Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Nadja1
Nov uporabnik

Pegueot 206 SW ali kaj drugega?

Napisal/-a Nadja1 Ne maj 27, 2007 6:50 pm

Pozdravljeni!

Rada bi kupila (po možnosti) nov Pegueot 206SW za cca 1¸2K€. Ali ima kdio izkušnje s tem avtom, kaj menite o rabljenem modelu tega avta, s klimo, l 2006, za 10600 €? Ali priporočate za to ceno kakšen drug avto približno enake velikosti?

Lp

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne maj 27, 2007 7:15 pm

Kupi raje recimo forda mondeota karavana ali kakšnega renoja karavana.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne maj 27, 2007 7:20 pm

ja avo ni slab... odvisno za kaj ga rabiš... nima dosti prostora na zadnjih sedežih... ima pa večji prtljažnik ;) je poceni in praktičen avto... priporočam ti 1.6 benz motor...

LP
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne maj 27, 2007 9:46 pm

fotr ma peugeot 206SW 1.6 i 110KM.avto še kar dobro potegne, moti me to da bi lahko imel izboljšano prestavno razmerje(5.prestava, 2500obr-90km/h).ko je vklopljena klima (avtomatska) se pri vožni ne pozna.dinamična vožnja okoli 7-8 litrov pa še tist večinoma vsak dan 7km na šiht in nazaj pa od 7 km je 2km mestne vožnje.samo če stisneš na gas je pa potem tudi povprečna okoli 8-9l.če boš imel avto za dolge razdalje po avtocestah se pri stalni hitrosti 150km/h-pokaže računalnik trenutno 6,5l (3je v avtu, prtljažnik poln prtljage, kjer je bilo 4 platojev pira, na strehi 3je picikli).na kakšne napake ti nebi mogu rečt ker nam še služi čisto normalno (redno vzdrževanje).naš ima 35k km in ga imamo 4 leto. če si bolj vlke rasti, za noge ne bi smel biti problem.bolj problematično je zadnja klop kjer je zelo malo prostora za noge.(v nobenmu avto, kjer sem se vozil ni imel vzadi tako malo prostora).v prtljažniko je veliko prostora, tako da za potovanje ne bo problema.ima še ob straneh prečki kjer lahko enostavno si montiraš vodila.vodljivost avta je odlična, povratne informacije cestiča tudi.sedeži imajo dvigjene robove tako da te dobro zasidra in so zelo udobni, tudi za dolge vožnje.na vseh kolesih so diski.spredaj so dvojni diski (mislim da se tako reče) kjer je vmes prostor za boljše hlajenje, 4 airbage(2 spredaj in 2 bočna),tako da za varnost je dobro poskrbljeno za "cenejši" avto, če se tako izrazim.
lp

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 28, 2007 6:25 pm

Mogoče fabia kombi pa nissan note.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po maj 28, 2007 7:03 pm

Myster, si siguren, da s toliko prtljage pije pri 150 km/h 6.5 litra, ker mam jaz navadno obliko z isti motorjem in mi je pri 130km/h pilo cca.7 l. V avtu sta pa bili samo 2 osebi, brez prtljage in to na čisti ravnini na avtocesti. :roll:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 28, 2007 7:53 pm

ja sm zihr...mogoč kak deci gor,dol kaj vlk pa tut ne.lahk si 100% da se ne lažem.mogoč da je bil kak vetr u hrbet, ali hribček navzdol, kaka guma je itd., ampak ne rad gledam tt računalnik ko mi je glup.fotr kr naprej na tisga gleda, pa če je že mal večja povprečna poraba, pol že neki pizdi ka tk divjam :lol: :lol: ...ja fak če pa je treba mal filtre spucat...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po maj 28, 2007 8:10 pm

No, no, sej to me zanima, da ne izključuješ možnosti hribčka navzdol al pa vetra v hrbet, ker pri teh 2 pogojih se poraba orng zmanjša. No, jst sm meru na avtocesti od Brezovice proti cestninski postaji. (proti Vrhniki) Je pa najbolje naredit tko, da na ravnini resetiraš števec in recimo po 2 km ravnine pogledaš povprečno porabo in to bom storil v bližnji prihodnosti., ker tisto trenutno gledat je bolj tko, tko.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 28, 2007 8:11 pm

Mi žal ne vemo kaj ti je všeč. Če se ti dopade, pejdi na testno vožnjo in kupi.
Garancijo imaš, ne sekiraj se, je čisto vseeno kaj kupiš, če kupuješ novega.
Testnih z več kot par tisoč kilometri se izogibaj, še bolj pa se ogni malo rabljenim. Dodaj teh par sto jurjev pa kupi novega.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov