Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tero
Nov uporabnik

Kredit oz. lizing oz. whatever...

Napisal/-a Tero To maj 15, 2007 10:18 pm

Ker pač mi oj stari AX že gre na jetra bi si rad kupil kakšen boljši avtek. Seveda nastane problem pri denarju. Trenutno sem zaposlen za določen čas. Zdaj me zanima kakšne imam možnosti za kredit oz lizing? Gledam avte tam okol 5500 - 6000 €. Zdaj mogoče bom dobil službo za nedoločen čas.. Ali bi pol lahko takoj vzamešl kredit? Problem je tudi v tem da imam osnovno plačo izredno nizko. Je kakšna možnost da bi dobil kredit več kot 1/3 ? (ker žvimim pri starših mi ni problema dat 80% plače za kredit)
Kako pa je z lizingom? Trenutno imam našparano 1000 € To po mojem nebo dovolj za polog zavarovanje in registracijo?
Zdaj nimam nobenga ki bi mi šel za poroka ali da bi namesto mene vzeli kredit...
Ima še mogoče kdo kakšno idejo?
N| £3pš3g@ n@ §v3tu, KoT p0§£uš@T| tw0j g£@§, N| £3pš3g@
n@ §v3tu, KoT p0£jUߣj@t| tw0j 0ßr@Z, N| £3pš3g@ 0d p0g&#1633d@
|z tw0j|H 0č|.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 15, 2007 10:24 pm

če ža načrtuješ nakup ti svetujem da ga kupi ( seveda, če se si sam za to) ko dobiš pogodbo za nedoločen čas....če ne pa ga lahk tud zdej...zakonsko je določeno 1/3 in nič več....drugo je če pri starših dobiš neki € in jim potem poleg mesečnih 1/3 odtegljajih daš še preostanek kokr so ti dal oni po obrokih seveda

leasing ne svetujem, en neplačan obrok - adijo avto

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 15, 2007 10:39 pm

Če vzameš kradit pri hranilnici (npr. Lom) in ne pri banki je obremenitev plače lahko večja kot pa 1/3.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Tero
Nov uporabnik

Napisal/-a Tero To maj 15, 2007 10:54 pm

Em pa drugač tale 1/3 se šteje kolko dobiš izplačilo na banki ali je neto ali bruto plača?
|z tw0j|H 0č|.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Sr maj 16, 2007 12:44 pm

Glede ugodnosti leasinga napram kreditu, je stvar zelo relativna. Če kupuješ nov avto in ga imaš namen v vsakem primeru kasko zavarovati, je lahko leasing pod določenimi pogoji celo bolj ugoden kot kredit, večinoma pa velja, da pride leasing dražji od kredita za avto. Edina banka pri kateri sem zasledil celo ugodnejši leasing, kot je kredit za avto, je Probanka. Je pa res, da marsikje trgovci ponujajo dodatne popuste in ugodnosti za nakup avta na lizing in posledično je lahko potem nakup preko lizinga tudi cenejši od kredita kljub manj ugodnim obrestnim meram.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Elantrinho
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a Elantrinho Sr maj 16, 2007 1:05 pm

fifi je napisal/-a:Glede ugodnosti leasinga napram kreditu, je stvar zelo relativna. Če kupuješ nov avto in ga imaš namen v vsakem primeru kasko zavarovati, je lahko leasing pod določenimi pogoji celo bolj ugoden kot kredit, večinoma pa velja, da pride leasing dražji od kredita za avto. Edina banka pri kateri sem zasledil celo ugodnejši leasing, kot je kredit za avto, je Probanka. Je pa res, da marsikje trgovci ponujajo dodatne popuste in ugodnosti za nakup avta na lizing in posledično je lahko potem nakup preko lizinga tudi cenejši od kredita kljub manj ugodnim obrestnim meram.

Za to banko k pravš je res lahko tako.Sicer pri drugih bankah kar se tiče leasinga je pa tako,da tist polog k daš v avtohiši si dal že obrestne mere.Sicer nisem kupoval še avta na ta način sam mi je prjatu nek o tem govoru tak ,da ti jst tudi odsvetujem leasing edino če greš se pozanimat na to banko.
Lep pozdrav ;)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Sr maj 16, 2007 4:21 pm

Glede te banke mi je kapnilo šele zdaj zakaj je tako ugodna obrestna mera: vezana je na EURIBOR in posledično lahko obroki precej nihajo. Pri večini leasing hiš pa so obroki fiksni in zato je vrednost pogodbe že na začetku znana, obroki pa so sicer na začetku višji kot pri leasingu vezanem na EURIBOR, vendar se lahko situacija tekom trajanja pogodbe v denimo 5 letih tudi spremeni in na koncu lahko v skrajnem primeru plačaš še več kot pri leasingu s fiksno obrestno mero. Kjer je prisotna negotovost, je tudi možnost prihranka ali izgube večja, ekonomija pač. :)
Don`t worry, be happy:)

Tero
Nov uporabnik

Napisal/-a Tero Ne maj 27, 2007 11:47 pm

Ah drek, pravkar so mi v službi nažalost spet podaljšali samo za 3 mesece :x (čeprav dobro vem da mi bodo spet kasneje podaljšali, ker imajo itak premalo ljudi)
Kakšna možnost še mi preostane? Zdaj nekje sem slišal da lizinga ne moreš dobit za avte starejše od 8 let. Je to res?
Pa še skoz mi ni jasno kako oni gledajo na to 1/3 plače. Je to kaj dobiš izplačano ali je to kar piše na pogodbi??

Ma še kdo kakšno drugo idejo?
|z tw0j|H 0č|.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 28, 2007 7:36 am

Tero je napisal/-a:Ah drek, pravkar so mi v službi nažalost spet podaljšali samo za 3 mesece :x (čeprav dobro vem da mi bodo spet kasneje podaljšali, ker imajo itak premalo ljudi)
Kakšna možnost še mi preostane? Zdaj nekje sem slišal da lizinga ne moreš dobit za avte starejše od 8 let. Je to res?
Pa še skoz mi ni jasno kako oni gledajo na to 1/3 plače. Je to kaj dobiš izplačano ali je to kar piše na pogodbi??

Ma še kdo kakšno drugo idejo?

Če AX ni v slabem stanju bi ga osebno ne menjal - sicer pa dobiš za 1000 EUR avtomobile, ki te bodo brez težav in posebnih stroškov prevažali dokler ne boš "napraskal" več denarja oz imel možnost vzet "puf"

Osebno se mi zdi takšno ali drugačno zadolževanje za avto, ki bo služil zgolj osebni uporabi velika traparija. Avto za službene namene je pa zgodba zase.

LP

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 28, 2007 7:58 am

jst bi tut raj ti svetoval da denar skrivaš in si ga špraraš.potrpi mal z AX-om pa bo.če ne se boš žrl kuk dnarja si pol za brez veze stran zmetal.edino če ti ga domači posodijo (no tak smo se mi zmenli) in jim potem vrneš.je vlk bol sigurn.fotr ko je bral tole je tut reku naj ti zapišem da je on vzel kredit in kot pregovor drži:osel gre samo enkrat na led.

lp

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po maj 28, 2007 8:43 am

dejt emi pvoedat kako je z lizingom,če ti avto razbiješ kot totalka...kaj se zgodi z avtom,ga obdržiš ti al lizing hiša?pa potem kako se nadaljuje odplačevanje avta če maš ti npr še 3 leta za odplačevat ga ali več ali manj in če avto preden odplačaš razbiješ totalka...kaj se zgodi?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 28, 2007 12:09 pm

rok46 je napisal/-a:dejt emi pvoedat kako je z lizingom,če ti avto razbiješ kot totalka...kaj se zgodi z avtom,ga obdržiš ti al lizing hiša?pa potem kako se nadaljuje odplačevanje avta če maš ti npr še 3 leta za odplačevat ga ali več ali manj in če avto preden odplačaš razbiješ totalka...kaj se zgodi?

ce ti razbijes avto v totalko... npr ekonomsko pa si ti ze odplacal npr 1leto
moras najprej sporocit leasing hisi da si imel nesreco in predloziti dokumentacijo
vendar ti obdrzis razbitino, ce jo je mogoce popraviti do voznega stanja
dobis tudi denar iz zavarovalnice torej kasko kajti ob prevzemu leasinga
je obvezen kasko... vendar moras v dolocenem roku popraviti vozilo

za ostali primer ...totalke kjer se ne da popraviti nicesar pa verjetno
ostane denar v leasing hisi in odplacujes dalje... pozanimaj se pri tocno doloceni hisi
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

freaky
Nov uporabnik

Napisal/-a freaky Po maj 28, 2007 1:03 pm

Ce si pa ze tako zelis drug avto...ti pa lahko priporocam ugodno financiranje iz strani
P & R iz MARIBORA.Do zdej so zrihtali 5im kolegom leasing z 30-40% pologom Brez poroka da bo kdo jamciv za njih.So pa vsi studenti,nerdno zaposleni...samo jih je reslo to da vsi delajo preko studentskega servisa....

Tukaj mas njihovo kontaktno stevilko...poklici jih in se pozanimi kako pa kaj!!!

AVTOMOBILI P.R., Industrijska 9, Maribor, tel.: 02 / 2527 751

Lp freaky

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Po maj 28, 2007 1:22 pm

Se strinjam z Mojstrom Miho; bolje, da ti gre Ax še naprej na jetra, kot pa da tvegaš kredit in morda na koncu bankrot. Najprej se ustali na nekih trdnih temeljih, ter poskrbi za vse drugo in šele na koncu za nov avto! Jaz osebno ne bi oz. ne bom nikoli vzel kredit za avto, ker ga lahko naslednji dan lahk sesuješ in imaš ˝dopelt˝stroške! :(
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po maj 28, 2007 1:30 pm

MacTron je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:dejt emi pvoedat kako je z lizingom,če ti avto razbiješ kot totalka...kaj se zgodi z avtom,ga obdržiš ti al lizing hiša?pa potem kako se nadaljuje odplačevanje avta če maš ti npr še 3 leta za odplačevat ga ali več ali manj in če avto preden odplačaš razbiješ totalka...kaj se zgodi?

moras najprej sporocit leasing hisi da si imel nesreco in predloziti dokumentacijo

ostane denar v leasing hisi in odplacujes dalje... pozanimaj se pri tocno doloceni hisi

hvala ti,potem sm prav razmišlal,ker mi nekdo skače po glavi s tem da govori kako se da zaslužit z kaskom bajne denarce :lol: :lol:
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po maj 28, 2007 1:37 pm

Vozi AX-a se naprej. Pleh je pleh. Image pa gor ali dol, razen ce imas res kak hud avto. Sam bi menjal za kaj drugega samo v primeru, da imam prevec denarja. Kar pa se zelo tezko zgodi.

Vzet kredit ali kaj podobnega za avto je pa itak najvecja bedarija. Kupis nekaj, kar zelo hitro izgublja vrednost. Na koncu ugotovis, da si kupil "dva avta" (ce upostevas se izgubo vrednosti).

Ajd
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 28, 2007 1:41 pm

Nisi povedal koliko kilometrov narediš letno z avtom in v kakem stanju je AX. Če že misliš menjati avto, je najboljše, da prodas ax-a, dodas kar imaš našparano, si sposodis od starsev ali sorodnikov ce lahko kakih 2000 e in kupis za kakih 3000 evrov ze kar soliden avto, ki ti bo sluzil se vsaj kake 2 leti tačas boš pa videl kako pa kaj. Drugače pri Oplu vsaj za lizing nič ne komplicirajo koliko imaš prihodkov in nič. Sam za polog morš met 20% vrednosti.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po maj 28, 2007 3:13 pm

maš pa še eno opcijo
povečaj si limit na kartici- pa boš tam dobil še do 2000 eur- res se plačuje, vendar te nihče ne tera, da ga takoj vrneš- potem nadoknadiš ter si ukineš limit
me pa še nekaj zanima- če lahko daš 80 % za avto- pol si šele pred kratkim max. 2 meseca šparal za avto?
lp

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Pe jun 15, 2007 3:37 am

rok46 je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:

hvala ti,potem sm prav razmišlal,ker mi nekdo skače po glavi s tem da govori kako se da zaslužit z kaskom bajne denarce :lol: :lol:

evo roky46 - moj kolega :D
sam zate :)
kolegu ima Opel astro Turbo cupe,
ima ga na Leazng
in mu je eden 'ukradu' airbage, sprednje luči, zadnji odbijač ...(pa mogoče še kaj ) no in ocelili so mu okoli 6000-7000€ škode, avto je pa vreden 8000-10.000€ zdej mora počakat največ 45 dni na odgovor zavarovalnice..od tega je minilo že 3 tedne se pravi 1x kmalu bo.

no... un na zavarovalnici mu je reku, da ima več možnosti oz rešitev za to...recimo:
-da dobi denar (6000€) in s tem denarjem mora bit avto popravljen in kar ti pač ostane je tvoje kaj boš z denarjem naredu je pa druga finta..lahko daš tut svoje dele nazaj samo problem je recimo pol pri AIR bagu ker so cifre in nesmejo bit iste 8)

-druga verjanta je, da dobi možnost da se mu poplača ves dolg (leazing) in avto ostane njegov...
-
-
-

izraz totalka avtomobila nepomeni da avto mora biti NEVOZEN...sepravi os avta odtrgana, mašina na prafaktorjih, avto zaleten,...to pomeni da presega več kot 60% vrednosti avtomobila..

ker zavarovalnici in servisu -avtohiši se je UČASIH bolje isplačalo da avtohiša dobi denar od zavarovalnice, in da DA avto pač unemu najemniku...ker pol ma avtohiša preveč minusa ... oZ. tu je pač neka finta no... :) lahko se pozanimam bolje če res koga zanima to...

ko bom se lotu tega bom 100% vedu, vem ene 50% samo, me nezanima še tok ta leazing, dokler nebom mel stalne službe :)

vem pa le...če nebom mel ful keša do takrat ko bom kupoval avto, bom uzel na leazing..;)

tko da kaj bojo naredil v tem primeru ti sporočim... ker to so zdej ugotovil da preveč izkoriščajo in so moral nekak ukrepat ...:) :D

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jun 15, 2007 7:31 am

pametni kupuje avto s kešem, to pa pomeni, da ga ima toliko, da lahko kupi avto, pokrije vse stroške zraven in mu še ostane, torej ne porabi vsega za avto. taisi človek kupi avto na kredit ali leasing samo v primeru, ko je avto zaradi takšnega nakupa cenejši (npr novi opli so na leasing cenejši kot s kešem). pa še v teh primerih je leasing na 1 leto.

vsi ostali, torej tipični slovenci, kupijo avto preko svojih zmožnosti (tako kot ti), nimajo službe, nič prišparanega, avto pa mora biti, da sosedi umolknejo. potem se pa doma tolče krompir in repa, ker za zrezek ni.
v takih primerih se potem še kaj zgodi (nesreča, okvara) in tip postane štopar, pešec, kolesar, razbitina pa doma na dvorišču, ker ni denarja za popravilo. Tako, da v končni fazi ima tip kredita čez glavo, avta pa tudi nima.

to je moje skromno mnenje. Če ni denarja se pač voziš v ax-u, če pa rabiš večji avto, kupiš za 1000 eur kako mašinco narejeno tam okoli leta 95, ki pa ima klimo, abs, airbag in nasploh skoraj vse kar imajo veliki in novi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov