Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xxyy
Nov uporabnik

Fiat Bravo 1.6

Napisal/-a xxyy To jun 05, 2007 11:21 pm

Tko prišel je čas da si umislm svoj prvi avto in glede na prebrano na tem forumu sm se odloču za bravota 1.6.Zanima me pa par stvari glede tega avta,in sicer avtomatska klima...wtf kašna avtomatska če pa nimaš nikjer za nastavt stopinje,ali pač?Kašna je razlika med letnikom 99 pa starejšimi?V enmu oglasu sm zaslediu da ima kawo potovalni računalnik,a ni tko da jih bravoti niso mel?Na kaj vse je treba bit še posebi pazliu ko se kopuje bravota 1.6?A rad pleh kje rjevi?

Mal sm gledu na avto.net in nekak ni nč pametnga za ta dnar kar jst iščm :(.Pozna kdo koga k prodaja bravota 1.6 z klimo,abs,"odlično ohranjenga" za cirka 3500 eur?

Pa še zanima me kje in kako se nardi prepis ter kdo ga ponavadi plača?

hvala!

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r To jun 05, 2007 11:39 pm

Sam sem imel bravota en let in ga prodal en teden nazaj. Avto je vec kot odlicen in za ta denar zagotovo najbolsji avto.Kar se tice avtomaticne klime, ni lih avtomaticna ampak uradno polavtomatska klima. Mas pa notr na armaturi gumb kjer stimas koliko
stopinj naj bo notri (mislim da je mozno od 18-30 stopinj). Zj tko letniki pozni 99 in 00 majo stresni spojler (serijski), rahlo spremenjeno sprednjo masko,nekoliko boljsi motor z manjso porabo in se par drobnarij.Aja razlika je se da imajo stari modeli 1konj vec :D (not joke)
Tukaj mas par bravtov, pri katerih pa zagotov se minimalno 200€ lahko zbijes o cene.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1457234
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1474846
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1470146

Aja pa se to. Cee bos kupoval bravota uzemi 1.6 16V in nic drugega. Je najboljsa masina od vseh Bravotov (dokazano). Ce pa me ze ne bos poslusal da nebi slucajno uzel 1.4 12v ker ti bo zeo zelo zal.Kar se tice prepisa ga naredis na komisjiki prodaji. Placal naj bi ga prodajalec ali pol pol. Cena pa je, primer ce je cena avta 2.000€ je cena 20€ itd. Na avtohisah (AC KONDOR) majo pa tarifo do 5.000€ = 50€ tko da se jih izogibaj.

Edit: Najlepsi mi je moder, kr je nekoli bolj sportnega videza in ima marejino haubo, ker mi je zelo zelo usec.Tudi notranjost je notri lepo pobarvana. Moti me le da nima ABSa ali pa ni napisal (mislim da ga zagotovo ma, vendar ni vpisana, ker je oglas oddala AVTOHISA ).Tudi letnik in KM so tapravi.

EDIT: za avto. klimo si poglej moj drugi link (zelen bravo), kjer vidis na 5 sliki 3 krogce. Prvi je za stopinje, pr drugmu pa zarolas na AUTO in hladi/greje na nastavljeno temperaturo.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Sr jun 06, 2007 6:47 am

Ce ti uspe, probaj dobit GT opremo, ker je veliko boljsa od standardne.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 06, 2007 7:41 am

BMWz0r je napisal/-a:Kar se tice avtomaticne klime, ni lih avtomaticna ampak uradno polavtomatska klima. Mas pa notr na armaturi gumb kjer stimas koliko
stopinj naj bo notri (mislim da je mozno od 18-30 stopinj).

Ja ampak nimajo vsi Bravoti tako. Nekateri majo tudi navadno ročno klimatsko napravo. Najbrž je xxyy tega z ročno klimo gledu.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Re: Fiat Bravo 1.6

Napisal/-a Dauče Sr jun 06, 2007 7:51 am

pri bravotu ni taka avtomatska klima kot pri drugih (novejših), ko imaš display in si štelaš temperaturo
je pa pravtako avtomatska (imajo jo od 99->), s prvim vrtljiviom knofom si naštelaš temperaturo, z drugim jakost pihanja ( auto-> sam regulira, 1,2,3,4), tretji knof je pa kam ti piha (na tem knofu je še funkcija, ki pozimi pride še kako prov, namreč hitro odrošenje->max def)

kar se tiče pleha, ima bravo pocinkan pleh, torej ne rjavi (ni pogojev)
če je pa biu avto kaj karamboliran in je lastnik dau gor neoriginalne dele (ti so ponavadi nepocinkani), potem tisti del rad rjavi

potovalnega računalnika bravo žal nima, tist ki piše da ga ma, prodaja po domač povedan buče :D

razlika med 95-98 in od 99-> je v tem, da so pri faceliftu dodal 1.2 16V (80km) motor, ki je zamenjal 1.4 12V motor (bojda najslabši fiatov motor), 1.6 16V so mal spremenil (konjenica ostala ista, neke male spremembe na motorju, elektroniki, daljši menjalnik, manjša poraba napram starejšemu 1.6 16V). Novejši imajo nove materijale na armaturki (mehkejša plastika), spremenjena sprednja maska (brava ima dodan krom, bravo ima mrežico čez celo masko in ne deljeno kot tastar model). Novi so tudi paketi opreme (steel, gt-> za manjše motorje)

drugače nima neki velik hib, vem za air bag centralo (sveti lučka za air bag), vendar se da to težaco enostavno in poceni rešit, potem je še težava z zadnjo šobo za vitreks ( cev se rada pretrga med karoserijo in prtljanimi vrati-> posledica tega je da šoba ne šprica vitreksa), drugih hib pa avto nima

ti pa vsekakor priporočam nakup, vendar je lepega bravota težko dobiti
uzami si čas in se ne zapičit v prvega
ti pa priporočam al 1.2 16V al pa 1.6 16V motor

PS: če te še kej zanima pa praši ;)

komen
Stalni uporabnik

Kraj: Ilirska bistrica

Napisal/-a komen Sr jun 06, 2007 8:00 am

"Dauče" ti je vse lepo povedal.....lahko pa ti še sam povem da je 1,6 prava izbira...
tuki ti še neki piše o bravotu 1,6, l.99:
http://www.avtomobilizem.com/modules/re ... php?id=391

drugač pa kot si že vidu tudi jst mojga prodajam....in avto je res kot nov, sej sm resnično ful pazu nanj, pa še kr luštn zgleda :lol:
če te kej zanima, ti kr piši ;)

Uporabniški avatar
HRIBERNIK24
Novinec

Kraj: žerjav

Napisal/-a HRIBERNIK24 Sr jun 06, 2007 10:03 am

samo nekateri pravijo da jih nekaj elektronika j**e nevem a je to res ali ne lp
citroen berlingo 2,0 HDI

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Sr jun 06, 2007 10:29 am

HRIBERNIK24 je napisal/-a:samo nekateri pravijo da jih nekaj elektronika j**e nevem a je to res ali ne lp

Pri bravotu pa 100% ne j**e elektronika in ni tezav s temu. To bl spada pod megane...

Ceprav vem o bravotih kar veliko, bi samo prasal po cem se GT bravo razlikuje od SX?

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Sr jun 06, 2007 10:31 am

komen je napisal/-a:"Dauče" ti je vse lepo povedal.....lahko pa ti še sam povem da je 1,6 prava izbira...
tuki ti še neki piše o bravotu 1,6, l.99:
http://www.avtomobilizem.com/modules/re ... php?id=391

drugač pa kot si že vidu tudi jst mojga prodajam....in avto je res kot nov, sej sm resnično ful pazu nanj, pa še kr luštn zgleda :lol:
če te kej zanima, ti kr piši ;)

Bi se dalo dobiti tvoj MSN na ZS ?

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr jun 06, 2007 11:06 am

BMWz0r je napisal/-a:
HRIBERNIK24 je napisal/-a:samo nekateri pravijo da jih nekaj elektronika j**e nevem a je to res ali ne lp

Pri bravotu pa 100% ne j**e elektronika in ni tezav s temu. To bl spada pod megane...

Ceprav vem o bravotih kar veliko, bi samo prasal po cem se GT bravo razlikuje od SX?

GT oprema ima strešni spojlerček ( tazga kot hgt), potem ima športni volan (tazga kot hgt, samo da ni usnjen), športne sedeže (identične hgt-jevim, samo da so iz navadne tkanine in ne iz žameta kot ima hgt), beli števci, temno siva plastika okoli števceu, radija, zračnikov (SX ima črno), lita platišča 15"

oprema Steel je ubistvu enaka, samo da pri tej opremi ni strešnega spojlerčka in pa litih platišč

oprema steel
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1399014

gt-ja z motorjem 1.2 ali 1.6 ni pa nobenega na a.net

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Sr jun 06, 2007 11:13 am

Dauce prosim ce mise poves, ce HGTja se mi splaca kupovat. Vem da so to 150 konje mrcine z 2.0 masino ampak kukr sm neki slisal so tudi masine bolj tko tko. Kuk je resnice na tem in ce ves za kaksnega HGTja bi mi dal link ?

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr jun 06, 2007 11:18 am

pri bravotu so edino boge mašine 1.4 in pa 1.8
ostalo je ok
je pa vzdrževat hgt-ja kar velik zalogaj za denarnico

če te pa še kaj v detajle zanima, lahko pa uprašaš še na spodnjem linku
je ene par članov, ki imajo HGT-ja
http://www.fiat-klub.si ;)

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr jun 06, 2007 4:42 pm

Kakšna je pa poraba pri 1.2, pa pri 1.6.
PA tale 1.2 kam gre. :D

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr jun 06, 2007 5:11 pm

jst mam pri 1.6 porabe med 7-7.5
je pa lepa, umirjena vožnja
je pa res da je več al manj mestne in pa polrelacijske vožnje, same relacije nimam

1.2 bi mogu ob lepi vožnji pit kakšen liter manj

use to ob predpostavki, da je avto redno servisiran in da se z avtom ni delalo kot z žvino :D

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Sr jun 06, 2007 5:42 pm

jst mam bravota 1.2 16V pa mi kur od 6 pa do 6,5. ne mor se pohvalt glih kot kašna raketa, najpočasnejš pa ni. je bl za umirjene voznike

stinge
Nov uporabnik

Napisal/-a stinge Sr jun 06, 2007 5:56 pm

tole mal buče prdajate k pravte da bravo tok mal pije. men pije okol 9.5, pa ni avto nč zjeban pa normalno se vozm. ce se pelm pa po avtocesti pa mal mn. tko da 6 litrov je kr mal bosa. kr se pa elektronke tiče je pa bravo tut razred zase in je mal takih k jih ne bi nč elektronka jebala. mi je dost ljudi rekl k ma bravote da majo težave, pa še mehankarji tko pravjo.

xxyy
Nov uporabnik

Napisal/-a xxyy Sr jun 06, 2007 6:47 pm

Jah valda da bom 1.6,uzeu,kej druzga sploh nepride v pošteu!Čeprou se zdele prodaja ena zlo lep 1.8 GT čist po mojmu okusu zrihtan http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1480985 Sam k*** k je 1.8 :(

Mal sm se pozanimu za tale bravo http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1477792 sam je avto biu razbit baje uspredi plus servisne knizce ni dubu od prejsnga prodajalca,ki pa jebiu ena avto hisa tko da pomoje da tele km niso glih realni pa tud jst bi biu najbrz en 4 lastnik najmn.Aja pa bajeko ga je on dubu da je iu avto dost v slabm stanju da ni delalo centralno itd... Sam usen avto je dost pocen pa lepo zgleda.:P Bo treba pogledat ga jet :P

Ma kdo kej iskušn s temule alarmom http://www.rector.si/product_info.php?products_id=28 ?? Komu bi se to dal lohk monterat pa koliko bi približno stalo?

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 06, 2007 7:04 pm

Kaj te pa moti če je 1.8? Poraba, zavarovanje ali ti je premočan?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov