Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali vzemem golfa 3 diesel za 1100€

da, zakaj
9
24%
ne,zakaj
29
76%

Skupaj glasov : 38

fušar
Nov uporabnik

Ogledanega imam golf 3 diesel vzamem ali ne !!!

Napisal/-a fušar Pe maj 25, 2007 11:44 am

Včeraj pozno popldne sem šel gledat golfa 3 diesel l.93/94 z 230 tkm, ko sem pršu tja sem ga takoj pregledal in je par pomanjkljivosti, zadnje amortizerja sta zanič avto se ful gunca, sprednja sta vredu, potem zadnje desno kolo je postrani, avto je bil štrihan zaradi prask, hujšega karambola ni bilo, motor pa tako ne ke pa sm je masten ampak mal, čudi me to, da ima ful glasen klenkajoč zvok, kot da bi se slišal ventile prov neki tovče not pa ko gas pohodim se kr dobr pokadi iz avspuha. To je to. Rjav ni veliko mal je zadaj na havbi pa na sprednji se mal luš barva, na srehi ni bil.
Cena mal čez 1100€, kaj pravte se ga splača vzeti, sam regi. pa je tud samo še en mesec. Aja kok ima tak avto porabe je pa 1.9 diesel
Zadnjič spremenil fušar, dne Pe maj 25, 2007 12:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Pe maj 25, 2007 11:49 am

zakaj je pa kolo postrani?
L.P.

fušar
Nov uporabnik

Napisal/-a fušar Pe maj 25, 2007 12:15 pm

suhokranjec je napisal/-a:zakaj je pa kolo postrani?

Ja desno zadnje kolo je postrani, vidi se če pogledaš .....kakšen tri metre nazaj se pomakneš in obrneš proti kolesu in se vidi prav tako pa se je vidlo, da ja bila guma na notranji strani zradirana

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 25, 2007 12:18 pm

in zakaj bi ti hotu kupt tak avto,k ga bos skos sam popravljal?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 25, 2007 12:24 pm

Prepričaj se koliko te bo stalo popravilo vsega tega. Če hočeš normalno voziti moraš menjati amortizerje zadaj, ker nebi smel biti nek velik strošek. Bolj me skrbi kolo, ki je malo postrani. Zadnji most pri Golfu ne dopušča nastavljanja nagiba kolesa. Torej je to verjetno posledica bližnjega srečanja s pločnikom. Ob tem ni nujno da je avto utrpel kako drugo poškodbo (samo zadnji most je zvit). Rja je za tako star avto normalna, vendar bi vsaj tam kjer se lak lušči priporočal korekcije, da se prepreči nadaljnje rjavenje.

Kar se motorja tiče je normalno da je malo masten, avto je pač star 14 let. Kilometrina je dokaj realna, čeprav bi lahko bila tudi 300k+ km. Rezek zvok naj te ne moti. To je pač dizel, takšen mora biti. Robat tek pa bi moral poslušati. Verjetno je motor že dosti utrujen.

Preračunaj če se ti res splača. Morda je bolje da za tak denar kupiš malo bolj ohranjen avtomobil.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

fušar
Nov uporabnik

Napisal/-a fušar Pe maj 25, 2007 12:25 pm

abbe je napisal/-a:in zakaj bi ti hotu kupt tak avto,k ga bos skos sam popravljal?

...,ker je cenovno ugoden in to za 1100€ tak avto stane najmanj 2000€, zrihtal bi tiste malenkjosti in bi blo cool potem, sam sem tok neodločen

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe maj 25, 2007 12:29 pm

fušar je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:in zakaj bi ti hotu kupt tak avto,k ga bos skos sam popravljal?

...,ker je cenovno ugoden in to za 1100€ tak avto stane najmanj 2000€, zrihtal bi tiste malenkjosti in bi blo cool potem, sam sem tok neodločen

ja sam te malenkosti nanesejo kr dost dnarje.drug most rjetn ni pocen,ce je guma zradirana bos morau kupt dve nove,tista rja lah tut neki dnarja nanese.amortizerji tut neki mjhnga pa se ksna napakca bi se najdla k te mot.
zj ce mas doma delavnco pa orodje je pa to poj cist druga zgodba

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 25, 2007 12:34 pm

Če boš dobil na odpadu drugi most za ta avto boš ob pol prihranka pri tem avtu....

Potem pa dodaj še delo, ki ga taka stvar potegne za sabo, potrošni material, težave kako popustiti zarjavele vijake ki držijo most na karoseriji, prezračevanje zadnjih zavornih cilindrov..... Po možnosti boš ugotovil, da je še avto kje okorg mosta gnil.... pa smo tam. Potem pa še ličanje ostalih pomanjklivosti....

Pomoje je tak avto vreden 700€. Če je iz VW hiše še ne pomeni da je vsaka podrtija zlata vredna. Pri tako starih vozilih šteje predvsem stanje ohranjenosti bolj kot znamka.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
spletko23
Novinec

Napisal/-a spletko23 Pe maj 25, 2007 12:47 pm

Ta pa je optimist. Kako lahko za avto, ki je v takem stanju zahteva 1100€.

V razmislek:
- sam sem dober mesec nazaj prodajal Seat Cordobo, letnik 1994, 150.000km, skorajda brez praske. Dobil sem komaj 900€.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe maj 25, 2007 12:51 pm

spletko23 je napisal/-a:Ta pa je optimist. Kako lahko za avto, ki je v takem stanju zahteva 1100€.

V razmislek:
- sam sem dober mesec nazaj prodajal Seat Cordobo, letnik 1994, 150.000km, skorajda brez praske. Dobil sem komaj 900€.

cordoba ni golf pa vrjetn tut diesel ni bla
treba je vedt da nekateri avti drzijo ceno pa ceprav neopraviceno

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 25, 2007 1:01 pm

jst ga ne bi vzel. bi se za tak dnar oz. mal več dobil kšn bolj ohranjen avto
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe maj 25, 2007 2:18 pm

Ma dej lepo prosim. Prefakan dizel za 1100eu, jst bi mu ponudil 400eu max. Ce bos kupil za tak denar kot hoce, si res b****, sploh pa ne letnik 93. Za tak denar dobis ze brezhibnega golf 2 td, ki je razen v varnosti veliko boljsi avto.

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Pe maj 25, 2007 2:36 pm

ooo fak js sm se pa zmotu pa sm dou DA namesto NE!se uproscam!ma kaki men se zdi da je golf mal precenjen da bi za njega dou 1100eur!!!za ta denar mam raj ksnga druzga bencinarja nap. ksnga korejca al pa jeponca pa k ga pogledam je tak k mora da je pa se dela perfektno!zakaj bi si nakopu tezave z golfom 3 (popravljanje)?ne vem moje in od vecine mnenje je da ga NE kopuj in tako tudi jaz pravm max 400eur pa se to bi se uprasu k za ta kes dobim cliota lepga :D
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe maj 25, 2007 4:03 pm

za primer dam js mojga golfa ki je isti letnik, ima 250k kilometrou pa tdi motorcenim ga pa na okol 1200 euro. ga pa tut mal črvi napadajo :lol: . so pa na avtu zamenjani amortizerji(novi), komplet jermeni, vodna pumpa, šponar, skratka vse. pa vem da z njem nardim še 100k kilometrou. mam pa že drug avto doma pa še ne vem al ga nej prodam al obdržim. aja pa desno kolo tut rahlo postran stoji, sam gume nč ne radira

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe maj 25, 2007 4:18 pm

Hladna računica: koliko stane avto, koliko da odpraviš vse napake, ki te motijo in cena potem ne sme presegati kolikor misliš da bi bil takšen brezhiben avtomobil vreden. Pa še eno vprašanje: napake, ki si jih naštel - so to vse napake ali si kaj spregledal? Jaz ne bi kupil. Problem pa je, ko ti vsak prodajalec reče: Pa to je vendar Golf! pa kaj pol če je zgonjen in je dober samo še za mleko zjutraj... A je oglas na netu?
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Pe maj 25, 2007 4:21 pm

pomoje da boš nemumen če boš kupu ta avto...
kot prvo gledan pozno popoldne, drugo vse napake...

poglej še mal druge avte kaj dobiš za to ceno... pa to opremo...

fušar
Nov uporabnik

Napisal/-a fušar Pe maj 25, 2007 7:14 pm

Mgajvr je napisal/-a:za primer dam js mojga golfa ki je isti letnik, ima 250k kilometrou pa tdi motorcenim ga pa na okol 1200 euro. ga pa tut mal črvi napadajo :lol: . so pa na avtu zamenjani amortizerji(novi), komplet jermeni, vodna pumpa, šponar, skratka vse. pa vem da z njem nardim še 100k kilometrou. mam pa že drug avto doma pa še ne vem al ga nej prodam al obdržim. aja pa desno kolo tut rahlo postran stoji, sam gume nč ne radira

Ne sej ne bom unga vzel k sem ga šel gledat je preveč stroškov, da bi ga zrihtal, pa not je tud vse neki plastika polomlena, narajš ga bi poklicu in mu reku 800€ ti dam

......ps kupim, če ga prodajaš al pa če ga boš prodajal kmal dam ti 1200+€€€, če je vredu

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Pe maj 25, 2007 8:42 pm

raj dj 2000 eur pa mas dobrega kot 1100 pa pol se veliko vec kot se enkrat tolk, kar je vec kot 2000EUR!
Ne jemlji avta ki je prevec poceni glede na druge!

fušar
Nov uporabnik

Napisal/-a fušar Pe maj 25, 2007 9:10 pm

ja kok pa je potem dejansko vreden.

še enkrat avto sem temelito pregledal, prodajalec me je pustil 30 min pri miru.
1.) Zadnje desno kolo je postrani, v prtljažniku je imel gume zimske in se je jasno vidlo,
2.)zelo izrazir glas motorja kot da bi nekaj tolkolo, klenkalo, morda so se slišali ventili.
3.)odbijača sta malce bolj slaba-opraskana, malce zbita
4.)notranjost, je malce slabša, plastika je ke pa sm počena,
5.)rja se kaže na zadnji strani avta tam sta ene dve velka fleka cca 2 cm
6.)to je pa tud vse sicer je bil avto zaleten ampak je bil solidno popravljen
Zadnjič spremenil fušar, dne Pe maj 25, 2007 9:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mufijena
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Napisal/-a mufijena Pe maj 25, 2007 9:11 pm

to je res en moj kolega se je tud tko nategnu, je kupoval avto, a ker je revež je kupu neki u podn sfukanga in pol se je začelo, je najprej končnike menjal, potem je moral vzmetenje rihtat, tud pakne so ble v pizdi, je fuknu za avto pol še 1,5x več a potem je šel na pumpo in nalil notr bencin v dizla in zjebu vse. zdej je pa na ebayu naroču eno mašino od porša in jo bomo notr dali.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov