MP1990 je napisal/-a:Hvala res na takšnih odg, no zdej me zanima ker sem neki prebral zakaj sem lih Fiata izbral, in sicer predvsem zaradi res lepe oblike za ta denar, a mi vi mogoče priporočate kaj v tem rangu cen ... Ne mi sam Golf III
GOLF III TDI bi bil odlična izbira - na račun odličnega navora bo zmogel boljšo vozno dinamiko kot BRAVO, v vsakem primeru bo pri primerljivih hitrostnih povprečjih varčnejši - v povprečju lahko računaš z okrog 5 l/100 km - glede na naštete-odlične lastnosti in dejstva, da je dobrih TDI-jev malo je temu primerna tudi njihova cena, ki presega tvoj limit (sodeč po tvojih oglasih)
HONDA CIVIC - kot GOLF med dizli (za omenjeno generacijsko obdobje - starost vozila) je po mojem prepričanju najboljša izbira med bencinskimi agregati - temu primerna je tudi cena - če gledaš 6 generacijo (1996-2000) boš spet težko našel dobro ohranjen primerek za tvoj limit - če ni "cekinov" dovolj je bolje poiskat starejšo generacijo
To sta dva primera, kjer boš plačal več - ampak, če gledaš avto za daljše obdobje se po mojem prepričaju izplača investirat - ker boš imel v prihodnosti manj stroškov
V primeru, da hočeš investirat čim manj - tako v nabavo, kot v kasnejše vzdrževanje vzemi kakšno trpežno zadevo - recimo NISSAN SUNNY - za dobrega boš odštel med 500 - 1000 EUR - glede na izkušnje lastnikov lahko pričakuješ bolj zanesljiv, robusten in trpežen avto kot BRAVO. Največji minus je nekoliko večja poraba, manj vozne dinamike in "živahnosti" kot BRAVO, slabša lega je tudi lega na cesti.
Sicer pa: najbolje je, da najdeš avto, ki ga poznaš (sorodniki, prijatelji, znanci .. ) - poznaš lastnika, njegov odnos do vozila (vzdrževanje, "tip" vožnje ... )
LP