Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Christina
Nov uporabnik

Rabljen Hyundai Accent...s klimo ali brez??

Napisal/-a Christina To maj 29, 2007 8:00 pm

Pozdrav!

Kupujem rabljen avto, najverjetneje bo to kar Hyundai Accent.

Sem se pa ob pregledovanju oglasov znašla v dilemi...

Enega solidno ohranjenega Accenta 1,3 bi dobila za 1100 eurov, je pa brez klime, brez serva... Po drugi strani pa dobim leto starejšega sicer, a še vedno ohranjenega z 1,5 mašino in z solidno kilometrino za 1600 ali morda celo manj, s tem da ima klimo, servo in celo air bag.

Kaj se bolj splača, o.k. vem da je klimo fajn imet, samo se potem pozna tudi pri porabi...??

PA naj povem še da nisem zahtevna..to je prvi avto, ki bo zares moj.
Aja pa ne napadat da nimam pojma...ker zato pač sprašujem ;)

Svetujte! HVala

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To maj 29, 2007 8:09 pm

Ja klima vedno prav pride, ko se enkrat razvadiš ne moreš več brez nje :) Pejt oba avtomobila pogledat v živo, mogoč je pa vlka razlika v ohranjenosti pa ne bo več dileme.. Kir motor bi pa raj mela? 1.5 al 1.3?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To maj 29, 2007 8:13 pm

V tem primeru vsekakor vzami z 1.5 mašino. Sem imel 1.3 Accenta l. 00 pa sem dobil čez čas občutek da bi lahko bila mašina bolj poskočna. Sicer pa nisem imel nobenih problemov z njim. Po moje je 1.5 boljši nakup.

Christina
Nov uporabnik

Napisal/-a Christina To maj 29, 2007 8:15 pm

Mmnja... :? tudi tukaj nisem povsem prepričana, se pa bolj nagibam k 1,3 ... mislim da bi bilo za začetek čisto dovolj. Tud stroški posledično enmau nižji ...Verjetno bom šla res pogledat oba, čeprav za tega s klimo nisem več shure če ni že prodan.

Tko je pač , če ni nekih hudih financ...še :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To maj 29, 2007 8:16 pm

Raj 1.5, predvsem ker ma servo (bo kriza brez), klima pa tut prov pride :D :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To maj 29, 2007 8:16 pm

Najprej takole ane: avto s klimo mnogo lažje prodaš, kot brez klime - seveda pa imajo pravilmo tisti s klimo višjo ceno. Kot so ti ostali svetovali, če ni ravno amerika razlike med tistim brez klime in tistim z njo, absolutno vzami tega, ki klimo ima. Prav tako, zakaj bi se odpovedala zračni blazini in lažjemu obračanju in parkiranju s servo volanom? Sam dam gotovo glas za leto starejše vozilo.

Kar se tiče porabe in klime je pa takole: klima je hudič, če imaš naprimer 1.1 tone težak avto, 60 konjev in npr 1.4 mašino. V takih primerih, ko užgeš klimo, je tako kot bi ubil pol konjev, ki jih avto ima in jasno potem nikamor ne gre. Posledično seveda začneš avto tiščat in rezultat je tukaj: tudi po 2l večja poraba. Tako je bilo pri meni pri Seat Ibizi, letnik 00. 1.5 motor, kolikor sem pogledal na avto.net ima 1.3 mašina 85 konjski motor, mašina 1.5 pa 90 konjski motor. Zavarovanje pa se računa v KW, kar pomeni, da ostaneš v istem razredu glede konjev (pa seveda od vrednosti novega avtomobila). Je pa res, da po kubaturi, prideš en razred više, a razlika je zanemarljiva - ne verjamem, da v vseh stroških skupaj več kot kakih 50-100€ (pri vsem - cestni sklad, zavarovanje,...). Na http://www.poraba.com sem pogledal poraba Hydai Accenta - porabo imajo tako 1.3 kot 1.5 motorji med 6 in 8 l. Koliko ti bo žrl, je odvisno od tega, al se boš cjazla po mestu v prometni konici, načina vožnje, tlaka v pnevmatikah, vdrževanja avta (vsi menjani filtri npr na velikem servisu prnesejo tudi po 1l / 100km manj,...) tako, da lahko zaključiva, da omembe vredne razlike v porabi med 1.3 in 1.5 ni. Glede nato, da je 85 konjev dovolj za vožnjo s klimo, ti bo, kot v vsakem dovolj močnem avtomobilu s klimo, poraba narasla za slab liter. Spet pa se da tudi pri tem kaj prišparat: npr če se peleš v štacuno se ti avto do tam, ker je 2km, niti shladil nebo. Prav tako v najhujši vročini vožnja s klimo pripomore k večji varnosti tebe - večja zbranost, pa air bag v trenutku nebodigatreba, pride prav, servo pa tak vedno. In za konec, tudi prehitevanja so lažja s močnejšim motorjem.
Zadnjič spremenil Kael, dne To maj 29, 2007 8:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To maj 29, 2007 8:23 pm

Punca ne matraj se; vzemi klimo in servo ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky To maj 29, 2007 8:26 pm

INFINITI je napisal/-a:Punca ne matraj se; vzemi klimo in servo ;)

x2
taka razlika pa tudi ni med 1.3 in 1.5...ma 1.5 mislim da sam 5kw več, al pa še to ne... :?
nisem čist prepričan ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To maj 29, 2007 8:54 pm

CupraR je napisal/-a:Raj 1.5, predvsem ker ma servo (bo kriza brez), klima pa tut prov pride :D :D

Res je tezko brez servota v 21. stoletju :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To maj 29, 2007 8:57 pm

hm brez premislikov vzemi aqvto z klimo toda, v tem primeru ej na prvem mestu ohranjenost avta, če je un z klimo slab, gnil ga ne vzami in, če se zgodi, da je 1.3 brez klime precej bolj ohranjen vzemi tega ampak mora biti izredno lepo ohranjen, kaj za 1100€ to je absolutno preveč eni ga še za 600€ ne morejo prodat, nikar ne dajat tok denarja za avto, ki je brez opreme, sledeče samo v primeru, če je kot nov, brez poškodb, karambola samo dvomim da je cel.

Moj mnenje je naslednje praksa mi je dala misliti, da avta ne kopujem več brez servota, centralca in električni pomik stekel(stkla dobr tud brez je ok) brez te opreme nebi kupil avto, klima je danes nepogrešljivas, poleti v mestu brez klime je SMRT tako vroče v avtu, da ne veš kaj bi naredu pomoje prletu z peto po kakšni zaloški v lj in zapeljal v reko ljubljanco, mene to danes ki imam avto brez klime zelo žalosti med vožnjo se v avtu skorajda kot da bi se poscal vse teče od mene in ko pridem dam jeb**ti pa od kje se moker tok, vse premočen no tega si več enostavno ne želim, tako, da priporočam avto z klimo.

Samo ako je z financi treba je imeti tudi rezervo, pri starejših avtih te ob vsakem nakupu stane popravilo začetno nekje 150€ dobr gor dol odvisno kaj je samo prodajalec noben ti en bo prodal avto iz škatlice temveč stroške.

Veliko sreče pri nakupu
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To maj 29, 2007 9:30 pm

jst ne vem kaj je tak problem če pije 2 dcl več če maš klimo- pa še to sam če je pržgana- tko da lohka se vozš tud z ugasnjeno pa ni razlike- oz. v tem primeru je zarad močnejše mašine
kup avto s klimo- pa servom- ob predpostavki da je ohranjen
lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Rabljen Hyundai Accent...s klimo ali brez??

Napisal/-a Ivan36 To jun 05, 2007 2:20 pm

Christina je napisal/-a:Pozdrav!

Enega solidno ohranjenega Accenta 1,3 bi dobila za 1100 eurov, je pa brez klime, brez serva... Po drugi strani pa dobim leto starejšega sicer, a še vedno ohranjenega z 1,5 mašino in z solidno kilometrino za 1600 ali morda celo manj, s tem da ima klimo, servo in celo air bag.

Kaj se bolj splača, o.k. vem da je klimo fajn imet, samo se potem pozna tudi pri porabi...??

Svetujte! HVala

kaj pa tale je letnik 00 http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1446153
in tale 98 http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1450392 res vsa oprema.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Rabljen Hyundai Accent...s klimo ali brez??

Napisal/-a maniaxxx To jun 05, 2007 2:47 pm

Christina je napisal/-a:Pozdrav!

Svetujte! HVala

Stroške boš mela iste z 1.3 al pa 1.5 motorjem, razen, da zna 1.5 motor žret mal več olja kot 1.3. Neke blazne razlike v poskočnosti ni 8 itak je sam 4 konje razlike v moči), se pa rahlo pozna pri nizjih vrtljajih vecji navor 1.5 motorja, pa pri hitrosti nad 150 ti bo 1.5 malo manj porabil, ampak te razlike so zelo majhne. Torej moj glas gre za boljše opremljenega, predvsem zarad klime, serva pri accentu in njegovih 900 kg niti ne bos pogrešala, klima pa zelo prav pride, pa boljsa oprema ma tudi električne šipe, malo boljse sedeže, mogoče tudi airbag. Torej če sta približno enako ohranjena vsekakor uzam tistega s klimo,, aja 1100 evrov je za accenta brez vse opreme preveč...ker letnik ti to gledaš?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Christina
Nov uporabnik

Napisal/-a Christina Sr jun 06, 2007 6:23 pm

Evo, dragi moji...sporočam da sem od danes naprej ponosna lastnica Accenta s klimo in servom, letnik 97 (konc leta) in110000 prevoženih. Zaenkrat sem zelo zadovoljna...pravzaprav navdušena :D sploh , ker je to moj prvi avto ever :-P

Hvala vsem za nasvete, pa srečno vožnjo :D

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Sr jun 06, 2007 6:31 pm

pametna odlocitev ;) veliko srecnih pa varnih km ;)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So avg 30, 2008 1:31 pm

LS nima nič opreme, GLS se mi zdi, da ima servo, el. pomik, el. ogledala, centralno zaklepanje, eni imajo klimo...za tiste i-je pa nevem...vrjetno kaj glede motorja mišljeno bwoo...bo kakšen lastnik Hyundai-a me popravu...aja pa oprema GLS TOP-K ima klimo, ABS, servo, el. pomik, el. ogledala, nastavljiv sedež, nastavljiv volan, centralno zaklepanje, 2× air bag...se pravi ti morš gledat opremo TOP-K :P
Idealen zate -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2225321
Ta je GT bolj ''športen'' oprema je ista, ta je 3-vraten -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2244158
kaj takega -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2216282

Aja pa reku si zaradi višine gledaš nastavljiv volan pa sedež...pa kaj si bolj majhen al velik :P

LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So avg 30, 2008 2:04 pm

Aha tko...kaj se ti dopade kateri od autov (linki)...omenu si Hondo...morš vedet, da držijo ceno...sam se pa tudi nič ne kvarjo...Felicij se raje izogibaj...Subaruji so super sam so dražji pa še AWD je...Seat bi za rezervo pustu...h kakšni se pa nagibaš? ...benzin, dizel, oprema??
Sam glede na ceno, opremo in zanesljovost v tem primeru zmaga Hyundai (če gledaš Seat).

LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 31, 2008 5:39 am

sebaz je napisal/-a:Sem višje postave, tam nekje dobrih 188cm. Npr. Subaru legacy mi odgovarja, vendar zaradi selitve ne bom imel več denarja za vzdrževanja takega avta.
V protonu sem se tudi kar v redu počutil, kolikor je majhen, vendar ga šimfajo, da mašine ne dihtajo in podobno, škoda. No ja, deli tudi verjetno niso poceni.

Nastavljiv sedež po višini ima npr. seat, vendar sem ga pustil za rezervo.
Super je, če ima tudi ledveni del izraziteje izbočen kot npr. škoda felicia, honda, subaru in še marsikateri. V npr. renoju se po daljši vožnji ne počutim v redu, saj je hrbtenica preveč ukrivljena.

No tudi LSi 3 vrata ima nekaj opreme 1.5 ima tako za letnik 98 prov letenik 98! Servo, el stekla spredaj, centralno, malo temnješa stekla in pa 4 zvočnike :D pač nima še AB ima pa ta nastvaljiv sedež po višini ter za hrbet samo je bolj klavnna tista ročka za tisto blazino nastavljat , pa še sedeži so bolj ploski 100% boljši v R19, Clio tudi po bočnem oprijemu in na splošno udobje sedenja ;) glede porabe za 1.5 motor 90KM je okol 7l na 100km lepa vožnja v 5 prestavi do ene 110kmh .

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 31, 2008 4:59 pm

Saj se bo lahko čudno slišalo samo od povprečnih vozil je 128 imela res dobre sedeže tiste stare še pol tisti sivi so bili že gravž :twisted: p Thema je bila razkošna pri sedežih . Glede Accenta je res nekam preživeto no trda plastika švoh zici behh raje kaj drugega kaj pa kaki Subaru ?

marko99
Nov uporabnik

Kraj: Krško

nakup avtomobila

Napisal/-a marko99 Sr jan 21, 2009 9:13 pm

Kupujem svoj prvi avtomobil, ker sem študent, tudi jaz nimam preveč denarja zato iščem nekaj na nivoju Opel Astre '97-'99 ali pa Hyundai Accent okoli '00. Pripravljen sem dat max, ampak res max 2500€. Astre sem gledu pa jih ma ful 75KM kar mi je mal mal, ker sem vajen domačega Lanosa z 87KM. Malo bolj sem se zagrel za:

[/b] http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2546229&show=
sem mi je malo sumljivo ker ima zelo čisto mašino.

ter nekaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2542156&show=
vendar je problem ker nima ne klime ne ABS ne Air Bag...

Please help....

Hvala v naprej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov