Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Še ena dilema!!!!!!!

Napisal/-a seat Po maj 28, 2007 6:38 pm

Torej fantje s5 sem pred dilemo in marsikdo bo reku,da nevem kaj bi rad oz. kaj bi kupil
Sedaj imam priložnost ugodno dobit Hondo civic 1.8 iVTEC in sicer za 19500€ a še vedno oklevam in mi je tudi všeč Opel astra Twintop 1.8 cosmo oprema
Marsikdo bo reku,da sta to čist različna tipa vozila in tudi res je tko ampak oba lahko dobim za pazi enako ceno!!
torej bi vas še enkrt prosu in se hkrati oproščam modom za moje nenehno sitnarjenje :D
Kaj je bolj racionalno in kje so stroški vzdrževanja višji/nižji.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 28, 2007 6:43 pm

a nisi reku da kupuješ ta novga leona drugače?..racionalno? Vsekakor je honda bolj racionalna, ker cabrio je le kabrio pa če tudi je TT ( twin top). Sta pa avta tok razlicna da tu glih ne bi smelo biti dileme. Porabo bo mela honda manjso, servise opel cenejše, ceno ne vem kak bo astra držala, za honde se ve kak jo drzijo. ka bo z obema avtoma pr 150kkm pa ti ne vem povedat, oba znata povzrocat tezave, honda zarad preobilice elektronike, astra pa pač ker je cabrio....umesna varianta bi bila astra GTC ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po maj 28, 2007 6:44 pm

jaz bi astro ker je cabriolet + trdo streho ima za zimo. Problem edino nastane če se boste z avtom 4 vozili, pol verjetno zadnjima dvema nebo preveč ugodno.

nitro več ni aktualen ?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po maj 28, 2007 6:53 pm

nisi že kupo leona novega?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po maj 28, 2007 6:55 pm

Nitro je bil aktualen dokler mi niso na porsche leasingu sestavili ponudbo za financiranje in mi nabili obrok tko v višave,da sem sam dol padel+tega je cena primerljiva z tema dvema modeloma in ob dejstvu,da bi rabu cca 7000€ posojila oz.kredita so drugi krediti precej bolj ugodni kot pa porsche leasing.
Zj pač tko je astra je res cabrio in honda je "športnik" in je res velika razlika v samih razredih vozil tko,da......
nitro je bil že zaaran a sem aro vzel nazaj in sedaj sem pač pred to dilemo.
Zj danes sem peljal hondo in tudi astro in oba sta mi "zlezla"
pod kožo
Zj na astro bi mogu čakat cca 2meseca a dobim nadomestni avto hondo pa lahko dobim že ju3.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po maj 28, 2007 6:59 pm

astra je bolj frajerska ;) meni vsaj
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 28, 2007 7:02 pm

Honda NI športnik ;) Zdej če je ta honda temno sive ali crne barve z 18"..pol zgleda noro hudo. Astra je pa bolj " uporabna" poleti ker je pač TT...sam veš kake potrebe mas glede prostora, prtljaznika, 4 sedežev ipd...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Po maj 28, 2007 9:54 pm

Hm, pa si že oba peljal? Da vsaj približno veš kaj boš dobil...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po maj 28, 2007 10:17 pm

astra twintop je isto kot te razni cc-ji in ostale gluposti. stari, kupuješ ženski avto. vse ostalo kar boš kupil bo bolje. vrjemi mi.

honde sploh ne moreš primerjat s tem TT-jem ki niti ni "pravi TT - ala audi" (ki mimogrede vsaj nekam gre, je mal pozerski avtoček),...ma tale astra je za ženske nooo. ne kupuj tega, če te je kaj v hlačah :roll:
če pa je govora o astri GTC Sport (1.8 ), e to je pa že druga zadeva. to pa je simpatično 8) . in enakovredno omenjenemu civicu.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po maj 28, 2007 10:24 pm

Kabrio v tem letnem času zmaga 8)

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Po maj 28, 2007 10:34 pm

Jst bi se za hondo odloču, seveda črno z 18" temnosivimi platišči;) Zdej, če rad kdaj pa kdaj hitreje voziš je honda bolj primerna (8,9s do 100), medtem ko je astra težka krava (okol 11s do 100); poraba, praktičnost, zmogljivosti-vse to gre hondi vprid, atraktivna pa sta oba avtomobila...
lp

Uporabniški avatar
polek
Nov uporabnik

Kraj: RT

Napisal/-a polek Po maj 28, 2007 10:42 pm

Js bi se odloču vseen za Astro TT, čeprav mi tudi Civic ni slaba! Stroški vzdrževanja so pri Astri sigurno nižji, pa tudi poraba ni visoka.

Uporabniški avatar
polek
Nov uporabnik

Kraj: RT

Napisal/-a polek Po maj 28, 2007 10:43 pm

Naret anketo! 8)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To maj 29, 2007 12:13 am

Tole je moj predlog:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1425566#

Boš imel avto kot se šika, kvaril se pa itak ne bo, rabljen ali nov.
Pa ne mi zdaj jokat glede porabe in zavarovanja, če si lahko privoščiš avto za 20k ojrov, lahko imaš tudi kaj takega, tale je btw cenejši.

Če pa ti je res taka "kriza", pa vzami takega s 110 konji:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1462110#
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Še ena dilema!!!!!!!

Napisal/-a Mojster Miha To maj 29, 2007 7:28 am

seat je napisal/-a:Torej fantje s5 sem pred dilemo in marsikdo bo reku,da nevem kaj bi rad oz. kaj bi kupil
Sedaj imam priložnost ugodno dobit Hondo civic 1.8 iVTEC in sicer za 19500€ a še vedno oklevam in mi je tudi všeč Opel astra Twintop 1.8 cosmo oprema
Marsikdo bo reku,da sta to čist različna tipa vozila in tudi res je tko ampak oba lahko dobim za pazi enako ceno!!
torej bi vas še enkrt prosu in se hkrati oproščam modom za moje nenehno sitnarjenje :D
Kaj je bolj racionalno in kje so stroški vzdrževanja višji/nižji.

Izberi predvsem tisto kar ti je všeč !

O racionalnosti in drugih "posledicah", ki so "v paketu" z nakupom avtomobila je pa nemogoče "potegnit" enoten zaključek - vsak ga razume po svoje, na svoj način.

Že takrat ko si se odločal o nakupu "zgoraj brez" recimo : racionalnost lahko razumeš z nakupom novega - nov avto, 0 km, natančno poznaš "zgodovino" ... ipd., na drugi strani imaš rabljene - recimo moj predlog BMW serija 3 ali AUDI A4 v cabrio različici- racionalnost lahko razumeš s tem, da so takšni avtomobili v tem času izgubili že za celo ASTRO vrednosti, oz ravno tako nova ASTRA, ki v trenutku ko jo zapelješ iz salona zgubi vrednost.

Skratka : poglej, preizkusi ... in reci " To mi je všeč !" - stroški gor al dol - ker je najslabše pri nakupu gledat na "racionalnosti" - posledično bodo "racionalni" tudi užitki oz zadovoljstvo.

Užitke je bilo treba vedno plačat - v svetu avtomobilizma, pa tudi na drugih področjih življeja ;)

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 29, 2007 8:55 am

menjekul je napisal/-a:astra twintop je isto kot te razni cc-ji in ostale gluposti. stari, kupuješ ženski avto. vse ostalo kar boš kupil bo bolje. vrjemi mi.

honde sploh ne moreš primerjat s tem TT-jem ki niti ni "pravi TT - ala audi" (ki mimogrede vsaj nekam gre, je mal pozerski avtoček),...ma tale astra je za ženske nooo. ne kupuj tega, če te je kaj v hlačah :roll:
če pa je govora o astri GTC Sport (1.8 ), e to je pa že druga zadeva. to pa je simpatično 8) . in enakovredno omenjenemu civicu.

ojej! Pr Astri kratica TT čist neki druzga pomen, kot pr Audiju TT (pr oplu je TT ti. TwinTop, se prav isto, kot mata peugeot in renault CC) in jih lih ne morš primerjat.

Za Astro TT ti bo znal največ povedat nejko307. Moj glas gre tud TT-jki

:D
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 29, 2007 8:58 am

bass je napisal/-a:Tole je moj predlog:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1425566#

Boš imel avto kot se šika, kvaril se pa itak ne bo, rabljen ali nov.
Pa ne mi zdaj jokat glede porabe in zavarovanja, če si lahko privoščiš avto za 20k ojrov, lahko imaš tudi kaj takega, tale je btw cenejši.

Če pa ti je res taka "kriza", pa vzami takega s 110 konji:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1462110#

Se se najbolj strinjam s tem predlogom, ceprav ce kupujes nov avto, bi moj glas verjetno sel k Hondi. Koliko vem mas ze druzino, za cabrioleta vozit pa bos mogo met mrezo zadaj, in dvomim da ti bo vedno ko bos otroka kam peljal za mrezo vun jemat pa metat v gepek. Drugace pa je tudi meni Honda lepa samo v crni izvedbi z 18". Astra je lepa, vendar sem nekako v dilemi da bi pasal v njo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To maj 29, 2007 8:58 am

kupt astro. maš 2 avta v enem.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 29, 2007 10:20 am

kolk pije honda pa kaki so stroški :lol:
morš vedet al bi rad dirku al uživu vožnji

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To maj 29, 2007 10:29 am

ja pri porscheju so nori z obrestmi.

malo izven konteksta, ampak za ta denar, ki ga misliš ti dat za avto, mene sploh nebi rabil prosit da vzamem to:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1434262#

:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov