Corleone je napisal/-a:Na spletu sem brskal in našel zelo zanimiv avto, pa me zanima če ga kdo na forumu pozna Vectra in mi zna kaj povedati o njegovi ohranjenosti in ravnanju voznika z njim.
Oplovce, oziroma lastnike takih in podobnih vozil pa prosim naj mi malo opišejo vožnjo z njim, vzdrževanje in pogoste napake teh motorjev in avtomobila samega. Trenutno vozim Megana Classic, verjetno nad Vectro ne bi bil razočaran nad udobjem ne? Kakšna je lega na cesti? Poraba goriva (ob normalni vožnji in ob pritiskanju)? Pa seveda pločevina, se mi zdi, da imajo še ti modeli vedno težave s tem... Prosim pač za objektivne odgovore in predvsem vaše lastne izkušnje... Če ma kdo kaj podobnega za prodat (1,6 16v, 1,8 16v) s podobno opremo in ceno naj mi kar pošlje PM ali napiše na forum.
P.S.: še to me zanima, kako naj pri tem modelu najlažje ugotovim, če so bili zbiti prevoženi kilometri? je kak poseben del, ki dotraja v takem času? Kajti notranjost je na slikah videti kar lepo ohranjena.
Motor je ECOTEC family 1 ne brez VVT (kar so imeli naslednje gen. teh motorjev, kar jim je prineslo 122/125 HP). Nekje sem pač slišal, da so bili Oplovi 8v motorji precej boljši od 16v. Kake so vaše izkušnje?
Lp, Rok
Corleone je napisal/-a:Impresivno res. si že drugi, ki mi priporoča 2,0 motor. ampak sem dijak, sredstva omejena, del financ priskrbita starša (trenutno mam sicer megana), ki pa nista naklonjena ideji o 2,0 motorju, verjetno razumeš. pogosto berem tvoje poste na forumu pa opažam, da imaš očitno ogromno izkušenj, tako da si verjetno imel v rokah tudi že 1,8 opla... mi še lahko o tem motorju poveš nekaj podobnih stvari?
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov