom bajne denarce![]()
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov